Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Kабелски пасворд

Врапче

read-only
26 април 2011
6
0
земав рутер да го поделам Кабелскиот интернет (Каблетел) ама нз како да си ставам пасс на рутерот да не може секој да ми го користи. Никогаш сум немал пасс на интернетот? Може некој да ми објасни ?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.967
6.065
Skopje
Каков рутер, кој модел?.. Претпоставувам бежичен, бидејќи велиш да не може секој да ми го кориисти. Треба да влезеш во менито на рутерот, преку адреса 192.168.1.1, и со пасворд кој зависи од брендот. Може да е admin/admin, или нешто слично. Но мораш да го пишеш кој рутер е.

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.653
Види од долната страна на рутерот, треба да ја пишува адресата и корисничкото име/ пасворд. :)

Врапче

read-only
26 април 2011
6
0
levelone e рутерот, ама кога пробав со лаптопот, и кога се конектирав не ми побара пасс, знам треба да се влезе во рутетот, влегов ама нз како да си направам пасс ?

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Па треба да има wlan, таму намести protection wpa/wpa2 i preshared key и пиши шо сакаш у полето тоа ќе ти биде пасворд. Вака е скоро на сите.

KalEl

Баниран/a
20 август 2011
485
80
USA
SecreLocal.com
земав рутер да го поделам Кабелскиот интернет (Каблетел) ама нз како да си ставам пасс на рутерот да не може секој да ми го користи. Никогаш сум немал пасс на интернетот? Може некој да ми објасни ?

Па имаш пасворд кога треба да се конектираш на кабелтел,јас порано делев нет со еден другар и никогаш немав ставено пасворд на рутерот,мислам дека тој едниот што е потребен за конекција е доволен.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно