DelphiUser
user
Сеуште неможам да се навикнам на фактот дека nexus сега има 2x цена. А Lite-ов би бил супер избор за 200 евра по старата политика за фер цена.
Нели.Батеријава ко на ајфон. :annoyed:
Најверојатно нема, најдобро е да пробаш да го сервисираш во земјата каде ти е купен и под гаранција.Момци има ли во Мк овластен сервисер за Pixel? Имам Pixel 3 XL,али не му работи камерата.
Одамна сакам да постнам батерија, ама се некако заборавам.Нели.
Се по очигледно, и по очигледно.
Android 9 го направија со Gesture Навигации (дефинитивно не копираа од Ајфон X, не бе не ни малце), и ночот на Pixel 3XL,очигледно е дека Google се wannabe iPhone ама на Android.
Иначе уред како уред си е топ, само имам неколку замерки:
У 2019,само 32 гига, wtf барем Expandable да имаше. (знам дека нудат free cloud storage, ама тоа само за слики.) А шо праиме за 10+ гига ја шо иам музика. Тури околу 7 гига софтверот шо ќе завзема, и ете кажи речи 15 гига од тие 32 отидени се веќе, па така да 17 гига преостанато за 2019 е многу малце, барем од мој аспект.
Можеле барем 64GB, ама останува да видиме.
На толкав долен чин, можеле без проблем стерео звук, па како можеа на Pixel 3XL и тоа со исечок, овде рамки има и од двете страни, и само 1 предна камера, и 1 задна, па така да не гледам проблем зошто да не.
Батеријата... Ко на ајфон нели??? Можеле барем 3,000 mAh да ја направат. Ја имам 5,5" телефон, и имам 3,300 mAh значи они ако се нафатат можат и 5,000mAh.
Освен тоа не гледам никакви други забелешки. Нормално чим е некој си Lite модел, сигурно ќе има IPS панел, и како што гледам ќе ја има истата камера како Pixel 3,3XL што е супер.
Тука е и џекот за слушалки. (ах им текнало да го вратат...).
И цена под 350 долари, ќе биде топ.
Камерата не е скршена,или оштетена,него софтверски не ја отвара,друго све си работи на телефонот,освен камерата.Најверојатно нема, најдобро е да пробаш да го сервисираш во земјата каде ти е купен и под гаранција.
Немам пробано ништо,малце сум кнап периодов со време,али се надевам викендов ке пробам,ако успеам,затоа што прв пат имам во рака Pixel.@DaVoRkNe проба со реинсталација на оперативниот?
само што глупо е што нема опција да се намали резолуцијата,и нема црна тема насекаде низ софтверот,во споредба со Samsung,каде што има и црна тема,а и резолуцијата може да се намали на 1080p. Да ги имаше овие две ствари Google Pixel 3/3XL,ти гарантирам дека уште повеќе би можел да истераш со батерија.Одамна сакам да постнам батерија, ама се некако заборавам.
Користам Pixel 3 XL, од ривјуа се плашев дека батеријата ќе биде тиња, но многу често ми трае скоро два дена и тоа со солиден скрин од 6-7 часа (барем за мене солиден доаѓајќи од нексуси).
Ночот не ми пречи, т.е. веројатно ми пречи но го навикнав и не го ни приметувам.
Дисплејот е одличен, немам некоја замерка како за силна осветленост така и за репродукција на бои и острина.
Намерно постирам повеќе SS за батеријата за да се види дека истата е конзистентна, а не еднократна.
Камерата е лудница, особено предната и wide shot кој е супер за сликање погилема група или ставање во кадар пошироко опкружување. Night sight е исто така супер и вади супер (корисни) слики во доста темни услови. Сопругата со Xs ми љубомори за камерата, иако мене и топлата нијанса кај ајфонот ми се допаѓа додека Пикселот знае да извади малку поладна слика, не секогаш и зависи од светлото.
Доколку некој интересира нешто слободно нека пише.
Се согласувам со @psyside, има телефони со супер карактеристики но софтверот и некои имплементации ќе им мањкаат секогаш.
Малку не ми се допаѓа што Гугл од Нексус "дивелопер" телефони, со Пикселиве сакаат да бидат ајфон кај андроидите (терминот почнаа и да го изоставуваат). Погледнете го атачментот 71261Погледнете го атачментот 71262Погледнете го атачментот 71263Погледнете го атачментот 71264Погледнете го атачментот 71267Погледнете го атачментот 71265Погледнете го атачментот 71266Погледнете го атачментот 71268Погледнете го атачментот 71269Погледнете го атачментот 71270
Испратено од Pixel 3 XL преку IT.mk форум апликација
Точно, но не е целта да имаш дигитрон со 2 недели батерија, туку да го уживаш телефонот до макс со особините што ги има за кои си го платил.само што глупо е што нема опција да се намали резолуцијата,и нема црна тема насекаде низ софтверот,во споредба со Samsung,каде што има и црна тема,а и резолуцијата може да се намали на 1080p. Да ги имаше овие две ствари Google Pixel 3/3XL,ти гарантирам дека уште повеќе би можел да истераш со батерија.
се чека...Што бидна нели ќе имаше Пихел Лите?
Па така ќе се вика новиот телефон од Гугл.Кој е тој 3а?
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден