Белград, хрватска граница нема потреба, тоа ваљда ако одиш посеверно, над Зеница...
Rome2Rio и ViaMichelin па и Waze викаат преку Косово, нели има автопат и сл. па километражата е многу помала дури и да се истите саати. Гугл мапс не ги признава премините на Косово со Србија...
![]()
ViaMichelin: Route planner, Maps, Traffic info, Hotels
Explore ViaMichelin, your guide to mobility. Interactive map, itineraries, charging stations, accommodations, restaurants and tourist attractions. Plan your adventure now!www.viamichelin.com
![]()
Driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA - Waze
Realtime driving directions to Sarajevo, Federation of Bosnia and Herzegovina, BA, based on live traffic updates and road conditions – from Waze fellow driverswww.waze.com
Колку што знам во хрватска нема вињета. Патарини се.Ако ти дава исти саати а четврт километри помалце може вреди. Ноќе ми е позезнато и гледам да тргнам рано на разденување а не ноќе, така што моите идеи не ти вредат. А јас генерално му верувам на Гугл, некои други се колнат во Вејз, ама и ВиаМишелин ако треба некаде да се оди а да не се плаќа вињета или автопат (глупо звучи, ама влегуваш на пола саат во некоја земја а мораш да купиш десетдневна вињета е мошне идиотски).
Кој сервис ти предложува да влезеш во Хрватска за да стигнеш во Сараево? Џабе две екстра граници, и стотици километри.
Еве гугле
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Погледнете го атачментот 153619
Тешко дека може за 6 часа. Патот е преку Струга до Подгорица и понатаму. Евентуално да се скрати преку Дебар, ама тука патот беше за никаде.Начув муабет дека имало и рута преку Албанија. Скопје - Сараево биле за нешто повеќе од 6 часа возење. Не можам да ја најдам логиката но можеби има таква варијанта. Не сум патувал одамна во овој дел од регионов. И не ги знам сите рути, автопати и сл.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден