Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
Zdravo decki,
nov sum vo bitcoin svetov i sakam da prasam za mislenje sto oprema da zemam za kopanje; probav malku so GPU ama neisplatlivo e.

Gledam po paza3 i reklama5 se prodavaat nekoi poseriozni mineri za BTC 200gh/s - 1th/s ama ne znam kolku e i toa isplatlivo ...
Не се исплатливи тие минери што се на огласите, за тоа ги продаваат. Струјата не можат да ја платат од ископаните биткоини.
Најверојатно ќе излагаат нова генерација на минери.

Последна промена:

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
Dobro, sto mi preporacuvas togas da zemam? od negde mora da se pocne :)
I po ebay gi gledam ne se nesto poarni so cenite... koga ke stavis postarina do tuka , pa davackite na nasava ceneta carina eheeeeeeee :)))))

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
Dobro, sto mi preporacuvas togas da zemam? od negde mora da se pocne :)
I po ebay gi gledam ne se nesto poarni so cenite... koga ke stavis postarina do tuka , pa davackite na nasava ceneta carina eheeeeeeee :)))))
ROI на сите варианти им е преку година дена... а за година дена чуда се случуваат во криптовалутиве.
Би ти препорачал cloud mining ама не можам да ти кажам кој зошто знаат да се претворат во скам и да ги изгубиш парите кои си ги вложил.
Овој бизнис е високоризичен, ете ги и тие на реклама5 изгубиле доста пари мислејќи дека ќе заработат.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Јас продавам биткоин ама не ситно минимум 100$ со тоа што трансакцијата се врши стрикно дома кај мене пред ваши очи, со тоа што нејќам да се рекламирам тука само пишав дека гледам многу бараат да купат

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
ROI на сите варианти им е преку година дена... а за година дена чуда се случуваат во криптовалутиве.
Би ти препорачал cloud mining ама не можам да ти кажам кој зошто знаат да се претворат во скам и да ги изгубиш парите кои си ги вложил.
Овој бизнис е високоризичен, ете ги и тие на реклама5 изгубиле доста пари мислејќи дека ќе заработат.

Јас сепак земав од огласиве 1ТН "за проба" па ќе видиме :)
Иначе ептен се гласни и греат ради тоа и глеа да ги откачи човеков што го земав од него , како фурна му беше во станче :)))

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
Јас сепак земав од огласиве 1ТН "за проба" па ќе видиме :)
Иначе ептен се гласни и греат ради тоа и глеа да ги откачи човеков што го земав од него , како фурна му беше во станче :)))
Со здравје да те грее, тој што си го зел ќе ти ги врати парите за неколку години ако тежината остане иста, но таа се менува на 90 дена.
Имаш калкулатори кои ќе ти кажат со многу мала грешка колку ќе ти прави месечно и колку струја ќе троши.

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
Со здравје да те грее, тој што си го зел ќе ти ги врати парите за неколку години ако тежината остане иста, но таа се менува на 90 дена.
Имаш калкулатори кои ќе ти кажат со многу мала грешка колку ќе ти прави месечно и колку струја ќе троши.

Друже што е бре волку песимизам ?!?! :)
Шала на страна, знам дека нема да ме збогати еден 1TH , ама као што реков - проба. Ништо посебно не очекувам, туку да видам како оди сето ова + иде зима па ете 2 во едно :))
А BTW, тежината се менува на секои 2 недели како што гледам (барем за BTC), а според историјата на графот неколку пати и се намалувала, не одела само нагоре.
Како и да е - занимливо е сето ова :) а вади нешто повеќе отколку што гледам на калкулаториве, т.е. веројатно зависи на кој pool ќе се закачиш и колку среќа има

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
Друже што е бре волку песимизам ?!?! :)
Шала на страна, знам дека нема да ме збогати еден 1TH , ама као што реков - проба. Ништо посебно не очекувам, туку да видам како оди сето ова + иде зима па ете 2 во едно :))
А BTW, тежината се менува на секои 2 недели како што гледам (барем за BTC), а според историјата на графот неколку пати и се намалувала, не одела само нагоре.
Како и да е - занимливо е сето ова :) а вади нешто повеќе отколку што гледам на калкулаториве, т.е. веројатно зависи на кој pool ќе се закачиш и колку среќа има
Нема песимизам, несиплатливо е се додека биткоинот има ниска вредност. Очекувај околу 60 евра месечно во биткоини да добиваш од кои околу 3000 ден. трошок за струја ќе одат....
Инвестицијата од 31.000 ден. за колку ќе ја вратиш?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.353
11.963
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Море штом веќе го купил копачот, пуштај го друже и не му се замарај премногу, само прати ги цените како одат на биткоинот, никогаш не се знае, може некој ден ќе рипне биткоинот до тој степен да можеш да фатиш убаво париче, е сеа добро, може и ќе пропаднеш, ова ти е баш коцкање. Еве гледам во последно време се качува малку по малку, пред неколку месеци беше 180, сега е 280 евра, па ти види.

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
Нема песимизам, несиплатливо е се додека биткоинот има ниска вредност. Очекувај околу 60 евра месечно во биткоини да добиваш од кои околу 3000 ден. трошок за струја ќе одат....
Инвестицијата од 31.000 ден. за колку ќе ја вратиш?

Ок 10 месеци според есапов на сегашнава цена, ама па кај и да прочитав до сега скоро за секоја опрема предвидено е реално од 6 до 9 месеци за да се врати инвестицијата, никој не очекува да се збогати преку ноќ (освен ако не се деси нешто драстично да ја намали или зголеми цената на BTC).
Цената на опремава што се нуди кај нас мислам дека треба да е маaлку пониска, ама па кога ќе ми текне на оние нашине на царина што прават и колкави давачки удираат ..... баш ми ги покажа човеков документите што и како плаќал, ми се снеарни :)))

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.774
Ок 10 месеци според есапов на сегашнава цена, ама па кај и да прочитав до сега скоро за секоја опрема предвидено е реално од 6 до 9 месеци за да се врати инвестицијата, никој не очекува да се збогати преку ноќ (освен ако не се деси нешто драстично да ја намали или зголеми цената на BTC).
Цената на опремава што се нуди кај нас мислам дека треба да е маaлку пониска, ама па кога ќе ми текне на оние нашине на царина што прават и колкави давачки удираат ..... баш ми ги покажа човеков документите што и како плаќал, ми се снеарни :)))
После еб*ње нема каење, ми кажа стариот у шесто одделение. Со здравје да се служиш, да направиш многу биткоини и да рипне барем три пати. И да не рипне, пак да не си у зијан. Само напред, ич не му ја мисли, копај друже... Кога ќе ти здосади, дај ја на оглас, гарант ќе ја купи некој :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.353
11.963
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
А што минерче зема друже, само за sha-256 или има можност и за други криптовалути?

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
После еб*ње нема каење, ми кажа стариот у шесто одделение. Со здравје да се служиш, да направиш многу биткоини и да рипне барем три пати. И да не рипне, пак да не си у зијан. Само напред, ич не му ја мисли, копај друже... Кога ќе ти здосади, дај ја на оглас, гарант ќе ја купи некој :)

Мудар човек е стариот твој :)))
Свесен сум во што влагам, муабетот е нешто како за форексот - играј со пари што си спремен да ги загубиш, па здравје ќе видиме како ќе се одвиваат работите :)

cvetkovski0811

read-only
17 август 2015
9
18
А што минерче зема друже, само за sha-256 или има можност и за други криптовалути?

sha-256
за среќа има и доста multipool-ови, па може која валута сакаш да те исплатат
ми помогна човеков да направиме акаунти на неколку места , па така ќе можам да менувам ако ми се "здосади" биткоин :)

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
10 месеци ако не ја рачунаш струјата, со струја околу 4 години искача да ја вратиш инвестицијата.
Од друга страна ако ти требаат константно BTC секој месец ова ќе ти биде конвертор за BTC. За збогатување нема шанси да се збогатиш, но гледај да не одиш зијан. :)
Си можел многу лесно да провериш колку ќе ти прави 1TH ако изнајмиш минер пример на недела дена, во таа цена само треба да ја ставиш цената на струјата кај нас е 0,11$ за KW/H.

Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.177
Скопје Аеродром
Истотака после 11 јануари 2016, мислам дека цената на BTC ќе доживее голема осцилација незнам дали во негатива или позитива поради имплементацијата на новите новчаници XT ќе се промени големината на блоковите за копање.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Ако си фатил и продаваш, пиши колку и која цена?
ако ти треба биткоин јас продавам ама не помалце од 100 долари т.е ситно не продавам ако си заинтересиран пиши порака приватна ќе се договориме

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.353
11.963
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC