@majne
Ја мислам дека од искуствата што некои членови тука ги поставија можеш да заклучиш дали нешто е добро или лошо. Не е еден што тврди дека продаваат веќе користени лаптопи туку повеќе се. А доказ како доказ на хартија ако има некој може да ти докаже, али ја не гледам причина да членовите тука лажат и намерно пишуваат лоши работи за таа фирма.
Mozebi ne se site no kako sto ima pogore vo eden post imase za eden clen zakucok deka "od tamu ja vadi platata" neli e mozno da i nekoj od najzestokite napagaci da raboti za konkurencijata na ovaa firmaBas poradi toa sakav da se osiguram bidejki sepak se davaat pari za bilo sto
Pozz 2 all
hahahahha druze jas inace rabotam vo VV Tikves a ednistvena dopirna tocka so kupilaptop mi e sto sakam da zemam kompjuter od tamu i zatoa sakam da se osiguram a gledam deka po malce se bavis so istrazuvanjeНели викаат кој си ја има мувата на главата си ја ишка, ова некако ми стои како ти да работиш во Kupilaptop.
Јас веднаш ќе те демантирам што се однесува до мене јас сум студент, и не работам никаде, само дадов малку пообјективно мислење што очигледно не ви иде во корист на вашата фирма.
Ако имаш доблест пиши кај работиш, бидејќи очигледно си имаш некои допирни точки со фирмата, имаш ДУРИ 4 поста и тоа сите на темава, нели е тоа малку сомнително.
Sorry for offtopic, ама не е фер некој да се рекламира а не ја кажува вистината.
@majne
и еве да речеме дека работиш таму. Пр. Јас сакам да купам лаптоп од таму. Сум прочитал некаде или еве некој ми кажал дека прават заебанции таму и дека не им се добри лаптопите. (значи тоа што сум слушнал се само муабети). и сега како ти мене ке ме убедиш со факти дека тоа не е така и дека купилаптоп е добра фирма и не прави заебанции. Доколку ти ме убедиш. верувај ја идам до таму и купувам лаптоп
hahahahha druze jas inace rabotam vo VV Tikves a ednistvena dopirna tocka so kupilaptop mi e sto sakam da zemam kompjuter od tamu i zatoa sakam da se osiguram a gledam deka po malce se bavis so istrazuvanjeNormalno deka ke ima 4 posta na ovaa tema MacBook e 93 000 denari ako se malce kazi za mene se mnogu i mora da se osiguram
Ne ne bato ne sakam nikogo nisto da ubedam tuku sakam da se osiguram deka e sve ova vistina sto se diskutrira posto iskreno mi nalikuva na 2 razlicni grupi sto se napagaat celo vreme dodeka moze nekoj kako mene ceka da cue objektivni procini zasto bi kupil ili ne bi kupil PC od kupilaptop
Pozz se nadevam deka ovoj post nema da bide smetan kako navreda za nekogo![]()
Незнам колку би ти успеала идејата, поради тоа што мислам дека тешко дека ќе го имаат моделот на лагер, ако е на лагер ќе биде распакуван.Pred se zdravo na site , kako i mnogu od vas i jas sum zainteresiran za laptop od kupilaptop.com , site raboti sto gi procitav tuka me nateraa da bidam povnimatelen . Imam idea kako da go proveram laptopot sto sakam da go zemam od kupilaptop.com . Pa vie mi kazite dali mi e na mesto ideata .
Kako prvo , na lice mesto go otvoram tamu i go proveruvam pakuvanjeto dali e se na mesto i izgleda kako sto treba da izgleda ( gledav na youtube unpacking HP HDX 16 ) pa prvo e toa da vidam dali se sovpaga se .
Vtoro kako sto pogore spomna Loris i ja zkaci slikata so serial i product number sto se naoga na pozadinata na laptopot . Prebarav po hp.com i go najdov ova :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/weInput?lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=3798739
momentalno nemam HP laptop na raspolaganje pa da ja probam stranava ama pretpostavuvam deka ako broevite tamu ke vi vrati rezultat uste kolku vreme ostanuva od garancijata i slicni karakteristiki , povtoruvam ne znam za sigurno samo pretpostavuvam i baram vase mislenje . Znaci odkako ke go otvoram i proveram dali e se na mesto vo kutijata go prevrtuvamodam na stranava sto ja spomnav pogore i gi vnesuvam broevite i ako e se ok i go davam keshot i si odam doma presreken so noviot laptop
, ako ne ... ke bide interesno ... dosta interesno
Plus evo od hp uste eden link sto dava opis tocno za site specifikacii za produktot sto go nudat kupilaptop.com a sto sakam da go kupam jas HP HDX X16-1040US , ako go proverite ke vidite na krajot ima eden del sto kazuva duri i sto ima vo kutijata , pa uste nesto ke imam za proverka ...
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01634508&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3860241&lang=en
Pa luge pisite , dali mi drzi voda ideava ili ne ...
Абе брат кој џавол те тераше да купуваш од кај нив ако си толку незадоволен плус ако си давал веќе пари за лаптоп да си го нарачал од оригиналната фирма најарно така ќе си направел, а не сега да плачиш и да се закануваш дека ќе ги тужиш не оти ќе постигнеш нешто со тоа.:ua::isplashen:.Вака сега јас ќе ти кажам убаво како стојат работите со оваа фирма. Патем јас го земав мојот лаптоп од таму и да речам дека сум задоволен со "МАЛ" исклучок, прво рекоа дека ќе го донесат за 1 недела испаднаа 2 и кусур недели, второ лаптопот не е нов туку Refurbished, на 3 уклучување на лаптопот ми се јавија некои црвени линии на долните 3/4 од екранот и проблемот го средија со појачување на dedicated memory на графичката во BIOS-от. Сега лаптопот си работи без проблеми.
Мој совет многу ветуваат малку исполнуваат, викаат дека има година дена гаранција, јас проверив на мојот лаптоп дека има гаранција до овој месец на официјалната страна на HP, според серискиот број даден од HP откако бил на Refurbished, не дај боже нешто да му се случи сега, ама ако се случи они ќе си го окркаат многу лошо.
Прво ќе ги тужам за манипулација, на web страната кажуваат дека продаваат НОВИ што не е вистина,YES дека Refurbished идат некако како нови ама НЕ СЕ, тоа друг да лажат.
Моментално немам покренато тужба само за да не се замарам со судеви и такви работи, кога ми работи лаптопот исправно, ама ако се случи нешто тешко нив, а со мене ќе најдам и 5 души со истата тужба така да нека му јас мислат убаво.
МОЈ СОВЕТ ПОДАЛЕКУ ОД НИВ.
Ако сакаш HP Pavilion, нарачувај некој да ти донесе од Америка, јас немав по кого да нарачам и затоа го земав плус и со ваучер беше.
Ако имаш уште некоја дилема пиши ќе ти кажам уште едно искуство, што ми се случи кога бев кај мене, на моја радост што не бев јас тој случај туку една оштетена странка која беше дојдена кај нив со адвокат.
Абе брат кој џавол те тераше да купуваш од кај нив ако си толку незадоволен плус ако си давал веќе пари за лаптоп да си го нарачал од оригиналната фирма најарно така ќе си направел, а не сега да плачиш и да се закануваш дека ќе ги тужиш не оти ќе постигнеш нешто со тоа.:ua::isplashen:.
Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda
![]()
a kaj mene za zal e vaka
![]()
pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.
@ luminuslex
Ако не ти дозволат да ги прочиташ броевите или да ја отвориш кутијата, откажи се од идејата да купиш лаптоп одтаму.
А ако ти дозволат, и ако пишува Factory Warranty наместо Refurbished/Limited Warranty, би требало се да е ок. А важноста на гаранцијата на refurbished лаптоп може да е и до 3 години, иако стандардни се тие до 90 дена или 1 година за поскапите модели така да не е од некоја помош.
PS: има еден HDX16 лаптоп во Невада - кошта над 100 000 ден.
ОТ
^ дај фискална сметка да видиме
дечки глупо е барање такви работи, тука сме да научиме некого а и ние нешто да научиме не да се лажеме и сл.
некои имаат позитивно некои негативно (јас сум од тие со позитивно) искуство од купилаптоп
и што сега ако сум изнел тука мислење и некој купи и му се поквари ние тука сме криви што сме пишале така или сме го излажале
дај ви се молам.
ништо и никаде не е гарантирано
пр. 2 пари ми се има десено телефон купен од т-мобиле да ми се расипе неколку дена/недела откако е купен
и што се дешава.
а тоа што прават малверзации и сл работи не ги оправдувам.