Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надувани цени на графичките заради mining

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
543
Битола
PC гејминг-от никојпат не бил појак, и сигурно нема недостигот на GPU да го падни. Проблемот со графичките и залихите ќе спадни ко се друго, а се мислам дека Nvidia за следна серија ќе ги оневозможи mining комплетно, или па ќе извади по 2 типа, една шо ќе можи за mining, а друга не. Само тоа е спасот реално ако гледаме, инаку mining-ot нема никојпат да падни, посебно не дури Etherium е во полна снага.

На крај краева нема ни игри уште, не се исплака да се купи графичка сега, посебно па со фактот шо последната серија се многу малку VRAM, шо долгорочно ќе се греој, така да ќе се почека.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Така тешете се вие ПЦ гејмерите...во меѓувреме те поздрави Форза 5 со 10/10 кај IGN и само 1 долар на Game Pass.
Вие PC гејмерите :)))
Добро, мислиш на конзоли ја праат форза или на макбукови?

Настрана тоа што Форца 5 ја има и во гејмпасот за PC :D

Последна промена:

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Така тешете се вие ПЦ гејмерите...во меѓувреме те поздрави Форза 5 со 10/10 кај IGN и само 1 долар на Game Pass.
Можам комотно да ја играм и со оваа конфигурација, ако у опште ме интересираа такви досадни игри.
Каде е играта која ќе ја надмине Witcher 3 како целокупно искуство? Каде е следниот гејмплеј masterpiece во стилот на Doom Eternal? Каде е играта која ќе ги исполни ветувањата на Cyberpunk? Наредната Half Life? GTA 6? RDR remake?
А пак дека е наредната ААА игра која конечно ќе ги скрши корпорацииските стеги и ќе редефинира или направи свој жанр?
Е форза испаднала, следно шо ќе ми предложиш ? НБА 2К22?
Да сакав да играм кежуал игрици и да јадам патос у дневната со екипата ќе си купев ПС5 и немаше да замарам по форумот.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Можам комотно да ја играм и со оваа конфигурација, ако у опште ме интересираа такви досадни игри.
Каде е играта која ќе ја надмине Witcher 3 како целокупно искуство? Каде е следниот гејмплеј masterpiece во стилот на Doom Eternal? Каде е играта која ќе ги исполни ветувањата на Cyberpunk? Наредната Half Life? GTA 6? RDR remake?
А пак дека е наредната ААА игра која конечно ќе ги скрши корпорацииските стеги и ќе редефинира или направи свој жанр?
Да сакав да играм кежуал игрици и да јадам патос у дневната со екипата ќе си купев ПС5 и немаше да замарам по форумот.

Да во право си се извинувам, од 2015-та навака нема искочено добра игра.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
да бидам искрен, RDR, RDR2 ми се двете најдосадни игри до сега шо сум ги сретнал. 90% од времето во тие игри ми е одење од точка до точка Б. Сега последно шо има излезено добра ААА игра е Farcry 6, која ми е на список на играње ама не е дојдена на ред. во конф од потпис не гледам графичка, шо графичка имаш?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
да бидам искрен, RDR, RDR2 ми се двете најдосадни игри до сега шо сум ги сретнал. 90% од времето во тие игри ми е одење од точка до точка Б. Сега последно шо има излезено добра ААА игра е Farcry 6, која ми е на список на играње ама не е дојдена на ред. во конф од потпис не гледам графичка, шо графичка имаш?

Што ќе му е графичка кога нема игри од 2015 навака после Witcher 3...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Синоќа играв и заглавив до 3, тоа battle royale е многу интересно и онлајн arcade events.

Нејсе, да споменам само дека на 1050ti со i5 9400 играта се игра со пристојна графика и перформанси. Одлично е оптимизирана. Ја симнав и на ПЦ чисто да пробам (околу 100 гига).

Грешиш ама ок. Ти си знаеш. Глупо е да споредуваш ФХ5 со нба или фифа. Цел свет си призна дека играта е мастерпис.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Грешиш ама ок. Ти си знаеш. Глупо е да споредуваш ФХ5 со нба или фифа. Цел свет си призна дека играта е мастерпис.
Потполно се согласувам со тебе ФХ5 е јак мастерпис што има преку 450 возила и предобар гемплеј и симулација , али тука има едно големо АЛИ муабетот е ако си обожавател на коли ке го разбереш тоа али ако не си неможеш да го почуствуваш тој вајб , мое лично мислење без навреда .

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Аркадна вожнја како секс со дилдо. Ако сте за возење, пристојно ќе си земите симулатор од Codemasters. Пред месец дена ја зедов f1 2021 иам напреден контролер за неа со сите нишани. Е таа е тркачка игра. Или па Dirt 2.0 ако сте за најдобриот Rally симулатор. Forza Horizon каде стегаш само едно дугме не е возење.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Аркадна вожнја како секс со дилдо. Ако сте за возење, пристојно ќе си земите симулатор од Codemasters. Пред месец дена ја зедов f1 2021 иам напреден контролер за неа со сите нишани. Е таа е тркачка игра. Или па Dirt 2.0 ако сте за најдобриот Rally симулатор. Forza Horizon каде стегаш само едно дугме не е возење.

Не сум пробал секс со дилдо, неможам та кажам...

А вистинско возење, да се симнам доле да упалам кола и да одам на обиколница. Заеби симулатори тоа ти е како VR секс.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Глупости Ф1 на симулатор, тоа не е право возење. Седни во реална Ф1 кола каде ако згрешиш нема назад, гинеш.

Ако немаш пари едно југце и право на Водно трки. Е тоа е право тркање, а не ова импровизацииве што ги правиш...

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Значи правиме муабет за игри , не правиме муабет за симулации ако играта не чинеше и е глупост тогаш немаше да биде 10/10 цел муабет ти пропаѓа во вода.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Значи правиме муабет за игри , не правиме муабет за симулации ако играта не чинеше и е глупост тогаш немаше да биде 10/10 цел муабет ти пропаѓа во вода.
Ама тие што ја гласале не купиле автомобилско-тркачка игра, купиле нешто да држат едно дугме и да вртат лево десно дури јадат чипси на кауч како што кажаа погоре, не мислејќи на егзистенцијалниот ужас неколку саати. За нив е топ и играта фунцкионира супер во тие параметри. НО, ако сакаш вистинска тркачка игра, ќе купиш нешто друго за да го добиеш целосното искуство.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ама тие што ја гласале не купиле автомобилско-тркачка игра, купиле нешто да држат едно дугме и да вртат лево десно дури јадат чипси на кауч како што кажаа погоре, не мислејќи на егзистенцијалниот ужас неколку саати. За нив е топ и играта фунцкионира супер во тие параметри. НО, ако сакаш вистинска тркачка игра, ќе купиш нешто друго за да го добиеш целосното искуство.

Да бе памтам кога искочи Mario Kart ја критикуваше IGN што не е реалистично како F1 2021.
Исто и кај Фортнајт главна критика е што иако е најпопуларна игра, сепак не е реално со куршумите како ARMA пример...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Да бе памтам кога искочи Mario Kart ја критикуваше IGN што не е реалистично како F1 2021.
Исто и кај Фортнајт главна критика е што иако е најпопуларна игра, сепак не е реално со куршумите како ARMA пример...
Copy-Paste на мојот претходен коментар каде велам дека за луѓе кои преферираат аркаден стил и laidback гејминг се топ тие игри.

deadpool

hello world
31 декември 2018
272
343
Copy-Paste на мојот претходен коментар каде велам дека за луѓе кои преферираат аркаден стил и laidback гејминг се топ тие игри.
Спомна ли некој спротивно од ова? Играм игри од што ми се игра игри, легнат на кауч со чипс покрај мене. Ако сакам да возам кола ќе седнам во кола и ќе возам. Колку што кошта еден квалитетен волан или не знам што, ќе отидам и ќе рентам на Нурбургринг некоја јака кола и ќе си истерам меракот за истите пари колку што се воланот и седиште. Форца Хорајзон 5 е аркадна игра и е мастерпис за тој тип на игри, а зошто мешаш баби и жаби колку да го покажеш твојот вкус и опрема, не знам.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Спомна ли некој спротивно од ова? Играм игри од што ми се игра игри, легнат на кауч со чипс покрај мене. Ако сакам да возам кола ќе седнам во кола и ќе возам. Колку што кошта еден квалитетен волан или не знам што, ќе отидам и ќе рентам на Нурбургринг некоја јака кола и ќе си истерам меракот за истите пари колку што се воланот и седиште. Форца Хорајзон 5 е аркадна игра и е мастерпис за тој тип на игри, а зошто мешаш баби и жаби колку да го покажеш твојот вкус и опрема, не знам.
То што ти е убаво тоа да си го прајш.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
То што ти е убаво тоа да си го прајш.
confused-jackie-chan.gif

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Има тркачки игри и навистина тркачки игри. Да ги идентификуваш првите со вторите и како се добива вистинското искуство е погрешно.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Да во право си се извинувам, од 2015-та навака нема искочено добра игра.
Што ќе му е графичка кога нема игри од 2015 навака после Witcher 3...
Никој не рекол дека не испаднаа добри игри после 2015, али ААА игра од тој калибар како Titanfall 2/Doom/Witcher/rdr2 за PC нема испаднато 2-3 години (со исклучок на Doom Eternal), 2015/6 слично како 2007/8 беа едни од најдобрите години за гејминг. Сите се крстевме на Cyberpunk и разочара, се друго што испадна е серијализирано срање со минимални промени.
И да, што ќе ми е графичка во 2021 кога нема прогноза за ништо интересно, а тоа што личе на квази-интересно константно го одлагаат, дур да испадне 3000 серијалот ќе биде ирелевантен.
Индустријата е пепел моментално, али ти крсти се на форза, баш ми е мило ако те исполнува таква глорифицирана реклама која е маскирана ко игра.
За мене се комплет исто, што е разликата меѓу ФХ 4 и 5? Подобро брчи моторот? Пореалистично шкрипат гумите? Ги има најновите коли на маркетот? Тоа или ти е интересно и си ја чекаш секоја година (исто како НБА и ФИФА) или ти е крајно бош.
Крај краева таргетот на тој тип на игри се кежуалци, и нема ништо лошо во тоа, али да се правиме дека играта е мастерпис оти IGN и дале 10/10... де ајде си ја вреѓате сами интелегенцијата.
IGN дади 10/10 на универзално омразена игра како TLOU2 чисто за политички поени, во ваква огромна реклама ко форза се уложуваат огромни пари, дел секако одат на ревјуер сајтови како нив.
9/10 на Doom Eternal и дадија со изговор "lele teska e", од тука натаму нека си ибат векот :ROFLMAO:.
Крај краева вкусот е субјективна работа и може да се расправаме цела ден околу ова, за мене форза не направи ништо револуционерно за да ја ставам во ист ранк со вистински мастерписи.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно