Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог Маус до 40е

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
571
Скопје
Го порачав овој маус rival 3 и овој маус пад steelseries мислење?

Мауспадот одличен, а маусот катастрофа.. го купив пред месец за 1 саат им го вратив

Лош кабел, прелош респонд, лошо лежи на рака

Sent from my iPhone using Tapatalk

9 јуни 2015
1.390
2.205
Скопје
Мауспадот одличен, а маусот катастрофа.. го купив пред месец за 1 саат им го вратив

Лош кабел, прелош респонд, лошо лежи на рака

Sent from my iPhone using Tapatalk

Лош кабел - да.
Прелош респонд - ???? Елаборирај те молам
Лошо лежи на рака - субјективно

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Де бе никој ли нема маус салам? Мене најважно ми е кога ќе кликнам 100.000% да има риспонз на компјутерот, особено на десен клик. А доста мауси знаат еднаш на 100 пати да направи "цк" а да не е кликнато, и ми го ремети раатот.

Не сме веќе рани 90-ти, маусиве добри се, првпат слушам од тебе дека не регистрирале кликови. За сензориве да пишуваш и микро движења ајде, ама за ова нема логика...

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
571
Скопје
Најефтиониот маус од Steelseries, секако дека е ужас. Другар читај ревју малку пред да го купиш, и јас го изедов ама истиот ден го вратив. На CS прелош респонд, неправилни и непрецизни движења, бучен на кликање.
Маусов е за листање на интернет добар, а за Гејминг никако

9 јуни 2015
1.390
2.205
Скопје
Најефтиониот маус од Steelseries, секако дека е ужас. Другар читај ревју малку пред да го купиш, и јас го изедов ама истиот ден го вратив. На CS прелош респонд, неправилни и непрецизни движења, бучен на кликање.
Маусов е за листање на интернет добар, а за Гејминг никако

само затоа што е најефтин од steelseries, по default е ужас ? најефтиниот iPhone е ужас ? неправилни и непрецизни движења ? бучен на кликање? како да се потпре човек на твоето мислење со таков прост речник? каде да читам рЕвју ? еве едно рЕвју на tomshardware каде маусот добива 4.5/5. и уште еден тон други рЕвјуа на интернет го отценуваат со 4 или 4.5 од 5, и ниту еден не спомна дека има „прелош респонд“ и „неправилни и непрецизни движења

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
271
571
Скопје
Користев Steelseries Raw, Razer Viper, после нив го купив Rival 3. Го тестирав 1 саат и го пишав тоа од искуство. Не планирам со тебе да имам конверзација тука, се гледа дека не разбираш.

Предлог маус до 40е
Logitech Gaming G102 Prodigy[/QUOTE]

само затоа што е најефтин од steelseries, по default е ужас ? најефтиниот iPhone е ужас ? неправилни и непрецизни движења ? бучен на кликање? како да се потпре човек на твоето мислење со таков прост речник? каде да читам рЕвју ? еве едно рЕвју на tomshardware каде маусот добива 4.5/5. и уште еден тон други рЕвјуа на интернет го отценуваат со 4 или 4.5 од 5, и ниту еден не спомна дека има „прелош респонд“ и „неправилни и непрецизни движења

9 јуни 2015
1.390
2.205
Скопје
Користев Steelseries Raw, Razer Viper, после нив го купив Rival 3. Го тестирав 1 саат и го пишав тоа од искуство. Не планирам со тебе да имам конверзација тука, се гледа дека не разбираш.

Предлог маус до 40е
Logitech Gaming G102 Prodigy
[/QUOTE]

Во право си не се разбирам ич, затоа сега ќе седнам да читам рЕвјуа за да се стекнам до знаење како тебе

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

Во право си не се разбирам ич, затоа сега ќе седнам да читам рЕвјуа за да се стекнам до знаење како тебе.

Го утна ептен дечкото за учење од ревјуа,20 години гејминг искуство,и ти најде да му кажеш дека учел од ревјуа.Секоја чест :)

PeGi998

hello world
3 октомври 2018
87
137
Не е маусов моментално достапен кај нас но можам да го препорачам глориус модел о-. Другар ми го даде пред една недела и за фпс игри како цс го прави огромна разлика. Имаат проблем со кабелот кај што после неколку месеци се прецвикува и не работи ако ти се погодила лоша серија. Им пиша другарот и за 10 долари шипинг одма му испратија нов. Мене ми го даде расипаниот и со изолир успеав да ги средам каблите и сега нема гајле. Со оглед на тоа што сум користел и пробувал многу мауси ептен лесно ми легна на рака и сум презадоволен за кратко време.
Инаку еден од вработените таму е Македонец така да можеби ќе ви среди и побрзо испраќање или некој попуст :)

Испратено од MI 9 преку IT.mk форум апликација

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Свртив од Rival 310 на Genesis Krypton 770 презадоволен сум, големина и форма како на Deathadder сензор PMW3360, според моите искуства SteelSeries ги одбегнувам затоа што после 6 месеци почна двоен клик на лева страна, исто со предходно Rival 300 но тој издржа повеќе

9 јуни 2015
1.390
2.205
Скопје
Во право си не се разбирам ич, затоа сега ќе седнам да читам рЕвјуа за да се стекнам до знаење како тебе.

Го утна ептен дечкото за учење од ревјуа,20 години гејминг искуство,и ти најде да му кажеш дека учел од ревјуа.Секоја чест :)

You missed the point.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.804
6.499
SK
Не сме веќе рани 90-ти, маусиве добри се, првпат слушам од тебе дека не регистрирале кликови. .
Веројатно има дефект на клик тастерот, неисправен тастер целосно одговара на опишаниот проблем. :)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Веројатно има дефект на клик тастерот, неисправен тастер целосно одговара на опишаниот проблем. :)
Не, не. Дизајнот на самото копче на пластиката може при стискање на некое место на самото копче од шасијата да bottom out пред да го притисне тастерот. (Ако го стиснеш си фаќа, ама на некој брз клик од еднаш на 100 пати нема да фати и иритира стравотно)
Самиот тастер не е проблемот. Шасијата е.
Можам да го одлемам тастерот, и да го прелемам 0.5мм повисоко. И ќе се реши проблемот.

Воедно може и да го заменам со Омрон свич зошто имам резервни.

Ама секако би сакал за на едно место некој g305 или слично, и за на друго место g600/Naga некој со што повеќе копчиња и со кабел.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.804
6.499
SK
Секако земи си ново глувче штом имаш кеиф, ама макар заради љубопитност можеш да го смениш тастерот а ако е design-flaw пробај и да го подигнеш малку. Инаку мене ми се дешавало да видам и премногу мека и изедена/истрошена пластика долу каде го удира тастерот, малку топол лепак и или истопена пластика - и решен проблем. Веројатно премногу замарање за малку добивка, ама некои од нас сакаме да поправаме работи. ;)

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free
Свртив од Rival 310 на Genesis Krypton 770 презадоволен сум, големина и форма како на Deathadder сензор PMW3360, според моите искуства SteelSeries ги одбегнувам затоа што после 6 месеци почна двоен клик на лева страна, исто со предходно Rival 300 но тој издржа повеќе
Нема допирна точка со Deathadder-oт.Razerot е 100 пати поголем ако ги споредиш side by side и во држење има огромна разлика.

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Нема допирна точка со Deathadder-oт.Razerot е 100 пати поголем ако ги споредиш side by side и во држење има огромна разлика.

Баш сега ми излезе видео од rocket jump ninja и во право си, кога ќе го видев маусот прво што ми текнуваше е дека личи на Deathadder

Воедно може и да го заменам со Омрон свич зошто имам резервни.

Кинеските омрони или јапонски омрон? Се мислам за да го pimp out моменталниот маусот и гледам сите фалат омрон јапонски

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Баш сега ми излезе видео од rocket jump ninja и во право си, кога ќе го видев маусот прво што ми текнуваше е дека личи на Deathadder

Кинеските омрони или јапонски омрон? Се мислам за да го pimp out моменталниот маусот и гледам сите фалат омрон јапонски
Јас не гледам разлика искрено, ги користам за да заменам кога некој е катастрофа, или пак на некој маус кој си вреди да го одржам во живот. Не би можел да разликувам во топ 10 листата дали се погоре или подолу. Нарачав 10комада од нетот пред 3-4 години и ако не сум ги изгубил нивната работа си ја завршија.

Нарачај си пробај, нема зијан. Ама на здрав маус кој е јак по ривјуа и нема проблеми јас не би менувал.

Чинат ли овие? Гледам имаат и ММО маус на лагер во Анхоч. Што марка е ова чудо?
Anhoch PC Market Online - Mouse Natec Genesis Gaming Xenon 770 10200DPI MMO/FPS RGB

Последна промена:

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Јас имам од натек Xenon 750, копија на Zowie EC2, веќе 2 години скоро, нема никаква мака маусот. за 30 евра земен

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Јас имам од натек Xenon 750, копија на Zowie EC2, веќе 2 години скоро, нема никаква мака маусот. за 30 евра земен
Имаш софтвер нешто за него? Како се програмираат копчињата? Чини ли софтверот? Може ли да го деинсталираш и да си ги запамти поставените копчиња?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Ривал 300 за мене е жива утка. За 2200 не вреди. Ќе дадеш уште 500/600 и ќе имаш 3 пати подобар маус (за гејминг збориме).

Во ранкот на цената, ако си за фпс игри тогаш:

-Razer Abyssus (Anhoch)
-MSI Gaming Clutch GM50 (Anhoch)

За поскапа цена (59 еур) и да бидеш раат:

-BenQ ZOWIE EC1-A (Anhoch)
-BenQ ZOWIE FK1 (Anhoch)

Или, ако веќе идеш поскапо (69 еур) и реално, најдобар избор за фпс игри:

- BenQ ZOWIE EC2
- BenQ ZOWIE EC1-B

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Имаш софтвер нешто за него? Како се програмираат копчињата? Чини ли софтверот? Може ли да го деинсталираш и да си ги запамти поставените копчиња?

Незнам какви се Xenon јас имам Krypton серија и софтвер имат карбон копија како на glorious со различни имиња за ргб, има 6 профили на дпи кој се зачувуват во меморијата на маусот (за макроа незнам точно немам пробано да направам) исто и за ргб еднаш местиш и после можиш да бришиш софтвер

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free
Ривал 300 за мене е жива утка. За 2200 не вреди. Ќе дадеш уште 500/600 и ќе имаш 3 пати подобар маус (за гејминг збориме).

Во ранкот на цената, ако си за фпс игри тогаш:

-Razer Abyssus (Anhoch)
-MSI Gaming Clutch GM50 (Anhoch)

За поскапа цена (59 еур) и да бидеш раат:

-BenQ ZOWIE EC1-A (Anhoch)
-BenQ ZOWIE FK1 (Anhoch)

Или, ако веќе идеш поскапо (69 еур) и реално, најдобар избор за фпс игри:

- BenQ ZOWIE EC2
- BenQ ZOWIE EC1-B
A оти да не Model D?
Иста форма кaко EC1
Подобар кабел,сензор,mouse feet
полесен
LGBT friendly
и software

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Вака за ММО/продуктивити маусите кај нас:

1. Во галерија го има Редрагон Импакт М908 за смешни 1490 денари. Доста го фалат како за буџет маус. Нажалост го нема на лагер.
zYd3Prm.png

Цената по ебај со шипинг до кај нас (нормално најважно инаку џабе гледаш) е нешто повисока од оваа, да не речам доста повисока:
gsKdYk5.png

2. Понатаму во Анхоч го има Natec Xenon 770 кој што е 1790 денари
Thy69if.png

На огромна жалост има помалку копчиња, но убав изглед. Детално ривју има на тест гиар пл, на овој линк: Genesis Xenon 770 | TEST-GEAR.PL мене ми делува навистина добро, пак ќе кажам како за буџет опција на ММО/Продуктивити маус.

3. Лоџитек Г600 - никаде го нема

4. Разер Нага Тринити - Лагер нема, ама веројатно ќе има наскоро. Цените во Анхоч се 4999, во Нексио мислам 4999, а во Галерија 3999. Оди разбери го ова ако можеш.

Други мауси со 15-20 копчиња кај нас не гледам опција да има.

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD