Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Мал апдејт со мојот проблем со 3,5G интернетов на мрежата на ВИП. Чекав скоро една недела да се среди интернетов, но тој си остана преспор. Се јавувам денес во техничка поддршка и типот што ми се јави ме тераше да рестартирам телефон, да проверам дали сетинзите се во ред, па после тоа ми ја рестартираа конекцијата и интернет пакетот од кај нив и на крај се установи дека СИМ-от не ми бил во ред (а до пред некој ден со истиот СИМ интернетот си работеше супер). Јас му реков дека проблемот не е до СИМ-от, ама тој беше упорен и еве денеска отидов во салон и по пола саат чекање си ја заменив СИМ картичката. СИМ картата ја сменив, а интернетот си остана преспор. Еве со каков интернет јас сум веќе 10 дена. Ако интернетов не ми се среди за 1 месец ќе го откажам бројот од ВИП и ќе си се префрлам на Т-мобиле. Јест да се поскапи овие од Т-мобиле, ама барем кај нив ги нема овие глупости. Досега само еднаш имав проблем со нив и тој беше решен по брза постапка.
gKjRZw44R5eJDib1vaXLGA.jpg

Edit: Не само кај мене, истиов проблем го имаат и татко ми и мајка ми, и на нив им е вака спор интернетов.
На типот од техничка поддршка му кажав за глобалниот проблем што го има ВИП мрежата, а тој ми кажа дека тој проблем е решен и дека проблемот е само до кај мене.
Што телефон користиш? Провери на гсмарена на кои фреквенции ти работат 3g i 4g на телефонот
upload_2017-10-31_2-7-46.png
За да ги користиш 4г услугите на Вип, телефонот треба да ти подржува 800 и/или 1800mhz

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.134
1.532
Скопје
Update: Благодарение на членот @yasho, проблемот што го имав со 3G интернетот е решен и сега можам повторно да си сурфам со брзините што ги имав до пред десетина дена.
А да пишеше како го реши, да му помогнеш на некој во иднина ако има сличен проблем?

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Update: Благодарение на членот @yasho, проблемот што го имав со 3G интернетот е решен и сега можам повторно да си сурфам со брзините што ги имав до пред десетина дена.
Да стварно, што беше проблемот и како го реши ?

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Проблемот беше ситен и се состоеше во мала грешка во моите кориснички податоци во серверите на ВИП. Заради тоа неможело да се воспостави добра 3G конекција.
Хм сомнителна фаца си ти за која агенција работиш?!:)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Што телефон користиш? Провери на гсмарена на кои фреквенции ти работат 3g i 4g на телефонот
Погледнете го атачментот 59502
За да ги користиш 4г услугите на Вип, телефонот треба да ти подржува 800 и/или 1800mhz
На ноте 8 да проверува не зезај.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ok. Ни знам што телефон имаш ни па читав страни наназад за историјата на проблемот. Just at the top of my head

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Ако најдеш некој да ти објасни сподели го знаењето и со нас :)

Моја чудесна земја Македонија.

И што е најинтересно никој нема да спроведе истрага.... Караванот си врви, кучињата си лаат.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Во неделата бев во T-mobile да направам нов договор, додека бев таму нарачав и лаптоп со буџетот што ми беше даден и тие ми потврдија дека нема да платам ништо дека лаптопот ќе иде преку буџетот и дека само треба да го подигнам кога ќе пристигне. Вчера добив повик од истата продавница дека за да го подигнам лаптопот ќе треба да си го платам во целост бидејќи сум немал буџет поради промената на тарифата иако ми беше потврдено од истата продавачка што го направи договорот дека има буџет (пред и по промената на тарифата) и лаптопот ќе се земе со истиот и дури инсистираше да не земаме ништо туку да го чуваме буџетот за понатака.Се обратив во контакт центарот и ми рекоа да пишам прилог,но сепак да прашам да не имал некој сличен проблем или знае што би можел да направам (иако неверувам дека ќе постигнам нешто). Фала ви однапред :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.046
7.722
Во неделата бев во T-mobile да направам нов договор, додека бев таму нарачав и лаптоп со буџетот што ми беше даден и тие ми потврдија дека нема да платам ништо дека лаптопот ќе иде преку буџетот и дека само треба да го подигнам кога ќе пристигне. Вчера добив повик од истата продавница дека за да го подигнам лаптопот ќе треба да си го платам во целост бидејќи сум немал буџет поради промената на тарифата иако ми беше потврдено од истата продавачка што го направи договорот дека има буџет (пред и по промената на тарифата) и лаптопот ќе се земе со истиот и дури инсистираше да не земаме ништо туку да го чуваме буџетот за понатака.Се обратив во контакт центарот и ми рекоа да пишам прилог,но сепак да прашам да не имал некој сличен проблем или знае што би можел да направам (иако неверувам дека ќе постигнам нешто). Фала ви однапред :)
Приговор обавезно. И не им давај пари, кој згрешил нека смисли што ќе прави со лаптопот.

kirev

senior
31 мај 2010
9.046
7.722
Побарај им документ да видиш што си потпишал. Ако пишува дека и лаптопот го земаш бесплатно, инсистирај да си го испочитуваат. Ти ако не плаќаш ти праќаат извршители...

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Кога отидов таму вчера ми рекоа дека не сум обврзан да го земам лаптопот. Ќе проверам документите имам нешто дома мислам.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Како што гледам сега немам никаков документ за лаптоп во другите документи, сега ми кажаа дека неможеле да ми дадат документ за лаптопот пред да пристигне во продавница...

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Сепак ќе пуштам приговор,но не верувам дека ќе постигнам нешто со тоа. :eek:ffended:

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.134
1.532
Скопје
Колку буџет ти рекоа дека ќе ти дадат за секој број? Порано беше 3000, 6000 и 9000 за S, M и L согласно. Сега гледам нешто рекламираат ако земеш M пакет 3000 дека ќе добиеш.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Целосниот буџет беше 32.000 незнам дали се собира или како функциони ра ама немавме земано ништо од tmobile (ни телефони) 3-4 години мислам.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно