FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.619
- 19.357
Пиши Linotype на ПајратбејДали некој знае од каде може да се најдат на црно платени фонтови? Линкови по пп, фала.
Пиши Linotype на ПајратбејДали некој знае од каде може да се најдат на црно платени фонтови? Линкови по пп, фала.
Дали некој знае од каде може да се најдат на црно платени фонтови? Линкови по пп, фала.
Само Мац Хелветица ти го најдовДали некој ги има овие фонтови, или ако не сите барем Macedonian Typewriter, да ми ги прати или да ми даде линк од каде да ги најдам? Нешто ми се зезна и никако не можам да ги префрлам фонтовиве од моето PC, а јас сум во друг град и треба да довршам еден проект во кој ги користам овие фонтови.
Погледнете го атачментот 76693
повели...127 фонтовиДали некој ги има овие фонтови, или ако не сите барем Macedonian Typewriter, да ми ги прати или да ми даде линк од каде да ги најдам? Нешто ми се зезна и никако не можам да ги префрлам фонтовиве од моето PC, а јас сум во друг град и треба да довршам еден проект во кој ги користам овие фонтови.
Погледнете го атачментот 76693
Само Мац Хелветица ти го најдов![]()
повели...127 фонтови
Со кој и да е едитор на фонтови можеш да завршиш работа. Но само твојата верзија на фонтот ќе ги има тие карактери.Во фонтов што сакам да го користам недостасуваат „ќ“, „è“ и уште некоја таква слична. Дали има некој едноставен начин да се „отвори“ фонт и да се додадат некои карактери?
Друга опција ми е да го извадам надредениот знак од некоја друга буква и како сликичка рачно да го додавам сегде кај што фали, ама таа опција сакам да ја избегнам, идеално би било да ги направам буквиве и да ги вметнам во самиот фонт фајл.
Фала, ќе пробам со овој едитор: FontForge , го најдов онака на прва, отворен сум за предлози ако има некој подобар, немам никакво искуство со вакви програмчиња за фонтови.Со кој и да е едитор на фонтови можеш да завршиш работа. Но само твојата верзија на фонтот ќе ги има тие карактери.
Не е проблем ако печатиш или правиш пдф, но ако праќаш отворени фајлови кај други корисници ќе треба и фонтот да им го пратиш за да го инсталираат, а тоа може да ги искомплицира работите.
Подобри секако дека има, но за тоа што ти треба нема потреба од подобри кои воедно се и покомплицирани.Фала, ќе пробам со овој едитор: FontForge , го најдов онака на прва, отворен сум за предлози ако има некој подобар, немам никакво искуство со вакви програмчиња за фонтови.
Здраво, дали можеби некој може да ги сподели следниве фонтови: HeliosCondM, Mak_Ad Lib и TransBlurKirilica?
Не ги плаши луѓето, помина ерата на XP. Преку 500 лаптопи ги користат фонтовиве инсталирани од мене, ниеден проблем не излегол колку што знам јас.Има фонтови, кои знаат да го закочат цел компјутер. До душа ова ми се случувало во ера на XP, ама фонтовите се од тоа време.
Не викам дека од тебе може да настане проблем, но сум имал случаеви каде што имало ваква појава. Дали премногу инсталирани фонтови или самите фонтови биле инфицирани или кој ги знае, никогаш до толку не сум ги анализирам ама во сервис ми се јавувале и такви проблеми.Не ги плаши луѓето, помина ерата на XP. Преку 500 лаптопи ги користат фонтовиве инсталирани од мене, ниеден проблем не излегол колку што знам јас.![]()
имаше некој се бунеше дека наслови не му ги отвора добро на некои сајтови, да не си му инсталирал фонтови?Не ги плаши луѓето, помина ерата на XP. Преку 500 лаптопи ги користат фонтовиве инсталирани од мене, ниеден проблем не излегол колку што знам јас.![]()
КриФ су, ѓилти ас чарџд.имаше некој се бунеше дека наслови не му ги отвора добро на некои сајтови, да не си му инсталирал фонтови?![]()