Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Му се токмам на Augvape Merlin RTA за mouth 2 lung? Некој да ми речи НЕМОЈ?? Или мана? Или шо е подобро ?
M2l, merlin хехе :)

Мој совет, не троши пари :)

Ако веќе зимаш нешто за m2l, земи од докажана m2l опрема/атомизер,
Kayfun mini v3 или Kayfun Lite
Или Kayfun V5 и купи си m2l редуцири за Kayfun V5 од svoemesto-10.euro се.

(квалитетен м2л ти е цела наука.
Мора да е дупката под греач 1.5-2.0.мм и мора да е мала комората.
Има и исклучоци со поголема дупка под греач како Squape Rs и The Hurricane ама кај нив комората е ем мала ем ниска.

Кај атомизери ко мерлин, ќе го затнеш ерфлоуот со редуцир, ќе имаш м2л ерфлоу ама TroatHit ќе те откорне пошто е голема и висока комората,
Нема да добиеш мазен/дефиниран TroatHit ко кај класичен м2л атомизер, ќе те гребе и суши грло и тера на кашлање)

Едит:
Додатно за Мерлин.
Србинот на ревју го оцрни.
Кажа дека му вади горки ноти на десерт/овошни течности што ниеден атомизер не го прави.

Плус проблемот ако билдаш греач помал од 3.5.мм.

За мене овој атомизер и слични, немаат ни М од м2л.

View: https://youtu.be/fOvJO8vNK_A

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Кога мењате памук, после dry burn го чистите ли греачот со вода? И како да знам кога е време за нова жица?
Ко што пишале колегите ;)
Расклапаш, монтираш само базата,
Жариш, пушташ фајр копче и ставаш внимателно САМО греачот под вода и ги дуваш капките вода и гарежот.
Вака 4-5-6-7.пати на 15-17-20-22.вати
Пред да стаиш нов памук проверуваш да не останало малку гареж а и да останало не е страшно мада при првите 2-3-4 повлекувања ќе осетиш малце лош вкус али ќе исчезне многу брзо.

Баш ми е драго што после 2.год проба и увиде што е финтата со "рачно" мотани греачи ;)

Тоа е тоа.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Апдејт-Инфо ;)

Pistachio ry4 (ENYAWREKLAW)
Концентратот смучкан на 2-Февруар,денеска пробан пак.
Сега за сега одлично, аромите се "легнати" и може за 10-тина дена да почне да се пари.

53962ba74ee071ffbdd084459d4ea2e2.jpg

984246a4d7102a0f56951c0aabc34372.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Nistrix- Тогаш важи одговорот на дописникот @MikickoHC , некој мод со најмалку две батерии, или тие што ги кажа тој или некој Руле со 3 или дури и 4 батерии ако не ти е тежок за носење (не знам точно кој).

Мора со најмалку 2 батерии.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Nistrix- Тогаш важи одговорот на дописникот @MikickoHC , некој мод со најмалку две батерии, или тие што ги кажа тој или некој Руле со 3 или дури и 4 батерии ако не ти е тежок за носење (не знам точно кој).

Мора со најмалку 2 батерии.
Guru,го познавам новиот ни член,и веќе пари д2л со ајстик 50 и незнам точно кој мело. Му пуштив предлог за модови во п.п. и останува сам да си одлучи кој.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Речиси идентична електроника/чип.
(разликата е екранот)

Ако сакаш поголем/масивен мод = Smok X Cube Ultra.

Ако сакаш pocket friendly =Alien.

Перформансите се речиси идентични, нема подобар, ствар укуса, димензии/форма ;)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Ние париме, не пушиме :)
(конкретно јас не сум пробал)

Чим ги има на ФТ, сигурно имаат и останата опрема за нив.

Има модови од Aspire
со црева за парење у стилот на Наргиле, миалам дека доаѓа мод со атомизер и 2-3 црева + дрип типови.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Мислење за SMOK Alien i SMOK X Cube Ultra? Кој е подобар од овие 2?
Ги имав двата,т.е аАлиенот сеуште го имам,а кога би бирал меѓу нив,Алиенот без размислување. Имав и x cube i x cube mini,не ми оставија добар впечаток

Sent from my C6603 using Tapatalk

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
Додека сум тука, другари кајфунот в5ка ќе ми го објасни некој? Го имам веќе 3-4 месеци.. си го служам но после второ дополнување на течност ми се лигави.. малку но доволно да нервира. ако го оставам во легната положба.. многу. Е сега да потенцирам, го имам SXK style mini, и уште кога го купив, на цевката за воздух од самиот дек има пластично бело (незнам термин како се вика но види слика) кога тоа го вадам си го чита танкот, си ги чита омите и е во ред.. но претпоставувам поради тоа што го вадам него тоа прави тенкот да се лигави. Незнам дали ми држи логиката, ама ајде совет?

Атачменти

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    55,8 KB · Прегледи: 31

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако не се лажам, тоа е делот 7 од овде. Се разбира дека е потребен, не може без него. Намената веројатно му е баш таа, да дихтува (да не пропушта течност), а кај тебе можеби не фаќа (до крај) поради некој дефект во изработка. Затоа без него може да се зашрафи шрафот до крај. Види во дупката каде што оди дали има парчиња или остатоци, па ако треба стругни ја, или него стругни го. А ако е општо лабав, да ставиш тефлон лента на шрафот?

Не знам дали фаќаат деловите од Кајфун 5 големиот, како и дали двете се истиот дел (или вториот е двојката од сликата).

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
@Metuzalem ако те разбирам добро, треба овај инсулатор (7ката од сликата) да допри до позитивниот дел означен со број 12 на сликава? Треба да се допираат?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@VapeS

Друже, моја препорака,
Да ги извадиш сите о-рингови, да ги стаиш 2-3.минути во врела вода,можеш и тенкот со извадени о-рингови да го испереш/исплакниш у врела вода,
Да ги исушиш убаво о-ринговите и да го ре-склопиш,па да пробаш после второ полнење дали ќе тече.
(ако имаш резерва о-рингови, смени ги двата на декот и горниот и долниот кај џус контролот)

Јас имав сличен проблем како тебе со k3 mini, по трето мењање орингови, третиот сет се погоди, сеа дихтува ко "девица" .

Изолаторите не ги вади у нукој случај, они праат додатен вакум плус те штитат од хард-шорт/куршлуз.

И на Метузалем советот е топ, да провериш да не има некаде вишак метал па да стругнеш.

Како и да е, се средува, само дур да најдеш што е, си бара повеќе време "дијагностика" :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не, се става на 6-ката и 6-ката сосе него се става во 9-ката и 6-ката преку него влегува во 9-ката одоздола, а кога ќе излезе врвот на 6-ката низ 9-ката, тој се спојува (зашрафува) со 13-ката (преку 12-ката). (Е ама објаснив сега... :hay:)

Може да е и поинаку изведен на минито, односно упростен, ама така ми изгледа најлогично.

Едит: да биде уште појасно :hay:. Пречкртаното е затоа што мислам дека местото му е во 9-ката, а обично кога така ќе излезе пластиче или гумичка на шраф, значи дека му било тесно/широко во неговата дупка - затоа реков да провериш и да стругнеш.

Местото му е во 9-ката.

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
хахахаха.. 6ката во 9ката.. @Metuzalem деца читаат :) :) :) .. еднаш неделно го перам целосно расклопен во ултрасонична печка.. сигурно нема нешто што би сметало освен да е до обработката често се случува да не ти се погоди 9ката :) :) :)
@Gajche-X мислам дека не е до гумиците.. значи ова мало бело инсулаторче ако стои на цевката не го чита танкот, ако го извадам го чита. Отворот во 9кава е таман.. дали е до винтот на цевката незнам?
Пошто е клон, често има мани.. ама како да ја поправиме.. сега читав за неправилно издупени дупките за воздухот.. баш од истиов од фт.. на форумот.. сигурно и кај мене е нешто такво

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
^
Уф...
Зезнато ова со изолаторот.
Ме збуни сеа и ме стаи у дума зашто СО изолатор праи спој... Хм...

Ај ќе протарашкам по гугл, ако најдам чаре, пишувам одма ;)

фала од предвреме...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И на овој му се вади сосе шрафот. Не можев да најдам слика од расклопен мини.

2 работи: види дали 7-ката си лежи убаво во 9-ката (без други делови), пробувај да го набиеш со нешто (не премногу) и второ, откако се` ќе склопиш, зашрафувај го шрафот (тој со клешти, долниот дел на 6-ката) многу силно.

Тоа е мојата теорија, дека пластичето (7-ката) оддига/оддалечува нешто и не се остварува контакт. Иако, би требало, ако се зашрафени сите делови, да нема влијание...

Кајфун В5 мини би требало да е ист со Кајфун В5, ама бидејќи постои само кај Кинезите, никогаш не се знае. Некаде прочитав дека (сите или некои) делови се намалени од Кајфун В5, па не фаќаат замени од него...

Последна промена:

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
И на овој му се вади сосе шрафот. Не можев да најдам слика од расклопен мини.

2 работи: види дали 7-ката си лежи убаво во 9-ката (без други делови), пробувај да го набиеш со нешто (не премногу) и второ, откако се` ќе склопиш, зашрафувај го шрафот (тој со клешти, долниот дел на 6-ката) многу силно.

Тоа е мојата теорија, дека пластичето (7-ката) оддига/оддалечува нешто и не се остварува контакт. Иако, би требало, ако се зашрафени сите делови, да нема влијание...

Кајфун В5 мини би требало да е ист со Кајфун В5, ама бидејќи постои само кај Кинезите, никогаш не се знае. Некаде прочитав дека (сите или некои) делови се намалени од Кајфун В5, па не фаќаат замени од него...

Ќе пробам сега, секако е за перење.. па ќе пишам

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@VapeS Мислев можеби и него да го стругнеш (ишмирглаш) од горе или долу, да му земеш од височината ако треба, ама ако го заебеш ќе останеш без него, замените можеби нема да фаќаат на мини.

4416200-1.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно