Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

dva rutera!!!

Srdjan

read-only
26 јули 2009
44
0
vaka sega imam eden problem, koj sto bi sakal da doznam kako da go resam.. Imam dva rutera i dva kompjutera.. za sekoj ruter po eden kompjuter.. Dvata rutera se povrzani i mrezno dvata kompjutera mi rabotat. E sega problemot e toa sto na prviot ruter imam internet i wireless i mozam da se konektiram i da rabotam ... a vtoriot ruter nema internet nitu pak na kompjuterot nemam internet... ke mi pomognete?

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
??? А зошто едниот рутер не го оставиш да одмара ( :) за кога ќе се расипе другиот). Компјутерите подеси ги да го земаат интернетот од едниот рутер. Во секој рутер има вградено минимално 4 порти за 4 компјутери :)

Srdjan

read-only
26 јули 2009
44
0
Zatoa sto se na 20 metri rastojanie a wireless pristap mi treba i vo dvorot koj sto e golem i ne faka mreza od prviot ruter sto e vnatre ili pak faka ama mnogu slabo ..

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Што рутери и што софтвер рутерите користат ?

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Вториот рутер нека биде Access Point. Само ќе зема од првиот и ќе предава...

Srdjan

read-only
26 јули 2009
44
0
Prviot ruter e Pirelli ( vo nego vleguva telefonskiot kabel ) i kaj nego imam internet i imam wireless a vtoriot ruter e linksys ... i ima fabricki software. Se obidov deneska da go podesam kako access point ama ne mi odi bas

Srdjan

read-only
26 јули 2009
44
0
Да да двата рутера се повржани кабловски и се во функција. Проблемот едино е што на вториот рутер ''linksys'' не примам интернет. Значи првиот рутер ''Pirelli'' во него влегува ADSL кабелот. На него е приклучен со кабел и друг рутер ''linksys'' кој што е заедно со втор компјутер исто така поврзан. Е проблемот е што на вториот рутер не примам интернет врска а двата компјутера мрежно комплетно функционираат.. Однапред благодарам за секаква помош

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Вториот рутер да се намести како WDS repiter. Освен тоа кажи кој модел на линксис ти е вториот рутер, ако сакаш конкретна помош за него, слични се сите но за попрецизно кажи го моделот. Ај напиши ми го мејлот на ПП ќе ти пратам еден документ, може ќе ти помогне малку

Srdjan

read-only
26 јули 2009
44
0
еј Здр Феарлесс. Извини што не ти пишав одма бев преокупиран со обврски. Lynksys WRT45GL Тоа е моделот е сега ако можеш прати ми што и како да правам. Мислам дека нешто околу IP adress ми е проблемот ама не ми е јасно

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно