Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Moneybookers

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
На Moneybookers се верифицирав комплетно(уште остана банкарски трансфер), адресата ја верификував со праќање на скенирана сметка(тоа го направив бидејќи 2 месеци чекав писмо за верификација, а тоа не дојде, па им побарав некој друг начин да ја верификувам), верификацијата на адресата ми требаше за да продавам на eBay. Сега да не знам како да ја верифицирам банкарската сметка и дали знае некој кој веќе верифицирал. Ми ги дадоа овие информации:
Please transfer from a bank account in your name any amount of your choice to:

Account holder: Moneybookers Ltd.
Bank: Commerzbank
City/Town: Frankfurt am Main
SWIFT: COBADEFF
IBAN: DE23500400000581732500
Account currency: EUR, GBP, CAD, JPY, SGD, HUF, AED, SAR, QAR, MAD, JOD, TND, OMR, RSD, RON
Reference: ######## <--Ова е мојот број Your user ID - MUST BE PROVIDED!

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
На Moneybookers се верифицирав комплетно(уште остана банкарски трансфер), адресата ја верификував со праќање на скенирана сметка(тоа го направив бидејќи 2 месеци чекав писмо за верификација, а тоа не дојде, па им побарав некој друг начин да ја верификувам), верификацијата на адресата ми требаше за да продавам на eBay. Сега да не знам како да ја верифицирам банкарската сметка и дали знае некој кој веќе верифицирал. Ми ги дадоа овие информации:
Please transfer from a bank account in your name any amount of your choice to:

Account holder: Moneybookers Ltd.
Bank: Commerzbank
City/Town: Frankfurt am Main
SWIFT: COBADEFF
IBAN: DE23500400000581732500
Account currency: EUR, GBP, CAD, JPY, SGD, HUF, AED, SAR, QAR, MAD, JOD, TND, OMR, RSD, RON
Reference: ######## <--Ова е мојот број Your user ID - MUST BE PROVIDED!

Не ти треба ова. Шо ќе праиш со толкав лимит?

mirkoslav

read-only
22 мај 2011
30
5
I jas se srekjavam so istiot problem okolu verifikacija na domasnata adresa. Imeno uspeav da ja verifkuvam debitnata karticka, go zgolemiv limitot, sega sakam i preostanatite. Ama pismoto ne stasa vo onie regularni 2-5 dena, tuku malte ne pominaa 18 dena i ne veruvam deka ke stasa. Moeto prasanje, sto napravi za da j potvrdis adresata im pisa na contact ili complaint. Kako uspea da ti dadat vtora shansa, detalno pisi mi te molam.A sto se odnesuva do smetkata mislam deka site informacii vo banka mozes da gi dobies na salter, IBAN, SWIFT... ama za toa otom-potom.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Писмото се процесира за 2-5 дена. А за да ти стигне до дома може да чекаш и до еден месец. Почекај уште.

THE_CHOSEN_ONE

read-only
14 септември 2009
17
0
Ја добивам следнава грешка.

Payments between international customers and US customers using the Send Money service are not supported.

DS

hello world
2 мај 2010
86
3
ми требаат итно 10 евра на moneybooker има ли некој добар кој што ке сака да ми направи услуга, ја да му пратам 10 евра на пејпел а он да ми прати на манибукер?
ви благодарам однапред, ПП :)

skinny

read-only
21 јули 2011
26
2
Probav pred nekoj period da se registriram na moneybookers i mi rekoa deka ne moze za Makedonija i oni ne ukinaa ili se pisuvate deka ste od Slovenija?

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
Тој што ги праќа парите плаќа ли нешто кон банката или кон moneybookers, или да не има некави скриени трошоци што не ги пишува на сајтот на moneybookers.com?
Точно е ли тоа дека при повлекување на парите преку Тутунска не се плаќа провизија?

Регистрирав акаунт на moneybookers и го добивам оној конформациски меил.

Кликнувам на линкот:

To make sure you enjoy all the benefits of your Moneybookers account, you will have to verify your email address. Simply click on the link below.

Уште еден клик.

И ми ја дава следнава грешка:

invalid code

EMAIL VERIFICATION

You must verify your email address before it can be added to your profile. A verification email containing a link has been sent to your email address. Simply click on the link to verify your email address.

If you did not receive the email, please check your spam filter.

Што да правам сега?

Znae li nekoj kako i jas go imam istiot problem so treba da se napravi??

mirkoslav

read-only
22 мај 2011
30
5
Probav pred nekoj period da se registriram na moneybookers i mi rekoa deka ne moze za Makedonija i oni ne ukinaa ili se pisuvate deka ste od Slovenija?

Ne bi rekol, posto ako ja prekinale sorabotkata so Makedonija, togas i mojot account vekje nema da bide validen, a seuste se logiram na nego doduse mi stoi samo, ama ke me izvestat ako ne e validen povekje. Vidi ti koja debitna ili kreditna karticka koristis i dali imas pari na nea.

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
da ve prasam za verifikacijava mora se da bide verifikuvano (imail, adresa na ziveenje, i bankarska karticka) ili samo edna od ovie 3 raboti za da funkcionira se kako so treba da moze da se prefrlaat pari????

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
da ve prasam za verifikacijava mora se da bide verifikuvano (imail, adresa na ziveenje, i bankarska karticka) ili samo edna od ovie 3 raboti za da funkcionira se kako so treba da moze da se prefrlaat pari????

Само ти треба дебитна картичка, Visa Electronic. А ако сакаш да ги подигнеш лимитите кои ги имаш моѓе да скенираш и пратиш некој валиден документ за тебе.

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Едно прашање...

Јас денеска поврзав и ми одзедоа 179,50 ден. од сметката. Према курсот од ТТК банка ми излага 2,99 евра, а спрема курсот од НРБМ ми излага 2,918552072984939. Значи, утре кога ќе попунувам треба да става 2,91 така? Денеска погрешив со курсот од ТТК, па утре ќе треба да пробам...

Фала!

Бојан

hello world
1 декември 2009
60
6
Едно прашање...

Јас денеска поврзав и ми одзедоа 179,50 ден. од сметката. Према курсот од ТТК банка ми излага 2,99 евра, а спрема курсот од НРБМ ми излага 2,918552072984939. Значи, утре кога ќе попунувам треба да става 2,91 така? Денеска погрешив со курсот од ТТК, па утре ќе треба да пробам...

Фала!

Побарај подетален извештај од трансакцијата за да ја внесеш точната сума инаку чао, пријатно ќе ти направат. :D

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Епа треба у евра да биде, а точно во евра тешко...

Сумата точна е таја одземена, имам електронско банкарсто. Туку точната сум во евра како да се одреди? Тоа ме мачи...

goranmitev

hello world
27 август 2010
75
45
goo.gl
Ако на електронското банкарство не ти ја пишува точната сума во евра, тогаш јави се во банка да ти ја кажат, иначе ти отиде акаунтот. НИКАКО не пробувај да го погодиш.

goranmitev

hello world
27 август 2010
75
45
goo.gl
Ако на електронското банкарство не ти ја пишува точната сума во евра, тогаш јави се во банка да ти ја кажат, иначе ти отиде акаунтот. НИКАКО не пробувај да го погодиш.

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Во банка сигурно ќе можат да ми го кажат во евра? :zbunet3:

Ако не, дали има друг начин да се среди оваа работа? ТТК прифаќаат?

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Вака, мене во банка не ми кажаа точна сума во евра, ми кажаа од прилика дека било 2,51 евро. Ама ми рекоа дека има разлика од куповен, продажен и среден курс...

Како Вие другите го имате пресметано овој износ или како сте го нашле за поврзување?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.755
3.448
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
^ Божеее, која е таа fail банка, како бе така? Кога го верификував MB се јавив на техничката поддршка на Тутунска, ми побараа матичен број и адреса им за сигурност и ми кажаа точната сума на пари кои биле повлечени од сметка во евра.

everest

hello world
24 март 2009
293
28
Вака, мене во банка не ми кажаа точна сума во евра, ми кажаа од прилика дека било 2,51 евро. Ама ми рекоа дека има разлика од куповен, продажен и среден курс...

Како Вие другите го имате пресметано овој износ или како сте го нашле за поврзување?
Пресметуваш спрема среден курс. Инаку во Тутунска се добива СМС порака со точниот износ, но не би требало да биде проблем и сам да си пресметаш.

Deki_te

hello world
31 јули 2011
100
11
Мене не ми кажаа точно во евра, а пресметав самиот по среден курс од дента кога беше од НБРМ, ама пак ми кажаа дека е грешен износот.

Да, Тутунска подобро функционира затоа што точниот износ ти стигнува по смс на моб... Така ги веривицирав АП и ПП...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно