Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Low Proifle CPU Cooler

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.222
1.698
Скопје
Ако не најдеш нешто локално, ондак разгледај по алиекспрес и тему Thermalright AXP120 или AXP90, би требало тука негде да се по цена, и се меѓу најдобрите кулери со низок профил.

И дали си сигурен дека 70мм висина би ти бркал работа? Пошто ако е многу блиску вентилаторот до напојувањето ќе имаш слаб проток на воздух, колку што знам идеално е да се има околу 2-3см слободен простор над вентилаторот.

FikanA

hello world
3 април 2025
267
341
Средe никаде...
Локално како тргнало не верувам дека ќе најдам нешто. И тука по форумот не гледам дека СФФ е многу популарно за градење.
Најдов во Грчка еден, Thermalright APX120-67. Од Али Експрес мислам дека ќе се изначекам, и не знам како се имаат усогласено околу тоа со ДДВто и достава итн. Последен пат за 2 маски за телефон ми земаа 70% од цената на маските, да не ми испадне и за ова исто.

Во однос на слободно место, ќе видам ќе разгледам на нет и ќе видам кои кулери се користени во билдови со истово куќиште. Ќе се користи само за канцелариска работа, Word, Excel, AutoCAD такашто не дека ептен ќе грее.
Мислам дека поголем проблем е дека одма снемува место за воздух внатре ако не ставиш барем модуларно или полу-модуларно напојување.
Го изнатупев, веројатно ќе го постирам и ќе изнапишам кога евентуално ќе го склопам

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.346
2.769
Локално како тргнало не верувам дека ќе најдам нешто. И тука по форумот не гледам дека СФФ е многу популарно за градење.
Најдов во Грчка еден, Thermalright APX120-67. Од Али Експрес мислам дека ќе се изначекам, и не знам како се имаат усогласено околу тоа со ДДВто и достава итн. Последен пат за 2 маски за телефон ми земаа 70% од цената на маските, да не ми испадне и за ова исто.

Во однос на слободно место, ќе видам ќе разгледам на нет и ќе видам кои кулери се користени во билдови со истово куќиште. Ќе се користи само за канцелариска работа, Word, Excel, AutoCAD такашто не дека ептен ќе грее.
Мислам дека поголем проблем е дека одма снемува место за воздух внатре ако не ставиш барем модуларно или полу-модуларно напојување.
Го изнатупев, веројатно ќе го постирам и ќе изнапишам кога евентуално ќе го склопам

од Али гледај да е со Standard Shipping, ќе ти стигне за 20тина дена и не се плаќа многу. Никаде поефтино нема да најдеш.

FikanA

hello world
3 април 2025
267
341
Средe никаде...
Сепак се одлучув ќе го земам Thermalright APX120-67 од продавничката во Солун, 40 евра е. Исто е на Али за AXP90-47 (или 300 400 ден поевитно) што е помал и послаб.
Не верувам дека ќе се најде некој да ми понуди ЛП кулерче, може клуч

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно