Што телефон користиш? Провери на гсмарена на кои фреквенции ти работат 3g i 4g на телефонотМал апдејт со мојот проблем со 3,5G интернетов на мрежата на ВИП. Чекав скоро една недела да се среди интернетов, но тој си остана преспор. Се јавувам денес во техничка поддршка и типот што ми се јави ме тераше да рестартирам телефон, да проверам дали сетинзите се во ред, па после тоа ми ја рестартираа конекцијата и интернет пакетот од кај нив и на крај се установи дека СИМ-от не ми бил во ред (а до пред некој ден со истиот СИМ интернетот си работеше супер). Јас му реков дека проблемот не е до СИМ-от, ама тој беше упорен и еве денеска отидов во салон и по пола саат чекање си ја заменив СИМ картичката. СИМ картата ја сменив, а интернетот си остана преспор. Еве со каков интернет јас сум веќе 10 дена. Ако интернетов не ми се среди за 1 месец ќе го откажам бројот од ВИП и ќе си се префрлам на Т-мобиле. Јест да се поскапи овие од Т-мобиле, ама барем кај нив ги нема овие глупости. Досега само еднаш имав проблем со нив и тој беше решен по брза постапка.
![]()
Edit: Не само кај мене, истиов проблем го имаат и татко ми и мајка ми, и на нив им е вака спор интернетов.
На типот од техничка поддршка му кажав за глобалниот проблем што го има ВИП мрежата, а тој ми кажа дека тој проблем е решен и дека проблемот е само до кај мене.
А да пишеше како го реши, да му помогнеш на некој во иднина ако има сличен проблем?Update: Благодарение на членот @yasho, проблемот што го имав со 3G интернетот е решен и сега можам повторно да си сурфам со брзините што ги имав до пред десетина дена.
Да стварно, што беше проблемот и како го реши ?Update: Благодарение на членот @yasho, проблемот што го имав со 3G интернетот е решен и сега можам повторно да си сурфам со брзините што ги имав до пред десетина дена.
Хм сомнителна фаца си ти за која агенција работиш?!Проблемот беше ситен и се состоеше во мала грешка во моите кориснички податоци во серверите на ВИП. Заради тоа неможело да се воспостави добра 3G конекција.
На ноте 8 да проверува не зезај.Што телефон користиш? Провери на гсмарена на кои фреквенции ти работат 3g i 4g на телефонот
Погледнете го атачментот 59502
За да ги користиш 4г услугите на Вип, телефонот треба да ти подржува 800 и/или 1800mhz
Немаше потреба да проверувам фреквенции бидејки првите 2 дена си имав 3G мрежа без никакви проблеми. Проблемите започнаа тек отпосле.На ноте 8 да проверува не зезај.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ништо страшно - се дешаваOk. Ни знам што телефон имаш ни па читав страни наназад за историјата на проблемот. Just at the top of my head
Ако најдеш некој да ти објасни сподели го знаењето и со нас
Приговор обавезно. И не им давај пари, кој згрешил нека смисли што ќе прави со лаптопот.Во неделата бев во T-mobile да направам нов договор, додека бев таму нарачав и лаптоп со буџетот што ми беше даден и тие ми потврдија дека нема да платам ништо дека лаптопот ќе иде преку буџетот и дека само треба да го подигнам кога ќе пристигне. Вчера добив повик од истата продавница дека за да го подигнам лаптопот ќе треба да си го платам во целост бидејќи сум немал буџет поради промената на тарифата иако ми беше потврдено од истата продавачка што го направи договорот дека има буџет (пред и по промената на тарифата) и лаптопот ќе се земе со истиот и дури инсистираше да не земаме ништо туку да го чуваме буџетот за понатака.Се обратив во контакт центарот и ми рекоа да пишам прилог,но сепак да прашам да не имал некој сличен проблем или знае што би можел да направам (иако неверувам дека ќе постигнам нешто). Фала ви однапред![]()
Во секој случај не им го плајќам лаптопот, а приговор ќе пуштам покасно од дома.Приговор обавезно. И не им давај пари, кој згрешил нека смисли што ќе прави со лаптопот.
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден