Во рубриката “Није се десило” а нити па ќе се деси
Во рубриката “Није се десило” а нити па ќе се деси
во описот стои дека е 5.2кв греење.Не ќе да е доволно, таа е 4.2KW на греење, а комерцијален простор поготово дуѓан на кој вратата се отвара 500 пати на ден има поголеми загуби. Јас би одел на поголема варијанта во комерцијален објект, кажано вака од тепка.
За 5,5-ка се става 3x2,5 (5x2,5)mmво описот стои дека е 5.2кв греење.
за појака треба и појак кабел да пуштам, сега моментално имам 3х1,5мм. ваљда ќе брка работа.
незнам каде може спецификација за струјни побарувања да видам.
Како до сега, ќе си ќутиме и ќе “гутаме”…Украдената струја е еквивалентна на потрошувачката од Прилеп, Битола и Охрид заедно.
EVN ќе си тури од тоа remote shut down броилата и нека не се прави на Тошо.
А кога ќе ми текне дека не темава си ги вадиме очите помеѓу себе дали одредена клима троши 350,700 или 1200W...
А "племето" како диви орди прави што сака.
Ова не е нормална земја за живеење. Настрана финансиите. Овдека ти го земаат човечкото достоинство.
Сликава е направена од 6-то одделенец на првиот час по информатика во Paint на Windows XP. Очобол.Почнаа да паѓаат нереално високите цени на климите
![]()
само цена добра друже, друго ништо не треба.Сликава е направена од 6-то одделенец на првиот час по информатика во Paint на Windows XP. Очобол.
Абе така е, нема да не ја купам климата по добра цена заради сликава, ама ти личи ли ова на сериозна компанија со сликичево ? Плус што не знае админот на ФБ страната да си инсталира МК фонт ?само цена добра друже, друго ништо не треба.
Ако немаш изолација нема да ти биде топло како со пелети ама ќе ти биде поевтино за мин. 50%Некој да сподели искуство што се префрлил од пелети на инвертери, потрошувачка, комоција и сл.?
1.Тајмерот во MELCloud овозможува буквално се. Од час во час, секакви подесувања за цел месец па дури и за сезона.Две прашања за корисниците на MelCloud:
1. Дали може некако да се сетира таргет температура на климата за даден период од денот. Пример, од 6 сабајле до 11 навечер 23 степени, а од 23 до 6 сабајле 20 степени. Колку што гледам тајмерите само овозможуваат он/оф опција, а не и сетирање на други параметри.
2. Каде може да се види електричната потрошувачка во киловати? Во репортс табот нема таков тип на репорт. Можно е да се појави откако ќе помине цел месец?
1. Хмм интересно, најверојатно скрин ридеров не ми чита некое копче за да дојдам до сетинзите. Сепак фала за инфо, ќе го прашам брат ми да го ѕирне интерфејсот.1.Тајмерот во MELCloud овозможува буквално се. Од час во час, секакви подесувања за цел месец па дури и за сезона.
2. Ако го нема табот за потрошувачка тогаш тоа значи дека самата клима не поддржува опција за следење на потрошувачка.
2. Според еден мануал што најдов за МелКлауд, LN35 и AP25 двата треба да поддржуваат. Може да ми кажеш точно каде треба да биде тој таб?
Ја немам таа опција под репортс. Кој модел го имаш?Reports -> Energy Usage? Барем јас само тоа го знам, ама уште не сум седнал да си играм со опциите![]()
Кој модел го имаш?
Климата не поддржуваНе ми е јасно зошто ова кај мене не се појавува...
Океј, го открив проблемот. Првиот пат кога го регистрирав вифи интерфејсот на двете клими, ги внесов и моделите и сериските броеви на двата уреди. Отидов сега Едит и полињата беа празни на двете клими. Ги внесов моделите повторно и конечно се појави опцијата што ја барав под Reports. Сега ќе ја чекаме зимата.Климата не поддржува
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден