Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Мора да е до тоа. Инаку и на саатот ми е пуштен GPS и на мобилниот па мислев едниов ако изгуби дека другиов ќе надомести ама изгледа не иде така :) Како и да е, за 50 метри на 5 километри не ми игра толку улога.
Гармин има иста погрешност, така да тоа е сосема нормално за GPS уред. Сум трчал со други рамо до рамо со Garmin Forerunner 220, сме тргнувале и стартувале во исто време, па пак во разно време сигнализираше секој километар.

Allen

hello world
27 февруари 2015
55
59
Дали некој знае каде можам да најдам батерија за Ticwatch E (Express) во државава наша? Пробав во Рувекс, Промотел, Логин, Ледиком и Мобеликс без успех. Ако имате идеја (да не е Алиекспрес) Ве молам споделете.
1602079444498.png 1602079484055.png Вака изгледа.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.191
1.194
Скопје
Дали некој имал искуство,со овој часовник?

Xiaomi Haylou LS02

Само што го гледав :) тешко некој да имал искуство нов модел е колку што прочитав, интересен е али ништо посебно, нешто слично на алките од Xiaomi

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Само што го гледав :) тешко некој да имал искуство нов модел е колку што прочитав, интересен е али ништо посебно, нешто слично на алките од Xiaomi
Претпоставував дека немал никој искуство,ај ја ке кажам за некој ден :)

IMG_20201009_213632.jpeg IMG_20201009_213945.jpeg

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Збор два да кажам за Xiaomi Haylou LS02,го користев само еден ден,и дефинитивно е еден од најлошите Смарт часовници кој сум ги користел.

Имате само една апликација на кој може да го врзете часовникот,на која нема ништо буквално,освен да наместите сензорот за мерење на ( Heart Rate ) да биде на ауто (кога е на ауто мери 24 часа без прекин) или мануел,и покажување колку батерија има часовникот.Има во апликацијата да наместите нотификации да ви стигаат кога ви звони некој,кога ви стигаат смс и да наместите од (Фб,Вибер,Инстаграм,Месенџер нотификации),ако имате додатни апликации неможете да ги вментнете од нив да ви стигаат нотификации на часновникот,едноставно не постои таква опција.Премногу (Сецкање) има на часовникот кога ке стигне смс едвај се чита ако е подолга од што кочи и сецка часовникот кога го ракувате,во менито имате стандарт опции како и оние часовници од по 800 денари по нет што се,да ви мери чекори,отчукување на срцето,спорт режими,температурата која е надвор (не мери иначе точно темп надвор).Вчера трчав 6 километри,не покажува точно покажа 5.35,бидејќи имав друг часовник на другата рака и плус на телефонот апликација (Страва) што ми мери режим на трчање,другиот часовник и апликацијата беа исто,а часовникот Haylou беше неточен,едноставно часовникот е со еден збор лош и не вреди за 2600 денари,за тие пари Mi Band 5 е 10 класи над оваа ужаснотија.Немате да симнувате теми исто така на Haylou LS02,ви дава 3-4 од самиот часовник и тоа е тоа.

Незнам што друго да кажам,едино дизајнот е стварно убав,елегантен на рака е,има добра големина на дисплејот,другото искрено мене не ми ги задоволи потребите,и не ми се допаѓа воопшто.Вработената од Анхоч која го препорача часовникот,рече дека се истите опции од Mi Band 5,само овој е со поголем екран,што врска нема.

Ако имате некое прашање,што сум пропуштил да кажам,слободно прашајте.

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
За другото можеби си во право, го немам користено часовникот ама да бараш од часовник без GPS да ти покаже иста должина на активноста што си ја правел притоа споредувајќи со Страва? Ако си планирал да спортуваш на отворено прва грешка ти е купување часовник без GPS. Незнам што се жалиш, си барал и си добил играчка која само можеш да ја користиш за читање нотификации и ништо друго.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
За другото можеби си во право, го немам користено часовникот ама да бараш од часовник без GPS да ти покаже иста должина на активноста што си ја правел притоа споредувајќи со Страва? Ако си планирал да спортуваш на отворено прва грешка ти е купување часовник без GPS. Незнам што се жалиш, си барал и си добил играчка која само можеш да ја користиш за читање нотификации и ништо друго.

Не барав часовник за читање нотификации прво,него кажав дека ми е за спортување,поточно трчање,и нормално плус да ми покажува нотификации,да Страва е најточната апликација за спортување,кога сме кај апликациите,вработената ми го препорача овој часовник до 3000 денари,бил најдобра опција,аха да важи.Пак ке кажам Mi Band 5,е буквално 10 класи над ова срање.

Последна промена:

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
Не барав часовник за читање нотификации прво,него кажав дека ми е за спортување,поточно трчање,и нормално плус да ми покажува нотификации,да Страва е најточната апликација за спортување,кога сме кај апликациите,вработената ми го препорача овој часовник до 3000 денари,бил најдобра опција,аха да важи.
Едно е да кажеш а друго е да купиш часовник за спортување. Не можам да те разберам, зарем очекуваше со step counter - от на часовник да измериш точна должина? Еве ти еден бонус совет за приближно точно да ти покаже дистанца. Измери на Страва или со друг часовник со GPS просечна должина на чекор на дистанцата што ке ја трчаш и вметни ја во апликацијата од часовникот, инаку по дифолт се поставени некои 80cm. Веројатно трчаш со 90cm должина затоа имаш толкава отстапка.

Sent from my SM-T510 using Tapatalk

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Едно е да кажеш а друго е да купиш часовник за спортување. Не можам да те разберам, зарем очекуваше со step counter - от на часовник да измериш точна должина? Еве ти еден бонус совет за приближно точно да ти покаже дистанца. Измери на страва или со друг часовник со GPS просечна должина на чекор на дистанцата што ке ја трчаш и вметни ја во апликацијата од часовникот, инаку по дифолт се поставени некои 80cm. Веројатно трчаш со 90cm должина затоа имаш толкава отстапка.

Sent from my SM-T510 using Tapatalk
Гледај јас знам што да купам нели да би имал 300 евра за часовник,гармин и завршена работа тоа е факт,но работата беше да ми понуди до 3к часовник за спортување,на другата рака имав ми банд 5,како може он да е точен со страва апликацијата?а Xiaomi Haylou LS02 да покажува скоро километар помалце?Јас не мерев со step counter-ot должина,мерев со опција џогирање што го има часовникот.

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
За 3500 имаш Хуавеи Банд 3 про со ГПС што ќе ти бркал дупло повеќе работа никој не спомна 300е. Како и да е не ми е целта да се препираме, сакав да ти кажам дека за малку посериозна активност морално е уред со ГПС.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
За 3500 имаш Хуавеи Банд 3 про со ГПС што ќе ти бркал дупло повеќе работа никој не спомна 300е. Како и да е не ми е целта да се препираме, сакав да ти кажам дека за малку посериозна активност морално е уред со ГПС.

Таман работа да се препираме,само даваме мислење околу овој часовник,искрено сум имал и ми банд 3-4 и биле доста подобри од овој модел на часовник.Нема многу опции Xiaomi Haylou LS02,нема теми за симнување,нема апликации да додаваш за нотификации,има огромен дилеи кога го ракуваш во менито,како и во сите други нотификации,буквално сецкање.Каде го има Huawei Band 3 pro?

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
Хуавеито го земав за поклон лани во Нептун. Со хепи картица беше 3600 така нешто.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Хуавеито го земав за поклон лани во Нептун. Со хепи картица беше 3600 така нешто.

Сега го барам го нема никаде,веројатно има искочено понов модел,па го имаат тргнато овој модел.

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
Оскапен е бааѓи, сега гледав во ДД Сторе и Сетек. Веројатно дека е единствена наруквица со ГПС. Ако си за купување секако девојка ми сега користи Амејзфит ГТР ќе ја прашам дали сака да го продава бендот.

ljupce

hello world
8 ноември 2011
191
137
ljupce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4700MQ
Storage
1TB +8GB SSD Hybrid Disk
RAM
8GB DDR3
Video card
AMD Radeon R7 M265 2 GB DDR3
OS
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
само Хјуавејто неможеш активностите да ги стаиш на страва...

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Во тој ценовен ранг само Amazfit Bip, ама ни тој не е најпрецизен. Добро е што преку апликацијата на Amazfit можеш да го синхронизираш со Strava.
Добрите часовници за таа намена се преку 200 еур, ако не и повеќе.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Не барам сихронизација со страва,него да ми мери точно часовникот,да има во нотифакции да ставам апликации кој ја сакам,да ми стигаат нотификации.

Друго што заборавив да напоменам за Xiaomi Haylou LS02,ако апликацијата ја изгасите од позадина,часовникот прави дисконект,неможе да биде минимзирана аплилацијата,мора да ви стои пуштена апликацијата,а ја тргенете одма дисконект прави часовникот.

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
Huawei health е топ апликација. Наруквицата прилично е точна од лично искуство (Бенд 3 про) плус е водоотпорна 5atm и е дефинитивно бест бај во тој ценовен ранг. Амолед дисплејот е предност над бипот, бидејќи трансфлективниот екран е строго за на отворено, навечер е очај. Имам искуство со таков екран на Амејзфит Пејс, топ е на директно сонце ама не е за користење во секоја ситуација.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Бидејќи немам врска со паметни часовници, никогаш немам користено барам предлог од вас. Ми треба за спортски активности, најважно е да има тимер и стоперица, да мери калории и километри.Целта е да се помине шѕо е можно поеврино.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Бидејќи немам врска со паметни часовници, никогаш немам користено барам предлог од вас. Ми треба за спортски активности, најважно е да има тимер и стоперица, да мери калории и километри.Целта е да се помине шѕо е можно поеврино.
Mi Band 5 и немаш гајле. Едино километрите нема да ти се нешто точни али во тој ценовен ранг тешко со GPS да најдеш. Тука е околу 3к на Али може и за поефтино.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Од саатите за мерење користев Amazfit Pace па откако рикна после 2 и кусур години земав Stratos 3. Засега не можам да се пожалам. Имаше некои quirks со последниот апдејт, у стилот се препорачува да се рестартира саатот пред мерење затоа шо GPS модулот знае да забега, ама е прилично точен (и барометар, и срце, и локација).
Разликата со GTR и сличните саати е шо овој има фул андроид покрај кастм оперативниот, а другите си се на нивен оперативен. И најубавото нешто според мене за спортување, TFT MIP Display (од тоа шо видов само Гармините користат таков дисплеј).

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно