Посебно во простор од 44м2...каде има должина преку 10м ако се земе целиот простор...Мислам на протокот се разбира, дува најжешко во прва и втора но не доволно да се дистрибуира топлината...Минимум 3та брзина за тој простор, кога не сте во просторот ноќе стави ја во черврта и види изутрината..Ауто како што кажав дува силно на почеток потоа намалува..Не треба 5kw.
И 100kw клима да ставиш ако ја ставиш на слаб вентилатор нема да греее.
Климата грее со проток на воздух. Ако нема проток не грее.
Џабе е се друго.
Некако не ми се поклопува матемаиката, на -15 треба да качуваш на 25-26 без проблем со тој модел, ке троши повеќе ама ке испорача топлина.Околу проблемот со непостигнување темпертура кај Хансолот, конечно видов 24,25,26с, на 27с више не можев да поднесам ја смалив на 23с. Е сега, колку тоа може да го забележам за успех кај Хансолот на надворешниве 5-8с преку ноќ и 6-10 денска температура - воопшто. Сепак, покажа дека оди и над 22-23, само не на минусни температури. За сега нека пирка 22-23. Од викендов па натаму се прогнозираат пониски температури па ќе имам померодавни услови за да ја тестирам како ќе се покаже на минус.
Околу сетингот, сега на топлово надвор ја постига зададената и понатаму и со ајфил (на минус не можеше) и без него и тоа на среден вентилатор очигледно нема потреба од силување на времево пошто е топло.
Некако не ми се поклопува матемаиката, на -15 треба да качуваш на 25-26 без проблем со тој модел, ке троши повеќе ама ке испорача топлина.
Мој совет додека си играш прва-втора брзина и намали покачи Т, прекршената цевка знае да намали проток и да е голем проблем, се има случено ова, па ако сумјаш во такво нешто не е грешка да се провери истото.
Петка-глава вртам.... сепак викендов ако некој сугерира ... ќе бидам благодарен.![]()
Фала ти, да се враќа со убаво!Честито, добро да те служи, супер цена.
Не знам никој од овие да ти препорачам.
Ама топло ќе ти препорачам дека монтажата ти е 50% од климата и да си избереш добар и проверен монтер, не гледај 300ден. рзлика, неа ќе ја преисплатиш на долг рок ако е квалитетна монтажата. Послушај паталец. И најскапиот материјал во погрешни раце е џабе фрлени пари.
Сподели искуство за Хаерот, ќе биде од значење, многу се зборува а малце се знае.
http://www.tfb.uklo.edu.mk/app/webroot/uploads/obuki/materijali/%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%9C%D0%9E%D0%98%D0%97%D0%9E%D0%9B%D0%90%D0%A6%D0%98%D0%9E%D0%9D%D0%98%20%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%88%D0%90%D0%9B%D0%98_%D0%95%D0%9A-4
Z12EM.NSHКоја е оваа ЛГ и колку пари?
Горе десно на шемата се гледа EEV.Z12EM.NSH
22к,ама од кај јужниот сосед
Гледам и овде ја имаше во нептун,незнам дали е иста т.е двореден изменувач и 970гр фреон.
Кај другите 3.5 приметувам имаат околу 800гр фреон.
Дали од шемата се гледа дали е со капилара или ЕЕВ?
![]()
![]()
Еве го електромагнетниот вентил.Горе десно на шемата се гледа EEV.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Со која слика од страната на Сетек? Стави слика и од климата што ти ја доставиле.Здраво, зедов Haier 3.5 kw од сетек и имам дилеми околу моделот. Климата што ми ја доставиа не е иста со климата шо е на сликата на страната од Сетек. И на интернет од тоа што можам да видам, не е истиот модел па сега имам дилеми и дали воопшто е тој модел AS12TA2HRA/1U12BE8ERA Ќе може ли некој да стави тука слика од климата?
Дац сум јас и сум последен на листата како најскап бидејки ставам 3м цевка.Прво како информација, во СЕТЕК клими на попуст (сеуште на нивната страна) Ariston Haier, Panasonic... убави цени! тоа како добра, а лошата е што денес велат последен ден од роденденски цени и врие кај нив...
Второ, си купив Хаиер Тундра AS12TA2HRA/1U12BE8ERA
3,5ка на попуст за 22,500 Ден (па јбг во клими.мк 26,000е во енергија исто толку) вака монтажата ќе ми испадне фри ....но може и многу да ме чини! За монтажа ми дадоа 3-4 опции (кооперанти на СЕТЕК) би замолил за инфо ако некој чул дали некој од овие е поквалитетен од друг, бидејки ми дадоа цена од 3,200 -3,500 за монтажа како препорака мислам ...
1, Фригосовски 2,Климонт 3 4 5 Дац, Аце, Љубе (физички лица!?)...
не се уопште про овие од СЕТЕК, ама ај чоек да не е негативен ама ти дава само фискална и ливче со список на 3-4 монтери ... или да не го тупам толку да го зеам најскапиот, бидејки монтажата ми испаѓа фри! Ама дали па и тоа значи добра монтажа!?
Петка-глава вртам.... сепак викендов ако некој сугерира ... ќе бидам благодарен.![]()
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден