Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со www.kupilaptop.com

gkolevski

read-only
17 ноември 2007
12
0
Licno iskustvo

Decki, jas zemav dva DELL STUDIO 1535 od tamu i zasega se super, mi gi dadoa novi spakuvani i so instalirana win vista 32bit. Zasega ne se zalam.
KE vidime vo idnina kako ke bide so niv.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.032
547
www.ibiz.mk
ОТ
^ дај фискална сметка да видиме

дечки глупо е барање такви работи, тука сме да научиме некого а и ние нешто да научиме не да се лажеме и сл.

некои имаат позитивно некои негативно (јас сум од тие со позитивно) искуство од купилаптоп

и што сега ако сум изнел тука мислење и некој купи и му се поквари ние тука сме криви што сме пишале така или сме го излажале

дај ви се молам.

ништо и никаде не е гарантирано
пр. 2 пари ми се има десено телефон купен од т-мобиле да ми се расипе неколку дена/недела откако е купен

и што се дешава.

а тоа што прават малверзации и сл работи не ги оправдувам.

majne

read-only
9 април 2009
5
0
@majne
Ја мислам дека од искуствата што некои членови тука ги поставија можеш да заклучиш дали нешто е добро или лошо. Не е еден што тврди дека продаваат веќе користени лаптопи туку повеќе се. А доказ како доказ на хартија ако има некој може да ти докаже, али ја не гледам причина да членовите тука лажат и намерно пишуваат лоши работи за таа фирма.

Mozebi ne se site no kako sto ima pogore vo eden post imase za eden clen zakucok deka "od tamu ja vadi platata" neli e mozno da i nekoj od najzestokite napagaci da raboti za konkurencijata na ovaa firma :p Bas poradi toa sakav da se osiguram bidejki sepak se davaat pari za bilo sto :D Pozz 2 all

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Mozebi ne se site no kako sto ima pogore vo eden post imase za eden clen zakucok deka "od tamu ja vadi platata" neli e mozno da i nekoj od najzestokite napagaci da raboti za konkurencijata na ovaa firma :p Bas poradi toa sakav da se osiguram bidejki sepak se davaat pari za bilo sto :D Pozz 2 all

Нели викаат кој си ја има мувата на главата си ја ишка, ова некако ми стои како ти да работиш во Kupilaptop.
Јас веднаш ќе те демантирам што се однесува до мене јас сум студент, и не работам никаде, само дадов малку пообјективно мислење што очигледно не ви иде во корист на вашата фирма.
Ако имаш доблест пиши кај работиш, бидејќи очигледно си имаш некои допирни точки со фирмата, имаш ДУРИ 4 поста и тоа сите на темава, нели е тоа малку сомнително.

Sorry for offtopic, ама не е фер некој да се рекламира а не ја кажува вистината.

zlatkogv

hello world
5 декември 2007
206
6
@majne

и еве да речеме дека работиш таму. Пр. Јас сакам да купам лаптоп од таму. Сум прочитал некаде или еве некој ми кажал дека прават заебанции таму и дека не им се добри лаптопите. (значи тоа што сум слушнал се само муабети). и сега како ти мене ке ме убедиш со факти дека тоа не е така и дека купилаптоп е добра фирма и не прави заебанции. Доколку ти ме убедиш. верувај ја идам до таму и купувам лаптоп

majne

read-only
9 април 2009
5
0
Нели викаат кој си ја има мувата на главата си ја ишка, ова некако ми стои како ти да работиш во Kupilaptop.
Јас веднаш ќе те демантирам што се однесува до мене јас сум студент, и не работам никаде, само дадов малку пообјективно мислење што очигледно не ви иде во корист на вашата фирма.
Ако имаш доблест пиши кај работиш, бидејќи очигледно си имаш некои допирни точки со фирмата, имаш ДУРИ 4 поста и тоа сите на темава, нели е тоа малку сомнително.

Sorry for offtopic, ама не е фер некој да се рекламира а не ја кажува вистината.
hahahahha druze jas inace rabotam vo VV Tikves a ednistvena dopirna tocka so kupilaptop mi e sto sakam da zemam kompjuter od tamu i zatoa sakam da se osiguram a gledam deka po malce se bavis so istrazuvanje :D Normalno deka ke ima 4 posta na ovaa tema MacBook e 93 000 denari ako se malce kazi za mene se mnogu i mora da se osiguram :D

@majne

и еве да речеме дека работиш таму. Пр. Јас сакам да купам лаптоп од таму. Сум прочитал некаде или еве некој ми кажал дека прават заебанции таму и дека не им се добри лаптопите. (значи тоа што сум слушнал се само муабети). и сега како ти мене ке ме убедиш со факти дека тоа не е така и дека купилаптоп е добра фирма и не прави заебанции. Доколку ти ме убедиш. верувај ја идам до таму и купувам лаптоп

Ne ne bato ne sakam nikogo nisto da ubedam tuku sakam da se osiguram deka e sve ova vistina sto se diskutrira posto iskreno mi nalikuva na 2 razlicni grupi sto se napagaat celo vreme dodeka moze nekoj kako mene ceka da cue objektivni procini zasto bi kupil ili ne bi kupil PC od kupilaptop
Pozz se nadevam deka ovoj post nema da bide smetan kako navreda za nekogo :p

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
hahahahha druze jas inace rabotam vo VV Tikves a ednistvena dopirna tocka so kupilaptop mi e sto sakam da zemam kompjuter od tamu i zatoa sakam da se osiguram a gledam deka po malce se bavis so istrazuvanje :D Normalno deka ke ima 4 posta na ovaa tema MacBook e 93 000 denari ako se malce kazi za mene se mnogu i mora da se osiguram :D

Ne ne bato ne sakam nikogo nisto da ubedam tuku sakam da se osiguram deka e sve ova vistina sto se diskutrira posto iskreno mi nalikuva na 2 razlicni grupi sto se napagaat celo vreme dodeka moze nekoj kako mene ceka da cue objektivni procini zasto bi kupil ili ne bi kupil PC od kupilaptop
Pozz se nadevam deka ovoj post nema da bide smetan kako navreda za nekogo :p

Во ред драго ми е што не си дел од нивната компанија.
Сега ќе ти кажам уште една работа, може ја имам споменато и погоре ама пак ќе ја кажам. Дали е возможно на фабрички лаптоп да не пишува гаранција која треба да изгледа како на сликава:
c01702957.gif

и кај мене изгледаше овака гаранцијата се додека не им го однесов кај нив во фирма. Кога го земав повторно делот каде што пишува до кога трае гаранцијата беше физички отстранет, а не е само кај мене имам видено уште на 2 други лаптопи купени од таму дека го имаат направено истото.
Ајде сега замисли се дали е тоа добра фирма која што ја отстранува фабричката гаранција, плус на налепницата во истиот дел пишуваше дека е refurbished, а они ми рекоа наводно дека е НОВ.
Моментално не ми е тука апаратот за да ти го сликам лаптопот одоздоле да видиш како е исечен делот.
Поздрав, и најбратски совет оди во друга фирма да си ги дадеш парите, ако бараш исклучиво HP Pavilion ми кажаа дека ги имало и во Невада, еден пријател зема од таму и ми кажа веќе откако јас го имав 2 месеци незнаев дека носеле и они, ама тоа е тоа. Памет за другпат:D

stoneblu

read-only
30 април 2009
3
0
Tocno i ja se slagam, jas kupiv laptop od pred godina dena. Prvin mi rekoa deka e eden tip za da posle mi prodadat drug i da me izlazat za konfiguracijata. Mi kazaa deka cedeto e so light scribe no bese obicno. Da ne zboram deka posle 11 meseci mi rikna Hard Diskot nepovratno i mi se izgubija site podatoci na nego. Ostaj sto imav vakvi problemi tuku i nejkea da mi go zamenat iako bese pod garancija. So kratki zborovi tipovive se prevaranti i treba da se tuzat. Koj ke pokrene tuzba ja odma mu se prikljucuvam!!!!!!!!!!!!!!!!

luminuslex

read-only
6 мај 2009
4
0
Pred se zdravo na site , kako i mnogu od vas i jas sum zainteresiran za laptop od kupilaptop.com , site raboti sto gi procitav tuka me nateraa da bidam povnimatelen . Imam idea kako da go proveram laptopot sto sakam da go zemam od kupilaptop.com . Pa vie mi kazite dali mi e na mesto ideata .
Kako prvo , na lice mesto go otvoram tamu i go proveruvam pakuvanjeto dali e se na mesto i izgleda kako sto treba da izgleda ( gledav na youtube unpacking HP HDX 16 ) pa prvo e toa da vidam dali se sovpaga se .
Vtoro kako sto pogore spomna Loris i ja zkaci slikata so serial i product number sto se naoga na pozadinata na laptopot . Prebarav po hp.com i go najdov ova :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/weInput?lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=3798739
momentalno nemam HP laptop na raspolaganje pa da ja probam stranava ama pretpostavuvam deka ako broevite tamu ke vi vrati rezultat uste kolku vreme ostanuva od garancijata i slicni karakteristiki , povtoruvam ne znam za sigurno samo pretpostavuvam i baram vase mislenje . Znaci odkako ke go otvoram i proveram dali e se na mesto vo kutijata go prevrtuvam :) odam na stranava sto ja spomnav pogore i gi vnesuvam broevite i ako e se ok i go davam keshot i si odam doma presreken so noviot laptop :) , ako ne ... ke bide interesno ... dosta interesno :)
Plus evo od hp uste eden link sto dava opis tocno za site specifikacii za produktot sto go nudat kupilaptop.com a sto sakam da go kupam jas HP HDX X16-1040US , ako go proverite ke vidite na krajot ima eden del sto kazuva duri i sto ima vo kutijata , pa uste nesto ke imam za proverka ...
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01634508&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3860241&lang=en
Pa luge pisite , dali mi drzi voda ideava ili ne ...

the.Escapist

hello world
21 јануари 2009
266
20
Интересна фирма, нема што. На својот сајт кажуваат дека продаваат нови и open box лаптопи, а нивниот партнер од USA (usanotebook) од кој штo добиваат барем добар дел од лаптопите кажува дека се refurbished. Дефинитивно тука некој лажи :)

@ luminuslex

93036119.jpg

Еве што добиваш кога ќе се внесат двата броја. Дата до кога гаранцијата е валидна и категорија на гаранцијата, која можда е различна за нови и refurbished лаптопи.

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Pred se zdravo na site , kako i mnogu od vas i jas sum zainteresiran za laptop od kupilaptop.com , site raboti sto gi procitav tuka me nateraa da bidam povnimatelen . Imam idea kako da go proveram laptopot sto sakam da go zemam od kupilaptop.com . Pa vie mi kazite dali mi e na mesto ideata .
Kako prvo , na lice mesto go otvoram tamu i go proveruvam pakuvanjeto dali e se na mesto i izgleda kako sto treba da izgleda ( gledav na youtube unpacking HP HDX 16 ) pa prvo e toa da vidam dali se sovpaga se .
Vtoro kako sto pogore spomna Loris i ja zkaci slikata so serial i product number sto se naoga na pozadinata na laptopot . Prebarav po hp.com i go najdov ova :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/weInput?lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=3798739
momentalno nemam HP laptop na raspolaganje pa da ja probam stranava ama pretpostavuvam deka ako broevite tamu ke vi vrati rezultat uste kolku vreme ostanuva od garancijata i slicni karakteristiki , povtoruvam ne znam za sigurno samo pretpostavuvam i baram vase mislenje . Znaci odkako ke go otvoram i proveram dali e se na mesto vo kutijata go prevrtuvam :) odam na stranava sto ja spomnav pogore i gi vnesuvam broevite i ako e se ok i go davam keshot i si odam doma presreken so noviot laptop :) , ako ne ... ke bide interesno ... dosta interesno :)
Plus evo od hp uste eden link sto dava opis tocno za site specifikacii za produktot sto go nudat kupilaptop.com a sto sakam da go kupam jas HP HDX X16-1040US , ako go proverite ke vidite na krajot ima eden del sto kazuva duri i sto ima vo kutijata , pa uste nesto ke imam za proverka ...
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01634508&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3860241&lang=en
Pa luge pisite , dali mi drzi voda ideava ili ne ...
Незнам колку би ти успеала идејата, поради тоа што мислам дека тешко дека ќе го имаат моделот на лагер, ако е на лагер ќе биде распакуван.
А што се однесува до гаранцијата јас го проверив и си кажува до кога му важи. Незнам дали они ќе ти дозволат, ти да го отвориш така и да провериш се па што ќе биде ако речеш не го сакам, а веќе си го нарачал така да пробај си ама јас не би ти препорачал баш.
Мој совет за кој разбрав многу касно откако го земав веќе мојот HP, дека ги носат овие HP Pavilion и во Невада, така да јас би ти рекол да видиш кај нив како што стојат работите, сепак мислам дека тоа е доста поголема и поозбилна компанија, барем јас така сметам.

luminuslex

read-only
6 мај 2009
4
0
@the.Escapist
Znaci brat ako pisuva factory warranty togas sum ok i ako pisuva deka garancijata trae do kaj okolu edna godina(nedela do dve gore dole) otkako sum go otvoril togas sum ok ? I sto mislis za ova sto planiram da go napravam sto go opisav pogore ? Dobar plan ili nema da dokazam nisto so toa ?
Btw citav deka za refubrished laptops HP dava samo 90tina dena garancija , taka da najverojatno bi trebalo da mi upali ova i da uvidam ako mi "pravat film"

@loris
Zboruvav so ovie od kupilaptop.com i mi rekoa deka ke dobijat pratka za nekoja nedela , a isto taka mi rekoa deka i sega imaat eden vo salonot od toj model sto go sakam ama bil otvoren poso stoel na izlog vo salonot i im rekov deka ne biva taka , sakam jas da ja otvoram kutijata . Proveriv i vo nevada gi nemaat ovie HP HDX poso ne se pavillon serija tuku se nova premium serija , a za ova stvarno ke probam i ke im recam ako e se ok togas go zimam i vi plakam vo kesh ako ne ...

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Види што ќе направиш па пиши, да знаеме што се случило, а инаку за нарачкава ќе ти речат најверојатно плати го, и после ќе се изначекаш додека дојде, барем така беше за мене, само може тогаш гужва зошто јас го земав со ваучер и тогаш беше најголемата гужва.

the.Escapist

hello world
21 јануари 2009
266
20
@ luminuslex

Ако не ти дозволат да ги прочиташ броевите или да ја отвориш кутијата, откажи се од идејата да купиш лаптоп одтаму.

А ако ти дозволат, и ако пишува Factory Warranty наместо Refurbished/Limited Warranty, би требало се да е ок. А важноста на гаранцијата на refurbished лаптоп може да е и до 3 години, иако стандардни се тие до 90 дена или 1 година за поскапите модели така да не е од некоја помош.

PS: има еден HDX16 лаптоп во Невада - кошта над 100 000 ден.

Zeratul

hello world
30 ноември 2008
242
29
Глеам и не ми се верува... како да дилате дрога. А бе, купуваш нов лаптоп, а не е ова галички под тезга. Ако јас одам таму и правам десет проверки на робата, па сакам/нејќам, па бил нов/не бил, гаранција има/нема, конфигурација лажат или не... Па зае*и таков шопинг.

Уште нешто... ако најефтиниот HP HDX X16-1040US на онлајн продавници е ~1200$, а тие го шиткаат за 864EUR (~1140$), something is fishy. Мислам, тоа едноставно во Македонија не се случува. At least, WE aren't that lucky.

luminuslex

read-only
6 мај 2009
4
0
Fala na mislenjata drustvo , sepak se odluciva da si ja probam srekata kaj niv , gi cekam da se javat i koga ke se javat ke otidam i ke vidime sto ke se sluci :)
Koga ke zavrsam rabota ke vi pisam sto kako ispadnalo
pozz

stoneblu

read-only
30 април 2009
3
0
Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda

clipboard02f.png

a kaj mene za zal e vaka

abcd0001cei.jpg

pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.

Mike

read-only
20 мај 2009
1
0
Ovlasteni servisi za laptopi vo Makedonija

Za da nemate problemi so vasite laptopi najdobro e da si proverite koi se ovlasteni serviseri kaj nas i javete se kaj niv.
Najcesto za modelite koi se kupeni nadvor od Makedonija i Evropa postojat mnogu "triki " garancii.
Dokolku laptopot ima internacionalna garancija togas ovlasteniot servis e dolzen da go servisira, i istiot moze da go proveri vo celost za toa dali e servisiran ili ne e.

Za HP ne postoi ovlasten servis za modelite koi se kupeni vo USA,Dubai,Kuwait, Kina ili nadvor od Evropa.

Za Dell nema oficijalen servis.

Za IBM/Lenovo ima servis ama ne e celosno opremen i se ceka dolgo dodeka da se servisira.

Za ACER nema ovlasten servis.

Za TOSHIBA ima ovlasten servis, koj gi pokriva site intenacionalni garancii, znaci za site laptopi koi se kupeni i koi imaat internacionalna garancija.

Za MSI ima servis, kako sto so internacionalnite garancii ne znam.

Za ASUS ima servis, koj gi resava nekako problemite.

Za drugite sigurno nema da najdete kaj nas serviseri ovlasteni, tuku samo nekoi priuceni elektronicari koi poveke ke vi napravat steta otkolku sto ke vi go poravat laptopot.

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
Вака сега јас ќе ти кажам убаво како стојат работите со оваа фирма. Патем јас го земав мојот лаптоп од таму и да речам дека сум задоволен со "МАЛ" исклучок, прво рекоа дека ќе го донесат за 1 недела испаднаа 2 и кусур недели, второ лаптопот не е нов туку Refurbished, на 3 уклучување на лаптопот ми се јавија некои црвени линии на долните 3/4 од екранот и проблемот го средија со појачување на dedicated memory на графичката во BIOS-от. Сега лаптопот си работи без проблеми.
Мој совет многу ветуваат малку исполнуваат, викаат дека има година дена гаранција, јас проверив на мојот лаптоп дека има гаранција до овој месец на официјалната страна на HP, според серискиот број даден од HP откако бил на Refurbished, не дај боже нешто да му се случи сега, ама ако се случи они ќе си го окркаат многу лошо.
Прво ќе ги тужам за манипулација, на web страната кажуваат дека продаваат НОВИ што не е вистина,YES дека Refurbished идат некако како нови ама НЕ СЕ, тоа друг да лажат.
Моментално немам покренато тужба само за да не се замарам со судеви и такви работи, кога ми работи лаптопот исправно, ама ако се случи нешто тешко нив, а со мене ќе најдам и 5 души со истата тужба така да нека му јас мислат убаво.
МОЈ СОВЕТ ПОДАЛЕКУ ОД НИВ.
Ако сакаш HP Pavilion, нарачувај некој да ти донесе од Америка, јас немав по кого да нарачам и затоа го земав плус и со ваучер беше.
Ако имаш уште некоја дилема пиши ќе ти кажам уште едно искуство, што ми се случи кога бев кај мене, на моја радост што не бев јас тој случај туку една оштетена странка која беше дојдена кај нив со адвокат.
Абе брат кој џавол те тераше да купуваш од кај нив ако си толку незадоволен плус ако си давал веќе пари за лаптоп да си го нарачал од оригиналната фирма најарно така ќе си направел, а не сега да плачиш и да се закануваш дека ќе ги тужиш не оти ќе постигнеш нешто со тоа.:ua::isplashen:.

luminuslex

read-only
6 мај 2009
4
0
Zdravo na site , vi rekov deka odkoga ke go zemam laptopot ke vi pisam sto se slucilo , pa vaka ....
Za porano ne znam sto kako bilo rabotata so kupilaptop.com no sega znam deka nisto od ovie glupostive za koristeni laptopi ne e tocno.Vcera go zedov laptopot i sum prezadovolen od se pocnuvajki od nivnata podrska pa do se vo vrska so laptopot.Laptopot si ima full factory warranty sto trae do 15 maj 2010 ( vo mojot slucaj ) . Se e na mesto vo kutijata , se e na mesto vo laptopot isto kako sto i bi bilo ako go kupite od Amerika ili nekoja druga zemja.
Posle ova mislam deka poveketo sto bea protiv kupilaptop.com se nivna konkurencija i za malku ke me predomisleja za kupuvanje od tamu , no sepak se odluciva da si probam i evo me sega mu se raduvam na noviot laptop :) .
Jas bi preporacal na sekoj sto saka nov i dobar laptop da si proveri sto ima vo kupilaptop.com , zatoa sto navistina ima mnogu ubavi laptopi.
Pozdrav do site

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Абе брат кој џавол те тераше да купуваш од кај нив ако си толку незадоволен плус ако си давал веќе пари за лаптоп да си го нарачал од оригиналната фирма најарно така ќе си направел, а не сега да плачиш и да се закануваш дека ќе ги тужиш не оти ќе постигнеш нешто со тоа.:ua::isplashen:.

Јас само го пренесов лошото искуство што го имав со нив, а затоа да дали ќе постигнам нешто ако ги тужам верувај ми дека ќе постигнам и тоа многу.
Во најмала рака НОВ лаптоп, а да не збориме за парична надомест.
Лаптопот го земав во незгоден период, и набрзина кога беа ваучерите.
Така да можеш да кажеш нешто ако имаш искуство со нив ако не немаш право да ме обвинуваш зошто сум зборел или сум се заканувал. Тоа е мое мислење и мој став, а темата гласи ИСКУСТВА.
А ако ти кажам како факт дека додека бев таму имаше дојдено една девојка со адвокат, и дека ќе ги тужеше бидејќи не и признаваа гаранција, а лаптопот стар 2 месеци.

klempus

hello world
9 мај 2009
62
8
од искуство да во кажам дека има кинески компјутери hp, compaq
(мислам дека повеке не постои а тука е додадено само q значи е некоја нова кинеска фалш марка) и gateway. кои како фабрички репарирани овде каде сум јас се продаватт по смешни цени од 150-300 евра а гледам дека кај нас во македонија истите модели се за 200%поскапи. значи и јас купив оваков компјутер точно дека во кутијата има се како и кај оригиналот и лиценциран виндовс но само што гаранцијата не важи кај сите интернационални сервиси и трае помалку. но колку пари толку музика. а за тие пари и вреди да се земе. точно дека комјутерот имал некој дефект но е репариран тестиран работи безбедно и е пуштен во продажба. еве мојот е со флешуван биос и готово една година го имам и е топ

bigmak

read-only
15 март 2009
5
0
HP stickers-Windows

Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda

clipboard02f.png

a kaj mene za zal e vaka

abcd0001cei.jpg

pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.

Kolku sto gledam na slikava e prikazan HP Compaq laptop a kupilaptop prodavat HP Pavilion. Na nalepnicata za garancija si pisuva HP Pavilion. Da bideme iskreni i realno da gi informirame citatelite na forumive, smesno e da se kaze posle 1 godina koristenje na laptop nalepnicata da ostane necepnata..

Da potenciram sekoja Microosoft licence nalepnica ima eden tkn "grebnat" del za da se vidi kodot.
Kako potvrda na ova vi davam oficijalen link i slika za toa:
http://www.microsoft.com/resources/howtotell/static/images/coa_page_pc_lg.gif
Zalam sto del od forumive se pretvorija kako mesto za plukaenje na razlicni firmi!

bigmak

read-only
15 март 2009
5
0
@ luminuslex

Ако не ти дозволат да ги прочиташ броевите или да ја отвориш кутијата, откажи се од идејата да купиш лаптоп одтаму.

А ако ти дозволат, и ако пишува Factory Warranty наместо Refurbished/Limited Warranty, би требало се да е ок. А важноста на гаранцијата на refurbished лаптоп може да е и до 3 години, иако стандардни се тие до 90 дена или 1 година за поскапите модели така да не е од некоја помош.

PS: има еден HDX16 лаптоп во Невада - кошта над 100 000 ден.

Nevada drzi nerealno visoki ceni. Edna mala sporedba, HDX kaj niv kosta 100.000 denari a HP i BestBuy istiot model go prodavaat za samo $1000 (45000 denari). Da go nabavis so kreditna i go prodades vo MK za 100000 denari kako Nevada ke zarabotis 30.000 denari po laptop.
Sepak kupilaptop ima relano visoki da nekazam dosta povisoki ceni od USA.

bigmak

read-only
15 март 2009
5
0
Zadovolen

ОТ
^ дај фискална сметка да видиме

дечки глупо е барање такви работи, тука сме да научиме некого а и ние нешто да научиме не да се лажеме и сл.

некои имаат позитивно некои негативно (јас сум од тие со позитивно) искуство од купилаптоп

и што сега ако сум изнел тука мислење и некој купи и му се поквари ние тука сме криви што сме пишале така или сме го излажале

дај ви се молам.

ништо и никаде не е гарантирано
пр. 2 пари ми се има десено телефон купен од т-мобиле да ми се расипе неколку дена/недела откако е купен

и што се дешава.

а тоа што прават малверзации и сл работи не ги оправдувам.

Cimerot moj zede pred 2 nedeli HP Pavilion DV7 i odlicno izgleda. Garancija 1 godina, na fabrickata garancija(stickers) kaj MIcrosoft stikerot si pisuva 1 godina i se si ima kako sto si treba.
Ne e ubavo forumive da gi koristime za nerealni kritiki kon nekoi firmi, ne samo kupilaptop gledam i AMC i Nevada se pljuka.

Vo sekoj slucaj mene mi e vazno da imam pismena 1 godisna garancija od tamu kaj sto sum kupil nesto za da znam kogo utre za vrat da go fatam.
Obicno laptopite koga se kupuvaat na golemo fabrickata garancija im vazi od denot na kupuvanje na golemo a ne od prodavanjeto na kupecot.
Kupecot si dobiva garancija od prodavacot od denot na prodavanje!

Ako primer prodavacot neuspee da go prodade laptopot ili friziderot za 1 godina, laptopot nema vazecka fabricka garancija no zatoa kupecot ima garancija 1 godina od kupuvanjeto.
Ova e sosema normalna rabota so sekoja tehnicka roba i toa neznaci deka za toa vreme friziderot bil koristen.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно