kjosmofon
Баниран/a
aj rutiraj i kazi dali vredi i jas da rutiram
Треба да преименуваш брат..
не се преименуваат,вика Faild.So root чекер вика дека е рутиран телефонот но таа порака везден ми ја дава
Кнокс му направив форсе стоп и се абдејтиува SU user,pa ми побара да симан бинари и симав-абдејтовав но пак излегува истото
Отвори ја таа "фиоката" лево, кликни на Root Explorer - ама не на "прекинувачот" туку на текстот, па после на Mount R/W, двете опции вклучи ги.не заборавај дека сум Нуб,кажи кај да ја најдам таа опција?
Инсталирај Android Commander и дај ми teamviewer по порака.
Ако го флешнам пак официјалниот ром ке си се одрутира?
Отвори ја таа "фиоката" лево, кликни на Root Explorer - ама не на "прекинувачот" туку на текстот, па после на Mount R/W, двете опции вклучи ги.
Кај да го најдам тој System/app фолдер?нема таков во ES file explorer
Имаш опција да изгасиш известувања, и онака ми стигаат на мејл па немам потреба да ми стига и на Тапаток.Има ли опција тапаталк да не дава нотификации за ствари кој сум ги проверил од пс ?:angry:
Имаш опција да изгасиш известувања, и онака ми стигаат на мејл па немам потреба да ми стига и на Тапаток.
Ако си играш со кернелСредено со огромна помош од @xhktw и огромна благодарност до него и до сите кој се потрудија да помогнат
Сега кажувајте што све можам да правам за да се исплати маката лол,дајте некој добри рут програмчиња за ОЦ,за свап меморија и тн
Ако мењаш често ромови, сакаш бекапи, да се исплати. Одлична апликација е.И со карнел треба да играм сега?ја со рут се прекршив па сега со карнел.
Инаку секаде гледам titanium bekap,да ја симнам?добра е
Ако мењаш често ромови, сакаш бекапи, да се исплати. Одлична апликација е.
бесплатна е,онака ја симнав гледам популарна била лол. ццц.Ок да не тупам многу ке се научам,ова ми е прв рутиран ден и уште под еуфорија сум лол,барам што можам сега да правам со телефонов и тн.
aj rutiraj i kazi dali vredi i jas da rutiram
. Пошто си на сток ром не можеш многу модови да инсталираш , а пошто си на сток кернел не можеш overclock,swap освен ако не поддржува ова кернелот од самсунг.
Инсталирај titanium backup и избриши ги глупите апликации од самсунг што не ги коритиш.
кастам ром се инсталира исто како и официјалниот што го ставив преку Один или е покомплицирана постапка?а карнел како се менува?
ЕДИТ: Многу постови натрупав на темава во врска со рутот,како каде е фиоката и секакви смешки лол.Доколку сметаат слободно може да се избришат.
Имам Galaxy s4 i9505 купен е од T-mobile МК па пред некој ден испадна официјален ром со 4,3, и сега сакам да го флешнам преку один (постапката гледам е многу лесна имам симнато се што е потребно) само имам прашање до вас. Tелефонот е брендиран или кодиран од T-mobile и сега дали можам слободно да го флешнам со овој официјален ром или треба да чекам официјален ота апдејт од T-mobile? Страв ми е да не направам некоа грешка од типот на hard brick или нешто друго.