Белград, хрватска граница нема потреба, тоа ваљда ако одиш посеверно, над Зеница...
Rome2Rio и ViaMichelin па и Waze викаат преку Косово, нели има автопат и сл. па километражата е многу помала дури и да се истите саати. Гугл мапс не ги признава премините на Косово со Србија...
![]()
ViaMichelin: Route planner, Maps, Traffic info, Hotels
Explore ViaMichelin, your guide to mobility. Interactive map, itineraries, charging stations, accommodations, restaurants and tourist attractions. Plan your adventure now!www.viamichelin.com
![]()
Driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA - Waze
Realtime driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA, based on live traffic updates and road conditions – from Waze fellow driverswww.waze.com
Колку што знам во хрватска нема вињета. Патарини се.Ако ти дава исти саати а четврт километри помалце може вреди. Ноќе ми е позезнато и гледам да тргнам рано на разденување а не ноќе, така што моите идеи не ти вредат. А јас генерално му верувам на Гугл, некои други се колнат во Вејз, ама и ВиаМишелин ако треба некаде да се оди а да не се плаќа вињета или автопат (глупо звучи, ама влегуваш на пола саат во некоја земја а мораш да купиш десетдневна вињета е мошне идиотски).
Кој сервис ти предложува да влезеш во Хрватска за да стигнеш во Сараево? Џабе две екстра граници, и стотици километри.
Еве гугле
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Погледнете го атачментот 153619
Тешко дека може за 6 часа. Патот е преку Струга до Подгорица и понатаму. Евентуално да се скрати преку Дебар, ама тука патот беше за никаде.Начув муабет дека имало и рута преку Албанија. Скопје - Сараево биле за нешто повеќе од 6 часа возење. Не можам да ја најдам логиката но можеби има таква варијанта. Не сум патувал одамна во овој дел од регионов. И не ги знам сите рути, автопати и сл.
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден