Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer - Wirecard UK

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
преку телефон проверуваш? на телефон ја нема, преку browser ја има. еве кај мене

верувам дека кога оваа порака ке ја снема ке може да се повлекуваат.

asd.png

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
преку телефон проверуваш? на телефон ја нема, преку browser ја има. еве кај мене

верувам дека кога оваа порака ке ја снема ке може да се повлекуваат.

asd.png

И преку телефон и преку компјутер. Преку компјутер го имам истото, само без црвениот текст

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anungunrama

hello world
5 февруари 2019
198
199
И кај мене стои така, без currently unavailable, ама не дава повлекување во банка. Ај да видиме дали ќе успее некој да извлече пари од банкомат денес.

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11
Пробав да повлечам пари во 8:30 но сеуште се замрзнати...

Sent from my iPhone using Tapatalk

We are updating that, as previously mentioned, the UK FCA has lifted the freeze of activity on Wirecard Card Solutions in the UK. We are currently in contact with both Wirecard and MasterCard and will update you all as soon as your cards can be used. There are some technical restrictions that Mastercard needs to lift from their end, which will take a bit of time. We expect this to be very soon – within the next 24 hours at the latest.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Стрпете се малце, исто како што кажа членот погоре. За 24 часа од денот на објавување на пораката ќе биде вратено се во нормала. Така да тоа испаѓа од утре (1ви) да може да се вадат пари без провизија.
Еве ја информацијата https://blog.payoneer.com/home-page...ate-regarding-wirecard-and-your-prepaid-card/

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Valjda treba ovaa poraka Amount on card (...) is currently unavailable da ja snema pa da moze da se koristi karticata

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Стрпете се малце, исто како што кажа членот погоре. За 24 часа од денот на објавување на пораката ќе биде вратено се во нормала. Така да тоа испаѓа од утре (1ви) да може да се вадат пари без провизија.
Еве ја информацијата https://blog.payoneer.com/home-page...ate-regarding-wirecard-and-your-prepaid-card/
Колку што сфатив после ова ново заработените парите ќе може да ги праќаме на трансакциска сметка додека најдат нов провајдер на картички?

krashot

hello world
21 април 2013
179
120
Bitol, Bitola, Macedonia
krashot's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Motherboard
Gigabyte B450M-K
Storage
240 SSD 1TB HDD
RAM
16 GB
Video card
Gigabyte 1060 3GB
Mouse
Redragon M711 Cobra
Monitor
Benq 24"
OS
Windows 10 Pro
Колку што сфатив после ова ново заработените парите ќе може да ги праќаме на трансакциска сметка додека најдат нов провајдер на картички?
Will I be able to receive new funds to my card?
All future payments will continue to be received to your Payoneer currency balance, not your card. Even though the FCA announced that the cards are safe to use, we will offer a new card issuer soon to ensure the long-term safety of your earnings.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131
Нема да има нови картички, истите си остануваат -> треба да бидат одмрзнати во текот на денот.
Истите си остануваат уште одреден период до прекин на соработка и од нив можеш да ги извадиш само оние средства кои ти останале до моментот на инцидентот во петокот. А како што самите напишаа, ќе бараат нов card issuer т.е. ќе има нови картички бидејќи постоечкиве се издадени од Wirecard со кои веќе нема да соработуваат.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
  • ми се допаѓа
Реакции: Duke

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Мене на еур картичката ми пишува ("available on card"), но не сум пробал да вадам/плаќам. Утре.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
There will be no fee for this transactions until July 8 - што, као нема да има 3.15$ и 3.5% fee?

Не, до 8ми јули нема да има такви провизии за да ги извадите парите кои ви се "заглавени" на картичка во моментов, бар колку што јас разбрав. Со тоа што, дури не најдат нов провајдер за картички (а наводно работат на случајот), со картичката ќе може да ги трошите само парите кои ви се на card balance, а се останато (средства на Payoneer balance и средства кои ви легнале на Payoneer после инцидентот), ќе ви е достапно или за bank transfer, или на картичка кога ќе стигнат новите.

EDIT пошто некој погоре бараше извор за информацииве.

https://blog.payoneer.com/home-page...ate-regarding-wirecard-and-your-prepaid-card/

Последна промена:

Skopje0001

read-only
26 август 2018
3
0
Скопје
- Пари што ви стигнале после инцидентот пристигнале на вашиот 'virtual balance' (се чуваат на друго место) и истите можете да ги повлечете само со банкарска трансакција на ваша девизна сметка, почнувајќи од 6ти Јули. Евентуално ќе мора да ги потрошите сите некако бидејќи...

Јас колку што сфатив, ова важи за веќе заробените средства на картичката. Мислам дека сите нови трансакции што се оствариле после замрзнувањето се слободни за повлекување во банка како и досега што беа, бидејќи нели се чувани на различно место, а не на картичка.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131
Јас колку што сфатив, ова важи за веќе заробените средства на картичката. Мислам дека сите нови трансакции што се оствариле после замрзнувањето се слободни за повлекување во банка како и досега што беа, бидејќи нели се чувани на различно место, а не на картичка.

- Заробените на картичка, ќе ги вадиш со одмрзнатата картичка од утре, не од 6ти.
- Нови трансакции после инцидентот во петок, не беа префрлани на картичка баланс туку на виртуелен баланс во секоја можна смисла одвоен од картичниот баланс, и според нивното соопштение префрлање на вашата банкарска сметка ќе биде можно од 6ти Јули.
From 00:01 CET on Monday, July 6th, you will once again be able to withdraw your funds to your local bank account and use the Make a Payment and Manage Currencies services.
https://blog.payoneer.com/home-page...ate-regarding-wirecard-and-your-prepaid-card/

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131
Karticite se odmrznati samo sto isvrsiv uspesno online plakjanje
Честитки, само потсетување дека не сите картички се одмрзнати во исто време, туку ќе потрае и еден ден како што беше изјавено.

88ivI6z.jpg

Дали од повеќе банкомати може да се подигнат пари пример по 20к во еден ден? Или има максимална вредност и кога ќе ја постигнеш без разлика од колку банкомати и мора чекање нареден ден?
Бидејќи може и од еден во серија едно по друго, може и од два :)
Има дневни лимити (банкомат или ПОС), порано беше знам 2500 еур вчера видов $5000. Претпоставувам и двете се премногу па не ти треба.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Valjda treba ovaa poraka Amount on card (...) is currently unavailable da ja snema pa da moze da se koristi karticata

Да, треба да се тргне тој дел од пејонир за да работи картичката.
Сите средства се достапни на картичка, но се додека ја имате таа порака картичката нема да работи.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно