Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Dile223

read-only
29 ноември 2025
35
42
Тешка работа, пред недела дена жена ми менуваше стакло на с23у во Мобеликс, не е оригинал и изведбата е онака... Пред 2 дена и се појави мртов пиксел. Претходно се јавив видео дата и ми рекоа дека не менувале само стакло морало и дисплеј и чинеше 14500. Да носам пак одлука би го дал на видео дата барем ќе ми стават оригинал стакло и убеден сум дека изведбата ќе биде подобра.
Слично искуство и јас имав 2 години за стакло на С21. После 4 дена стаклото почна да се одлепува по ивиците. Бев изнервиран и отидов во Видеодата, за 12500 денари сменија комплет и еве до ден денес го користи внукот за гледање Youtube и трескање од под, незнам како издржува. За Самсунг само Видеодата.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Користам Андроид веќе долго време, мислам околу 8 години. Почнав некако со Самсунг и си останав. На пролет си купив Пиксел 9 и не го бендисав. Навикнат сум на одредени работи на Галакси серијата и One UI и пак се вратив на S24.

На 30ти декември земав Ајфон 17 про откако пред 3-4 месеци почна пак да ме јаде бубачката да сменам телефон. Го сетирав телефонот и го користев едвај два дена и сфатив дека не е за мене, па како добар сопруг го поклонив на подобрата половина :)

Сеуште ме јаде некоја бубачка. Се мислев за Xiaomi 17 Pro ама многу малтретирање е. Нотификации не работат на одредени апликации, андроид ауто не работи итн итн.

Се мислам дали да чекам Самсунг S26 или можеби има некоја опција па си викам да слушнам туѓо мислење :)

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Користам Андроид веќе долго време, мислам околу 8 години. Почнав некако со Самсунг и си останав. На пролет си купив Пиксел 9 и не го бендисав. Навикнат сум на одредени работи на Галакси серијата и One UI и пак се вратив на S24.

На 30ти декември земав Ајфон 17 про откако пред 3-4 месеци почна пак да ме јаде бубачката да сменам телефон. Го сетирав телефонот и го користев едвај два дена и сфатив дека не е за мене, па како добар сопруг го поклонив на подобрата половина :)

Сеуште ме јаде некоја бубачка. Се мислев за Xiaomi 17 Pro ама многу малтретирање е. Нотификации не работат на одредени апликации, андроид ауто не работи итн итн.

Се мислам дали да чекам Самсунг S26 или можеби има некоја опција па си викам да слушнам туѓо мислење :)
Незнам за 17 про ама на редми ноут 14 про 5г све си фукционира како што треба и нотификации и андроид ауто/зборам за европската верзија на телефонот/

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Земи си с25 ултра, и не се мачи.
Ultra не ми доаѓа во предвид заради големината. Не можам со толку големи телефони.
Незнам за 17 про ама на редми ноут 14 про 5г све си фукционира како што треба и нотификации и андроид ауто/зборам за европската верзија на телефонот/
Xiaomi 17 Pro моментално нема а најверојатно нема ни да има европска верзија.

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220

И сам си кажа, навикнат си на Самсунг и тоа е тоа. Ако ниту пиксел ниту ајфон не ти го возат филмот (што се баш ориентирани кон user experience наместо само на хартија) џабе ќе си трошиш време со другиве. Со оглед на тоа дека според сите протечени информации S26 ќе биде мање више ист како и претходните 4 генерации на S телефон (што не е ултра) земи си една S25-ка бидејќи сега се продаваат по багателна цена и свиркај си.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Ако земеш сега с25 за месец дена кога ќе излезе с26 повторно ќе те јаде бубачката :)
Со оглед на тоа што до пред 2 месеца со купен с25 ќе добиеше с25фе гратис не би го земал с25ката, чисто од инает :)

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Па да, ќе почекам S26 да видам што ќе понуди иако горе доле се знаат спецификациите. Истиот дизајн, истите камери so 200mp телефото леќа и МОЖЕБИ S26 ќе добие силикон-карбон батерии. Имало таму некаде на твитер некои гласини ама ќе видиме :D

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Сакам да прашам дали може на No Name кинески телефон со инсталиран андроид 15 да се инсталира 14 верзија бидејки тие апликации што ми требаат не работат на 15.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Дечки да не има кај нас од каде да се набави RedMagic 11? Алиекспрес не ми се ризикува, па ако нема кај нас најверојатно ќе одиме на гиро кај комшиите

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
Малку е оф топик, ама присобери уште 50евра, и купи motorola g86 од реклама5. 8гб рам има, солиден телефон, ќе го користиш следни 3/4 години.

15 септември 2012
1.161
1.300
Малку е оф топик, ама присобери уште 50евра, и купи motorola g86 од реклама5. 8гб рам има, солиден телефон, ќе го користиш следни 3/4 години.
@kolesk
3/4 години е 0,75 години, односно 9 месеци
3 ÷ 4 години е „од 3 до 4 години“

Пробуваш да бидеш автор на нов правопис или со овој постојниов се размина во основно школо?
А дискутираме во компјутерџиски форум каде „врие“ од програмери кои ги знаат синтаксите на наредбите во програмските јазици во кои програмираат, ама литературниот јазик за пишување на коментари во програмите не им е познат.

Да не спомнувам дека „оф топик“ на македонски јазик се вика „надвор од темата“...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
@kolesk
3/4 години е 0,75 години, односно 9 месеци
3 ÷ 4 години е „од 3 до 4 години“

Пробуваш да бидеш автор на нов правопис или со овој постојниов се размина во основно школо?
А дискутираме во компјутерџиски форум каде „врие“ од програмери кои ги знаат синтаксите на наредбите во програмските јазици во кои програмираат, ама литературниот јазик за пишување на коментари во програмите не им е познат.

Да не спомнувам дека „оф топик“ на македонски јазик се вика „надвор од темата“...
nigga-please-icecube.gif

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253
Bev vo sabotata za telefonot imalo samo eden neznam vo koj grad ama istio bil platen ne podignat. Dajte druga opcija ako nalete nekoj na dobra ponuda do 7ipol iladi

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344
Bev vo sabotata za telefonot imalo samo eden neznam vo koj grad ama istio bil platen ne podignat. Dajte druga opcija ako nalete nekoj na dobra ponuda do 7ipol iladi

Овој телефон со 8GB RAM

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно