Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Софтверски проблем мислам дека е. Направи му фактори ресет, или пак флешувај му фабрички фирмвер преку флештул/сеус.

Facotry reset веке неколку пати пробав , потоа го рутнав со SuperleggerV7 , пробав и со Pc companion (repair) , потоа направив update 4.0.4 , пробав и со disable hardware го исклучив proximity sensor ова имаше ефект додека зборував не добивав црн екран но кога ке го заклучев или Stand by повторно истото :/

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Facotry reset веке неколку пати пробав , потоа го рутнав со SuperleggerV7 , пробав и со Pc companion (repair) , потоа направив update 4.0.4 , пробав и со disable hardware го исклучив proximity sensor ова имаше ефект додека зборував не добивав црн екран но кога ке го заклучев или Stand by повторно истото :/
Како што кажав флешувај го најновиот фирмвер преку FlashTool. Провери дали ке ти прави проблем така. И симни го програмчево и види што ке ти каже во сензор статус.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Епа вака: Имам еден проблем, зошто не сака да ми бутира кјаногенмод 10 за сони типо? Му имам отклучено бутлоадер, имам рикавери ставено(цвм 6.0.2.8) и ми е рутнат. НЕ сака да ми бутира, ќе дојде до бут аниматион, и повеќе не, само си врти тоа кругчето. И преку фастбут сум флешувал бут имг, ама нејќе, чаре? Да не треба да направам вајп, на дата, кеш, и далвик?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Кој телефон? Прочитај убаво од каде што ти е симнат ромот, што пишува во упатството за инсталација. Инаку, јас препорачувам правење на фулл вајп како и на далвик после инсталација на секој кастум ром.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Кој телефон? Прочитај убаво од каде што ти е симнат ромот, што пишува во упатството за инсталација. Инаку, јас препорачувам правење на фулл вајп како и на далвик после инсталација на секој кастум ром.

И ти прочитај убаво кој телефон :), за сони типо се работи, инаку, убаво прочитав никаде не спомнува вајп, само преку клок ворк мод да се флешне и толку. Ама никако нејќе да бутира, чаре?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
И ти прочитај убаво кој телефон :), за сони типо се работи, инаку, убаво прочитав никаде не спомнува вајп, само преку клок ворк мод да се флешне и толку. Ама никако нејќе да бутира, чаре?
Ако доаѓаш од различна верзија на Андроид, понова или постара, МОРАШ да направиш целосен формат, вклучувајќи и на data партицијата. Инаку во 99% од случаите ќе имаш bootloop. На која верзија беше претходно?

Skipper

Баниран/a
9 јануари 2014
107
66
Manchester
Коа влешувате ром, се праи wipe data,cash,dalvik, јас секад сум практикувал, ги смалувате шансите за да имате проблеми понатака со некои аплиакции,при бутирање и сл..

Ова со типото, јас пред година дена коа имав типо цм-то имаше бајаги багови,знаеше да зеза и боот.имг... и пробај да влешуваш се од почеток убаво.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Фала ви многу, решив, направив бекап пред да флешувам. Направив, на систем, дада и кеш, после го флешнав ромов, и после гапс флешнав, па работеше. Фала ви многу :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Добро е штом си средил. Јас се извинувам што не сум прочитал добро.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Најдено од овде е сега како да го флешнам ромот?

Најдобро е ништо да не флешуваш една недела додека не се едуцираш се да прочиташ се за твојот телефон како и што па после да флешуваш

Ја така си направив за мојот самсунг галакси с3 првен една недела се едуцирав па после почнав да експериментирам

Еден погрешен фајл ако флешнеш ке ти направи боотлоп или па недај боже можеш хардбрик па после мора да го носиш на JTAG да го испрааваат

кај мене S3 се следниве ризици прво и нај основно е морам да направам бекап на EFS таму е имеито, па после да флешувам ром пошто ако со некој ром се флешува може сред флертување може да се корумпира efs фолдерот па после нема да фака мрежа затоа најдобро првен да читаш една недела па после да правиш експерименти

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Најдобро е ништо да не флешуваш една недела додека не се едуцираш се да прочиташ се за твојот телефон како и што па после да флешуваш

Ја така си направив за мојот самсунг галакси с3 првен една недела се едуцирав па после почнав да експериментирам

Еден погрешен фајл ако флешнеш ке ти направи боотлоп или па недај боже можеш хардбрик па после мора да го носиш на JTAG да го испрааваат

кај мене S3 се следниве ризици прво и нај основно е морам да направам бекап на EFS таму е имеито, па после да флешувам ром пошто ако со некој ром се флешува може сред флертување може да се корумпира efs фолдерот па после нема да фака мрежа затоа најдобро првен да читаш една недела па после да правиш експерименти

Па и нема многу информации за овој ZTE Blade G, јас одвај го најдов овој ром али сепак па има багови...

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Кај секој телефон има разлики прво проучи го телефонот што е, како е. Нормално ако до сега не си го направил тоа..
Ми се чини имаше такви теми и на форумов.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Па и нема многу информации за овој ZTE Blade G, јас одвај го најдов овој ром али сепак па има багови...

има нешто на xda прочитај
Значи прво и основно е да научиш како да рутираш и како да го одрутираш тоа ти е нај важно па после да му ставиш костом рикавери па после да почнеш да флертуваш со ромови

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно