Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Kako da go formatiram kompjuterot a da ne gi izgubam igrite?

valvoline

hello world
4 декември 2010
50
1
Ne biva. Moze da napravis samo popravka ili apgrejd na istiot pa da ostanat. A zosto sakas da go formatiras? Ima i drugi resenija,so antivirus ocisti go gubreto,defragmentiraj go diskot i nema potreba da formatiras.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Ve molam kazete mi kako da go formatiram com a da ne gi izbrisam igrite...???:(:(:(:(

Зошто сакаш да го форматираш компјутерот, поради вируси? Постојат повеќе начини да си ги задржиш игрите, се рабира доколку не се заразени со некој вирус. Дај повеќе инфо.

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
Dokolku vistina sakas da go formatiras, togas , dokolku windowsot ti e vo C:\ , prefrli gi igrite vo D:\ a Windowsot odnovo instaliraj go vo C:\ ... :)

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
418
78
Dokolku vistina sakas da go formatiras, togas , dokolku windowsot ti e vo C:\ , prefrli gi igrite vo D:\ a Windowsot odnovo instaliraj go vo C:\ ... :)

Да и игрите нема да работат.:))

А зошто сакаш да ги зачуваш игрите? Дали ги немаш инсталациите или сакаш да продолжиш да ги играш од каде што си застанал, пред форматирањето?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Грешка си !!! Игрите ке си работат сите, само што програмите инсталирани во C:/ ако ги префрли од во D:/ нема да работат, испробано. :)

Не. Нема да работат сите, т.е. зависи до игрите, ако се директни рипови ќе работат, во спротивно тешко, поготово не ако запишуваат работи во регистри при инсталација.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Повеќето од игрите ке работат.Да речеме 5 од 100 игри дека нема да работат.До сега сите игри шти ги имам земено на УСБ (не инсталации, туку инсталирани) кај мене реботеле,а тоа не се мали флеш игрици, туку игри од калибар на Need For Speed, Call of Duty итн.

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Работава е "сакаш да се еб*ш, неќеш да ти влезе". Еве јас ќе ти кажам од искуство, пред 5-6 години, го наполнив C, цел ХДД ми беше 40 ГБ, и сакав да ја распределам содржината и на двете партиции, арно ама се што беше со инсталација, значи сите игри и програми не ми работеа.

nik2500

read-only
16 декември 2008
18
0
Зошто сакаш да го форматираш компјутерот, поради вируси? Постојат повеќе начини да си ги задржиш игрите, се рабира доколку не се заразени со некој вирус. Дај повеќе инфо.

ne zatoa sto ins pogresen windows i ne mi otvara se...igri,nekoj aplikacii....

nik2500

read-only
16 декември 2008
18
0
Да и игрите нема да работат.:))

А зошто сакаш да ги зачуваш игрите? Дали ги немаш инсталациите или сакаш да продолжиш да ги играш од каде што си застанал, пред форматирањето?

sakam da prodolzam od kade sto sum stignal...

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Normalno deka nema da pusta nekoi programi i igri sto se za drug operativen sistem :).Probaj old skul metod,desen klik na ikonata i baraj compatibility mode,klikni neso windows 2000 ili xp,bi trebalo da raboti,ako ne,ako imas dve particii prebaci igri i sejv fajlovi vo vtorata particija i format.

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
418
78
стави ги save фајловите на усб. :chudenje:

Тоа ти е најдобро решение. Види за секоја игра посебно каде ги чува save фајловите и ископирај си ги на усб, кога ке форматираш и ке ги преинсталираш и оперативниот и игрите, само save фајловите од усб врати ги на првичната локација, и ке си продолжиш до каде што си застанал.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно