Белград, хрватска граница нема потреба, тоа ваљда ако одиш посеверно, над Зеница...
Rome2Rio и ViaMichelin па и Waze викаат преку Косово, нели има автопат и сл. па километражата е многу помала дури и да се истите саати. Гугл мапс не ги признава премините на Косово со Србија...
![]()
ViaMichelin: Route planner, Maps, Traffic info, Hotels
Explore ViaMichelin, your guide to mobility. Interactive map, itineraries, charging stations, accommodations, restaurants and tourist attractions. Plan your adventure now!www.viamichelin.com
![]()
Driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA - Waze
Realtime driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA, based on live traffic updates and road conditions – from Waze fellow driverswww.waze.com
Колку што знам во хрватска нема вињета. Патарини се.Ако ти дава исти саати а четврт километри помалце може вреди. Ноќе ми е позезнато и гледам да тргнам рано на разденување а не ноќе, така што моите идеи не ти вредат. А јас генерално му верувам на Гугл, некои други се колнат во Вејз, ама и ВиаМишелин ако треба некаде да се оди а да не се плаќа вињета или автопат (глупо звучи, ама влегуваш на пола саат во некоја земја а мораш да купиш десетдневна вињета е мошне идиотски).
Кој сервис ти предложува да влезеш во Хрватска за да стигнеш во Сараево? Џабе две екстра граници, и стотици километри.
Еве гугле
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Погледнете го атачментот 153619
Тешко дека може за 6 часа. Патот е преку Струга до Подгорица и понатаму. Евентуално да се скрати преку Дебар, ама тука патот беше за никаде.Начув муабет дека имало и рута преку Албанија. Скопје - Сараево биле за нешто повеќе од 6 часа возење. Не можам да ја најдам логиката но можеби има таква варијанта. Не сум патувал одамна во овој дел од регионов. И не ги знам сите рути, автопати и сл.
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден