Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која Denuvo игра чекате да биде кракната?

И

Избришан член 42370

Гостин
Се чекаат Need for Speed Unbound и The Callisto Protocol. Resident Evil Village - Winters' Expansion најверојатно ќе биде следната цел на EMPRESS.

Денеска на "форумон" протече бајпас за Call of Duty Modern Warfare 2 кампањата, кој сака може да проба дали ќе работи со алтернативен Steam акаунт (не го користете вашиот личен акаунт од безбедносни причини). Лично не тестирав, но има позитивни коментари и до кога ќе работи не се знае.

Линк од инструкциите.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Се чекаат Need for Speed Unbound и The Callisto Protocol. Resident Evil Village - Winters' Expansion најверојатно ќе биде следната цел на EMPRESS.

Денеска на "форумон" протече бајпас за Call of Duty Modern Warfare 2 кампањата, кој сака може да проба дали ќе работи со алтернативен Steam акаунт (не го користете вашиот личен акаунт од безбедносни причини). Лично не тестирав, но има позитивни коментари и до кога ќе работи не се знае.

Линк од инструкциите.
Calisto ќе има денуво, ќе почекаме малце за неа.

И

Избришан член 42370

Гостин
Calisto ќе има денуво, ќе почекаме малце за неа.

Тоа го зборував. Многу лошо што во последен момент излезе вест дека ќе користи Denuvo и преку Season Pass заклучуваат голем број на death анимации при што налути голем број на луѓе што сакаа да ја купат оваа игра а воедно и тоа беше како еден од побитните карактеристики на играва.
Unbound исто, EA IP, како Ubisoft, во секоја нова игра си ставаат Denuvo.

On/Off Topic за Call of Duty (не е Denuvo, но се чека крак подолго време) како што кажав погоре, произлегоја инструкции како да се игра кампањата на MW2 ремејкот (последната излезена игра во серијалот). Денеска излезе пост на Reddit дека Cold War е всушност комплетно кракната и игрива а во процес на кракирање се и MW1 и Vanguard. Членот најави дека за ~1 недела игрите ќе се достапни на интернетот. Дали се радуваме пред време, дали е скам, не знаеме но членот објави скриншотови како всушност ја има покренато кракнатата верзија од Cold War.

П.С: Ако прекршив некое правило на форумов, унапред се извинувам, мислам дека имам зелено светло при што објавувам само информации за крак а не самиот крак од играта.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Тоа го зборував. Многу лошо што во последен момент излезе вест дека ќе користи Denuvo и преку Season Pass заклучуваат голем број на death анимации при што налути голем број на луѓе што сакаа да ја купат оваа игра а воедно и тоа беше како еден од побитните карактеристики на играва.
Unbound исто, EA IP, како Ubisoft, во секоја нова игра си ставаат Denuvo.

On/Off Topic за Call of Duty (не е Denuvo, но се чека крак подолго време) како што кажав погоре, произлегоја инструкции како да се игра кампањата на MW2 ремејкот (последната излезена игра во серијалот). Денеска излезе пост на Reddit дека Cold War е всушност комплетно кракната и игрива а во процес на кракирање се и MW1 и Vanguard. Членот најави дека за ~1 недела игрите ќе се достапни на интернетот. Дали се радуваме пред време, дали е скам, не знаеме но членот објави скриншотови како всушност ја има покренато кракнатата верзија од Cold War.

П.С: Ако прекршив некое правило на форумов, унапред се извинувам, мислам дека имам зелено светло при што објавувам само информации за крак а не самиот крак од играта.
Calisto веќе 3 дена ја играат , си ја побарале во Валмарт овие без никакви проблеми им ја дале играва инсталирале немале проблем никаков доста ја фалат само чуден доџ мапинг имало , не е на копче на стикот е како фун ова не ми е јасно уште. Има достап постови на калисто субредитот :D

И

Избришан член 42370

Гостин
8rVVb01.png

Based.

Also, Denuvo removed from Dying Light 2.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Ај да разберам е скапо да даваш 60 евра ама што ти згрешила авторката на книгиве па да не и даваш пари?

Испратено од ЈСП Автентикатор

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ај да разберам е скапо да даваш 60 евра ама што ти згрешила авторката на книгиве па да не и даваш пари?

Испратено од ЈСП Автентикатор

Отвори на редит прочитај има милијарда нитки и го делам мислењето дека претерува малце со филмање и не заслужува да биде наградена и онака е доволно богата. Иначе таман работа ќе ја купев играта.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.295
Скопје
hackitfree.github.io
Во врска со играва - само парите сакаат да ви ги земат :cautious:
Гледав на Твич - пропаѓаат луѓе низ мапа - трепка се заглавува - рестартира и за убава графика и Рејтресение да видиш - ти треба 4000 серија Нвидија...

View: https://youtu.be/5-1SWKIWaCo

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Отвори на редит прочитај има милијарда нитки и го делам мислењето дека претерува малце со филмање и не заслужува да биде наградена и онака е доволно богата. Иначе таман работа ќе ја купев играта.
Подобро би рекол не ја играј играта, отколку да не ја плаќаш заради некои морали. Процентуално најмалку ќе земе писателката, имаш цели тимови што се труделе и заслужуваат да бидат наградени - ова е очигледно AAA игра како во 7 и 8 генерација на конзоли што имавме.

И

Избришан член 42370

Гостин
Епа да се надеваме пошо на ЏК паро ме и оставам.

Дали си сериозен?

Hogwarts Legacy шо викаат?

Во NFO-то погоре што го постирав пишува дека EMPRESS ќе цели да е кракне играта во рок од 10 дена.
Пред два дена прокоментира на телеграм, цитирам:
Denuvo has created thousands of new obstacles for me in a fresh Denuvo version [v17]. They are trying to block me in countless ways, and they are even going against the limitations of hardware in the process. This is making me "Angry" and now, I am creating new technologies against all their blockages. You can BET that I AM GOING TO DESTROY THEM.

Што се однесува до коментарот што го остави, не сакам да навлегувам на таа тема, но ви се молам барем од медиумиве за забава (вонглавно и форумов), тргнете ги тие ретардирани агенди и американски муабети. Никој не е цвеќе за мирисање без разлика што/како/кога рекол, ако се сведуваше се на тоа, прашање ќе беше дали ќе имавме изгледано/изиграно нешто. Играта е солидна, довршена за разлика од останативе ААА игри (освем Elden Ring) што излегуваат во последниве години. Купете ја, чекајте крак, небитно, баталете тие муабети и уживајте во играта, филмот или што и да е.

П.С барав по-културен збор за болдираниот, стварно не ми падна ништо напамет со што можам да го заменам во контекст на темата.
П.П.С не е упатен зборот кон тебе или било кој член на форумот, ве молам без увредување. Поздрав.

Во врска со играва - само парите сакаат да ви ги земат :cautious:
Гледав на Твич - пропаѓаат луѓе низ мапа - трепка се заглавува - рестартира и за убава графика и Рејтресение да видиш - ти треба 4000 серија Нвидија...

Ич не си во право, играта има само мали технички проблеми кои се средуваат со еден мал пач. Тие проблеми кои си ги начекал се најверојатно 1 % од играта. Јас е гледам последниве денови и стварно сум пријатно изненаден од амбиентот што го доловиле дечките и воедно каков добар гејмплеј нуди играта.
Што се однесува до рејтрејсингот, само е лоша имплементација во играва, би рекол и дури непотребна но згора на се, RTX не ја прави играта. Settings -> RTX Off и капата лево.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.295
Скопје
hackitfree.github.io
Ич не си во право, играта има само мали технички проблеми кои се средуваат со еден мал пач. Тие проблеми кои си ги начекал се најверојатно 1 % од играта. Јас е гледам последниве денови и стварно сум пријатно изненаден од амбиентот што го доловиле дечките и воедно каков добар гејмплеј нуди играта.
Што се однесува до рејтрејсингот, само е лоша имплементација во играва, би рекол и дури непотребна но згора на се, RTX не ја прави играта. Settings -> RTX Off и капата лево.
Е гледаш деке не сум „ич во право„ Значи 1% сум во право.
И RTX-off кога ќе му кажеш на некој што купил 3080ка 3090ка и сака да ужива во „графичко кенди„ ќе се разочара . А играта е убава - да се разбереме - само ја искритикував затоа што ти треба 4090ка да ја играш со уживање ( гледав на Твич , со 2070, со 3080 тешко идеше гличаше и „бледа„ графика некако - после најдов една девојка со 4090ка ја вртеше - одма друго - „лизга„ играна и поубава RTXот многу убава ја прави )

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Подобро би рекол не ја играј играта, отколку да не ја плаќаш заради некои морали. Процентуално најмалку ќе земе писателката, имаш цели тимови што се труделе и заслужуваат да бидат наградени - ова е очигледно AAA игра како во 7 и 8 генерација на конзоли што имавме.

Тимовите се веќе платени. Сеа се шо се заработува иде кај Publisher и Rights Owners. Публишерот е Warner Bros, а ЏКР зима ројалтис од секоја една можна копија продадена така шо искрено малку им треба ријалити чек и на двата тие ентитети ЏКР и ВБ.
Мислењето е автоматски споено:

Дали си сериозен?

Во NFO-то погоре што го постирав пишува дека EMPRESS ќе цели да е кракне играта во рок од 10 дена.
Пред два дена прокоментира на телеграм, цитирам:

Што се однесува до коментарот што го остави, не сакам да навлегувам на таа тема, но ви се молам барем од медиумиве за забава (вонглавно и форумов), тргнете ги тие ретардирани агенди и американски муабети. Никој не е цвеќе за мирисање без разлика што/како/кога рекол, ако се сведуваше се на тоа, прашање ќе беше дали ќе имавме изгледано/изиграно нешто. Играта е солидна, довршена за разлика од останативе ААА игри (освем Elden Ring) што излегуваат во последниве години. Купете ја, чекајте крак, небитно, баталете тие муабети и уживајте во играта, филмот или што и да е.

П.С барав по-културен збор за болдираниот, стварно не ми падна ништо напамет со што можам да го заменам во контекст на темата.
П.П.С не е упатен зборот кон тебе или било кој член на форумот, ве молам без увредување. Поздрав.

Ти благодарам многу. Ова ми ги одговори прашањата а и јас неќам во тоа да навлагам, мене ми е ова иритација со ЏК низ години веќе не заради едно или друго туку затоа шо мења ствари и искази за Хари Потер како ќе и текне, и затоа шо после тоа се дупи со заедницата и така. Значи си иам јас иритации со имиџот на авторката низ годините како фан на серијалот и со прочитани тон фан фикшн книги и се и свашта во моја глава Хари Потер веќе не е сопственост на ЏКР иако ја почитувам ко креатор и личноста која била кога ги напишала книгите - ЏКР денес не е истата таа личност и е сменета комплетно од многу пари.

Тоа е се. И не и требаат уште пари за да твита вака:

JK_ROWLING_UNDER_FIRE_FOR_TWEET_DN01-scaled-e1665754326149.jpg

Со други зборови се придружувам на тоа дека не треба да и се дава пари пошо сметам дека и треба малце humility да научи пошо заборавила како е да си никој и ништо и дека зависи сепак од тие фанови што ја издигнале кај шо е. Најдобри медиумски личности се тие кои не напаѓаат ниту бранат ништо. Кои се држат неутрални.

Ете пак се објаснив повеќе од шо сакав, така шо се надевам тоа барем мојава страна ти ја доловува. Кај мене не е ниту една конкретна работа што ЏКР ја кажала или ја брани, туку тоа дека и удрила славата во глава и не го поддржувам тоа.

А играта сакам да ја играм. И можда и ќе ја купам некад на екстремен попуст.

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Е гледаш деке не сум „ич во право„ Значи 1% сум во право.
И RTX-off кога ќе му кажеш на некој што купил 3080ка 3090ка и сака да ужива во „графичко кенди„ ќе се разочара . А играта е убава - да се разбереме - само ја искритикував затоа што ти треба 4090ка да ја играш со уживање ( гледав на Твич , со 2070, со 3080 тешко идеше гличаше и „бледа„ графика некако - после најдов една девојка со 4090ка ја вртеше - одма друго - „лизга„ играна и поубава RTXот многу убава ја прави )

Во ред Никола, 1 % си во право. Во тој контекст, значи не постои игра за играње.
Ако ова ти е дефиниција за графичко кенди, нешто не е во ред или со тебе или со моиве очи.
Се обложувам дека RTX е ставено само ради спонзорства, не се ни трудени да го оптимизираат и да го направат "кенди" за барем да се вклопува во игра. Ова е катастрофа од RTX имплементација, и баш е тоа што го спомна, само пари да се земаат. Стави си растер и уживај во играта како 90 % од гејмерите.
Мислам дека премногу стандарди се формираа за тоа која игра влегува во "добра" игра.
Кај братми на RX580 (графичка стара 7 години) ваѓа ~45 фрејма на High со FSR 2.0 на Quality.
RTX е секогаш перење на пари со продавање на поскапите, флегшип модели. 2070 е повеќе од доволно за солидно 60+ FPS искуство.
Веќе навлегуваме со рецензирање на играва.

Hogwarts Legacy со 3070ти на 2к мораш медиум да играш за да имаш 60 фпс константни. Лоша оптимизација има.

?

П.С наворучение, оптимизација не смее да се споредува со тоа дека играта си бара добар хардвер. За оптимизација се гледа хичови, статери, 1% и 0.1% low.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.295
Скопје
hackitfree.github.io
Во ред Никола, 1 % си во право. Во тој контекст, значи не постои игра за играње.
Ако ова ти е дефиниција за графичко кенди, нешто не е во ред или со тебе или со моиве очи.
Се обложувам дека RTX е ставено само ради спонзорства, не се ни трудени да го оптимизираат и да го направат "кенди" за барем да се вклопува во игра.
Не е само заради спонзорства - гледаш на 2:21 во видеото мачето незаинтересирано си отиде а кога пушти RTX - како мачето одма се израдува и си најде нешто во тревичката да лапка ;)

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Се обложувам дека RTX е ставено само ради спонзорства, не се ни трудени да го оптимизираат и да го направат "кенди" за барем да се вклопува во игра. Ова е катастрофа од RTX имплементација, и баш е тоа што го спомна, само пари да се земаат. Стави си растер и уживај во играта како 90 % од гејмерите.
Мислам дека премногу стандарди се формираа за тоа која игра влегува во "добра" игра.
Кај братми на RX580 (графичка стара 7 години) ваѓа ~45 фрејма на High со FSR 2.0 на Quality.
RTX е секогаш перење на пари со продавање на поскапите, флегшип модели. 2070 е повеќе од доволно за солидно 60+ FPS искуство.
Веќе навлегуваме со рецензирање на играва.

?

П.С наворучение, оптимизација не смее да се споредува со тоа дека играта си бара добар хардвер. За оптимизација се гледа хичови, статери, 1% и 0.1% low.
Ни приближно вакви перформанси нема кај мене.
I7 8700k
16gb ram
3070ti
1440p

На high setting константен Stuttering во замокот и во Хогсмеад, фпс дроп цело време.

За да иде се мазно медиум сетингс треба.

И

Избришан член 42370

Гостин
Ни приближно вакви перформанси нема кај мене.
I7 8700k
16gb ram
3070ti
1440p

На high setting константен Stuttering во замокот и во Хогсмеад, фпс дроп цело време.

За да иде се мазно медиум сетингс треба.

Пробај префрлија на SSD доколку е немаш сеуште, зошто игриве знаат да прават streaming на светот со по над 300-400 mb/s.
Башка во system requirements напишано е Additional Notes: SSD, 1080p/60 fps, High Quality Settings
XMP вклучено ти е?
Јас би барал што е проблемот зошто листам повеќе видеа сега со DLSS на Ultra 60+ ваѓаат. Без DLSS се движи околу 50 (1440p резолуција секако).
Друга работа е што јас цело време за 3070 листам видеа, а ти си имал Ti.

Еве да се поправам. Од ова што го гледам 16 GB може да не се доволни, не знам батецов што има изнауклучувано во позадина, али играта му јади 17 GB. Друга работа е може да гуши CPU-то. Колку имаш GPU usage ingame?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак

Гледано ми беше кул е :)

Ама на крај на денот поентата е таа: секој да си прави и одлучува како и шо сака, така? Јас никому не наметнував ништо само си барам за мене опции за играва. Тоа е тоа, за повеќе може у друга тема да отвориме да ме пингаш да елаборираме шо, како и зошто.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно