Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Кажете некои омилени рецепти за DIY течноси што го користите. Може ли да се напраи добар микс со flavors од Molin, а и со базите нивни, или боље е со FA?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Имаш на нет рецепти. Зависи на што си љубител. А кога сме кај аромите и тоа е индивидуално. Молин се слаби за мој вкус,додека FA се доста потентни. Јас пр. 80% користам Capella i TPA/TFA. Друго зависи од рецептата,порачувам. Види на е-liquid recipes ја имаш и како апликација.

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Од толку муабети за манџа и мене ми се прикува...

Викате немам гајле? :hay:

QPOGdhE.png

И на шишенцата си пишува...

GWyTfGw.png

Но нема шанси да ги фрлам, тоа се моите две омилени ароми! Не се ни премногу жолти (појма немам каква боја треба да имаат), а бистри се...

hXnmATQ.png

А да не се чувствуваат незгодно, им најдов и база со соодветен датум...

Y8mnbf4.png

Јас мислам дека ќе може да се пари веднаш, веќе е одлежано. :hay:

ix6bZc3.png

Едит: и за да прославиме помината 555-та страница на темава. :hay:
GURU,штом маалскиве деца се во ред со готови ала бит пазар отварани,сомнително пакувани и со бааги поминат рок течности,би требало да се ок. Еве гледам и нов s'camel таков е проѕирен

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Metuzalem
Мое мислење...

Шибај, немаш гајле со рокови кај тутунски ароми(можда малце послаба арома, друга последица нема).

Кај ароми АлА-
Malted Milk, Peanut Butter,Milk Chocolate и слични може малку да се припази на датумот, пошто може да вадат флорал/цвеќе нота или да имаат вкус на одвијач/wd40 :)

(знам дека 99.99% користиш тутунски, али сепак да пишам :) )

Кај Custard-и може малку да горчи првите 2-3.Дена :) , после долг стип се губи горчината :)
ако е ептен поминат рокот(3.години поминат на пример)

Овошја/Јагода/Малина/Праска само ќе ослабат со тек на време.

Исто и кремови,ќе ослаби крем ефектот, ќе треба да се дозира поголем процент и првите 2-3.дена може мааала киселка нота да вади :)

Лично искуство - поминат рок имам само со Custard и Gold Tobacco, си ги смучкав без разлика на рокот, немав никакви здравствени нуспојави, нити екстремна промена на аромата.

За останатите ароми пишав тоа што сум читал ;)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Metuzalem

Еве и ревју за Speed Revolution сквонкер клонов од YTFK.
(ЈеЗ да на Руски е, али сепак :) )

Интересно, позитив столбот му е подеслив, може разни конфигурации за разни сетапи да се подесат.

View: https://youtu.be/xWVDD4ukQcA

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да де, видов тогаш дека се врти, само што централниот шраф е месинг, и тоа кинески, нема да издржи ни обично монтирање (на луѓе им пукаат само да го зашрафат со рака), но имаме челични во резерва. :hay: Патуваат сите МТЛ сквонкери што се појавија скоро на Фастек и 3Ф, освен БезИме, сомнителна ми е таа тепсијата што е како олук за собирање и истурање на течноста надвор. :hay: Иако веројатно може да се користи и без неа, ќе чекам ривјуа.

А инаку ништо од ЕлегоТрговскиЦентар, за бесплатна испорака треба да оставиш над 99 долари, да нарачуваш само работи што им се на промоцијата (освен Кубоидот, ништо со интересна цена, па и тој се приближува до реалната што му е во моментов) и тие работи да ти бидат во иста нарачка. Јас ќе ја заборавам таа продавница.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
зошто од време на време осекам како од течноста да ми влегува во уста? осекам како благо на устата и на јазикот, верувам тоа до никотинот е аи дефинитивно осекам понекогаш како капки од самата течност како да не е компетно испарена пред да излезе и сл. нормално е ова или и за ова има некое објаснување и решение?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
сосем нормално од AIO уред.
(ако не се лажам AIO имаше)

Греачот е цело време потопен у течност и нормално е малку (малку повеќе) да прска и да осеќаш блажина од ВГ и од самата арома.

Такви се греачите јбг, после 3-4 повлекувања го снемува конденз-от и вишакот течност што е натопена и се намалува тој ефект на "течност во уста" и "благо во уста".

Ништо страшно,
терај со AIO сеа за сеа,
па со тек на време ќе си земеш нешто друго што не прска воопшто или не прска ко AIO греач ;)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@crcic Според првиот ред од четивото, си бара повеќе ВГ. Барај некако ВГ да згуснеш или нарачај 50/50 течности од Фастек (попустот трае до седум сабајле отприлика) од средината на овој пост.

И демек спиралниот дриптип (усник) помагал (бил за МТЛ).

^ <--- Пак пренесувам стрелка од @Gajche-X :hay:

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Не :)
(треба бар 100.мл течност со 18.мг никотин јачина буквално да испиеш за да имаш ептен негативни здравствени индикации)

Ако претераш со течност за е-циг самиот организам ќе ти "соопшти", ќе биде дехидриран, сува уста, малку ќе ти се врти, може и да ти се повраќа,да ти зујат ушите и слично.

Индикациите се скоро исти како од Никотинско труење од аналогна цигара.

Едит:
Лично, стално осеќам благо на усните пошто парам слатки/благи течности а и самото ВГ има блага нота.

ПГ-то и Никотин-от се релативно без вкус и мирис.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Утре ке разгледам четивото натенане, деновие само онака го читнав на брза рака, али не можам дома, од сите страни жена, деца, гости лудница, немам 5 мин. слободно, а и тие 5 мин. што ке ги добијам си дувам и си гледам филмови. :) Така да утре натенане у канц. ке си одвојам време само за тоа.

Него се мислев, нешо како колекција на течности постои? На пр. кутија со 20-30-50 течности.... различни.... Ако постои шо знам, да нарачам па да се експериментирам. До сеа купив 6 течности и освен pasion cigarete или така нешо беше и cuban supreme се друго ми е тапа. Иначе и двете шо ме бендисуваат се 9 mg :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Zamplebox, ама само во САД и скапо е (иако мислам дека можат да пратат и накај нас). Можеш да правиш месечна претплата или еднократно да ти пратат нешто од категориите што ќе ги одбереш (јачина, сооднос, колачи/овошја/ментоли/тутуни), да наведеш што сакаш да вклучиш или исклучиш, па ти праќаат пакетче со „изненадување“ (не кажуваат што се повеќето работи додека не ги примиш), мислам дека беше персонализирано (како мени со твоето име).

Скапо е и ептен не се исплати, но ете да спомнам дека постои.

Тоа е најпознатото, а и други продавници специјализирани за е-течности прават такви комплетчиња, но најчесто се скапи (самите течности се скапи, најмногу профит прават на нив). Освен комплетите на Молин (и тие се скапи) не ми текнува на други.

Се разбира, кај нас ништо. :rolleyes:

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
зошто од време на време осекам како од течноста да ми влегува во уста? осекам како благо на устата и на јазикот, верувам тоа до никотинот е аи дефинитивно осекам понекогаш како капки од самата течност како да не е компетно испарена пред да излезе и сл. нормално е ова или и за ова има некое објаснување и решение?

Моеш у AIO да користиш и 70/30 vg/pg без проблем. Ќе си земеш од @kjosmofon течност, пример Unicorn топ го праи. А други течности моеш да земеш од Vapordna, има доста избор.

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Дечки расположен сум да идам на нешто појако на пример ова но незнам како ќе биде со протанк 2 дали ќе биде добро или ќе треба да го менувам и тој. И од кај да најдам батерии за него. Имам х мод 20W но веќе ми е слабо и сакам да идам на нешто појако.Про танк 2-та ми е добра но ретко се наоѓаат греачи во последно време ги нема во СК. Но да не ми биде комплицирано со греачите да ги правам сам со памук и сл туку баш како овој атомизер што го имам ако ослабе одма да си го сменам. И гледам откако ги селектирав греачите ми пишува дека е фри шипингот. Помош? :)

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
Дечки расположен сум да идам на нешто појако на пример ова но незнам како ќе биде со протанк 2 дали ќе биде добро или ќе треба да го менувам и тој. И од кај да најдам батерии за него. Имам х мод 20W но веќе ми е слабо и сакам да идам на нешто појако.Про танк 2-та ми е добра но ретко се наоѓаат греачи во последно време ги нема во СК. Но да не ми биде комплицирано со греачите да ги правам сам со памук и сл туку баш како овој атомизер што го имам ако ослабе одма да си го сменам. И гледам откако ги селектирав греачите ми пишува дека е фри шипингот. Помош? :)

Разгледај го ова $58.98 Free Shipping Authentic Smoktech SMOK Alien 220W TC VW APV Box Mod Kit (Alien 220W, w/ TFV8 Baby Clearo., Black + Orange) at m.FastTech.com]. Го фалат како добар кит.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Todor91 Кубоидот не е лош, но по него се појавија и понови (подобри во некои аспекти, а полоши во некои, што истото важи и за него)... Но за тие пари (со попустот) мислам дека нема да најдеш значително подобар (а можеш да го флешуваш подоцна ако сакаш со Arctic Fox). Во секој случај, јас не знам кој друг би го препорачал, на секој му наоѓаат мани, а некои викаат дека се задоволни од тие што имале маани... Лудница. :hay:

Како што имам пишувано порано (не можам да најдам сега), со две батерии е тежок, самите батерии се тешки, па планирај за тоа. Батерии најповолно е од НКОН, но на многумина не им стигнале. Еве нешто слично што пишував (вториот дел), а ако не планираш да преминуваш на дробно, и една батерија (Пико) совршено ќе ти заврши работа. Или разгледај го тој QC со вградени.

За атомизер, ако сакаш да моташ, мој предлог би бил кајфунчето од тој пост и другите што се спомнуваат околу него, а за почеток, зошто не си нарачаш глави од овој пост? За памучните глави (овие или овие) не најдов дефинитивен одговор дали фаќаат на Протанк/Протанк2, а и веројатно потешко се премотуваат. Прочитај го и одговорот за @Chaeld10_8 од овој пост, со тоа ќе му го продолжиш животот на протанкот.

Alien-от (особено атомизерот) мислам дека засега ќе ти биде прејак (за дробно е, и тоа јако дробно).

Фри шипинг на Фастек е секогаш, тракингот или се доплаќа или е бесплатен за нарачка над 20 долари. Секогаш гледај да земеш тракинг.

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Прашање: Почнав почесто да ја користам температурнава контрола на OBS Engine, поконкретно 2 недели сум на SS клаптони, решив да сменам обична SS 316L 24G и некако ми дава малку вкус како на железо. Јас грешам, жицата не чини, или ...?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
@VapeS никогаш не сум користел 24ка 316Л и не можам ништо да ти кажам за неа. Не е лошо да линкаш продуктот за да видиме за која жица станува збор.
Користам 26ка и 28ка 316Л и не сум имал никаков чуден вкус на железо... шо знам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Eве како колегата што ти предложил кубоид е со стариот пин на Joytech што бргу се расипува и нема замена. Би ти го предложил новото од Joyetech evic Primo И цената е тука,ама Joyetech Primo е веќе сериозен мод. Околу атомизер протанк 2 е реликвија,а сите нови што се со греачи се машини за правење магла. Би ти препорачал kangertech top tank mini,што има греачи за него и плус рба глава доколку би сакал да почнеш да моташ,или најблиску на протанк 2 би дошол новиот Kangertech Aerotank Plus или Kangertech SUBTANK Mini-C

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Прашање: Почнав почесто да ја користам температурнава контрола на OBS Engine, поконкретно 2 недели сум на SS клаптони, решив да сменам обична SS 316L 24G и некако ми дава малку вкус како на железо. Јас грешам, жицата не чини, или ...?
Околу жициве,веќе подолго време користам клептони-алиен,и сега Troll го користам со Обична SS 316L 24G и се е во ред,освен што никогаш не користам температурна заштита.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@VapeS

Истото ми се случува и мене првите 2-3.милилитри коа користам SS316L - 28awg.
"Metalic"-вкус.

Најверојатно го осеќам пошто користам Kanthal A1,
а Кантал-от си има свој вкус/мирис,
додека SS е доста почиста жица од Кантал и го осеќам само Металниот вкус дур не се "испрља" малку греачот.
После еден тенк/2.мл,се намалува металниот ефект.

(дали е ствар укуса, навика или нешто друго, не би знаел точно.
Некој осеќа "metalic taste", некој не.

Ради тој метален ефект/вкус/мирис, користам Кантал А1)

BTW
SS316L сум пробал само од
UD/Youde-Technology

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно