Toa ми е најјмала грижа со броевите , сеа поголемата е таа што не сакат да ми го раскинат договорот а и самите видоа у то компјутерот дека денеска ми завршува договорот , односно 2та броеви на еден договор се и на ист датум земени.Напрај миграција на броевите!
Toa ми е најјмала грижа со броевите , сеа поголемата е таа што не сакат да ми го раскинат договорот а и самите видоа у то компјутерот дека денеска ми завршува договорот , односно 2та броеви на еден договор се и на ист датум земени.
Се јавив , ми рекоја тие да сум идел у салонот и дека тие не биле надлежни за тоа. СИ ја префрлат топката едни со други.Па се јави ли во центарот за грижа?
Само да споделам успешно мигриран постпејд бројот од Телеком МК на Лајка мобилен во припејд и после 40 дена поминати на Лајкамобиле вратен во Телеком МК на припејд,ти благодарам на инфото уште еднаш.
Toa ми е најјмала грижа со броевите , сеа поголемата е таа што не сакат да ми го раскинат договорот а и самите видоа у то компјутерот дека денеска ми завршува договорот , односно 2та броеви на еден договор се и на ист датум земени.
Средив веќе со нив 2 договори раскинав , сеа за 1 месец уште еден и преостануваат на крај уште 2 договори. Едвај чекам да завршам со нив. Доста беше со нив.Не може да не сакаат, отиди во салон и кажи дека сакаш раскин на договор, си се јавил во контакт центар и те вратиле пак во салон.
Толку, ќе ти наплатат уште 5-10дена додека стигнеш за деактивација (те мафтаат) - ама тоа не е и толку страшно чим веќе си одлучил.
Ако договорот ти е истечен, не можат со ништо да те држат.
Не бива тоа што си смислил , пробај , а 100ка на месец нема да ти стаса, и брат ми се инаети уште на припејд и троши по 500 денари за џабеПрипејд и 100че на месец. На кој му требам нека ме бара .
На Лајка 520ден неограничено, освен интернетот од 3гб.Не бива тоа што си смислил , пробај , а 100ка на месец нема да ти стаса, и брат ми се инаети уште на припејд и троши по 500 денари за џабе![]()
5300 denari mi e sekoj mesec i toa samo osnovnata pretplata na sekoj broj . imav 5 broja , 1 boom tv , 1 vip combo box internet. Koga mi dojde pametot sfativ deka dovolen e i eden broj i zatoa sea vaka pravam.Не бива тоа што си смислил , пробај , а 100ка на месец нема да ти стаса, и брат ми се инаети уште на припејд и троши по 500 денари за џабе![]()
Од трн на глок![]()
Ти како телекомуникациски office си бил5300 denari mi e sekoj mesec i toa samo osnovnata pretplata na sekoj broj . imav 5 broja , 1 boom tv , 1 vip combo box internet. Koga mi dojde pametot sfativ deka dovolen e i eden broj i zatoa sea vaka pravam.
Се е тоа така Али ако бројот 6 месеци не е воопшто активен не прима или праќа СМС или повик,бројот автоматски ти го земаат,тука лежи зајакот за тоа бројот е даден на друг.Интересно искуство со Лајкамобајл.
Бидејќи во Македонија сум само неколку месеци во годината, а обично јули-август, минатово лето купив број од Лајка.
Пред неколку дена на мајка ми и стига push нотификација од Вајбер, дека со бројот 079ХХХХХХ (мојот) некој се регистрирал на Вајбер. Поминало само ~6 месеци од последното користење и бројот е веќе доделен на нов корисник.
Не би го пишувал ова, да не ми рекоа дека бројот се деактивира само после 1 година, дури и да нема кредит.
Брао.![]()
Учиме, учимеОд трн на глог, професоре. Глокот остај го за Америте...![]()
na lyca na sekoi 180 denovi treba da ima bilo kakov soobrajkaj(voice, sms, data) i brojceto prodolzuva uste 180 dena aktivno, a ima i opcija 150denari , lyca dati go cuva brojot 365denaСе е тоа така Али ако бројот 6 месеци не е воопшто активен не прима или праќа СМС или повик,бројот автоматски ти го земаат,тука лежи зајакот за тоа бројот е даден на друг.
Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro
Да го знам и тоа.na lyca na sekoi 180 denovi treba da ima bilo kakov soobrajkaj(voice, sms, data) i brojceto prodolzuva uste 180 dena aktivno, a ima i opcija 150denari , lyca dati go cuva brojot 365dena
Се е тоа така Али ако бројот 6 месеци не е воопшто активен не прима или праќа СМС или повик,бројот автоматски ти го земаат,тука лежи зајакот за тоа бројот е даден на друг.
na lyca na sekoi 180 denovi treba da ima bilo kakov soobrajkaj(voice, sms, data) i brojceto prodolzuva uste 180 dena aktivno, a ima i opcija 150denari , lyca dati go cuva brojot 365dena
Да го знам и тоа.
Колку време ти траеше миграцијата од т-мобиле постпејд на Лајка?Само да споделам успешно мигриран постпејд бројот од Телеком МК на Лајка мобилен во припејд и после 40 дена поминати на Лајкамобиле вратен во Телеком МК на припејд,ти благодарам на инфото уште еднаш.
Еден работен ден.Колку време ти траеше миграцијата од т-мобиле постпејд на Лајка?
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден