Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Во 1971 со донесен нов закон е раскинат gold standard-от, од тогаш почнуваат да се принтаат парите. Тогаш луѓето што чувале пари во банка почнале да губат по 2% од нивната заштеда поради инфлацијата. Огромен дел, може над 70% од парите се виртуелни, стојат на банкарски сметки или на картички, многу мал дел се достапни во хартија. Кога 20-30% од луѓето би пробале да ги извадат нивните заштеди од банките наеднаш, е тогаш ќе се тргнат завесите и ќе се види во каков робски систем живееме.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Ако имате можност гледајте го Bitcoin The End Of Money As We Know It. Видеото е предобро ако сакате да се информирате како настанале валутите, многу мал дел од документарецов е фокусиран на Биткоинот, повеќе се зборува за историските монети, златото и за доларот.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Моето размислување за наредните недела до месец дена.
Линк Биткоин парабола споредба 2017 наспроти 2019 - CryptoHood.mk
Како се вика овој ТА поим експерту? Гарант нешто е слично на "Head and Shoulders" само во твојот ТА би дошло глава, лево рамо и изместено десно рамо.

И

Избришан член 18474

Гостин
Тој ТА што не го разбираш ми даде 1600% добивка од октомври месец.
Ако ти сакаш слушај ако не нема потреба да ми реплицираш.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Секоја чест, чекаме TA signal група на телеграм или дискорд, ајмо царе, дај нама неки прелаз.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Тотално не е точно, Биткоин НЕ Е најпосакувана валута кај криминалците, бидејќи нема приватност. Лесно се обележува, полесно од кеш дури. Омилена валута кај криминалците е МОНЕРО.

А за хаковите, никој не може да ти хакне Биткоин адреса доколку сам не им ја дадеш, мислам дека тоа е веќе познато. 3 билиони долари во биткоин кражби се ништо споредено со колку картици, банкомати, и долари дневно се крадат од граѓани, преку онлајн превари

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Превари од секогаш имало, има и ќе има... Не разбирам зошто баш монеро го потенцираш @Sludge.Factory ?
од моја гледна точка, биткоин е најпосакувана затоа што секој поседува по малку биткоин у најмала рака и нема така лесно некој да се запне да му влага у траг... не се разбирам баш колку е тоа тешко/лесно да се следи биткоин, но сепак

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Треба да се забрани да се зборува за цената на Биткоин во темава, не се трпат нубовиве и експертиве.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Превари од секогаш имало, има и ќе има... Не разбирам зошто баш монеро го потенцираш @Sludge.Factory ?
од моја гледна точка, биткоин е најпосакувана затоа што секој поседува по малку биткоин у најмала рака и нема така лесно некој да се запне да му влага у траг... не се разбирам баш колку е тоа тешко/лесно да се следи биткоин, но сепак

Дали знаеш дека на секое делче од биткоин, му се знае трагата во кој блок е откопано, каде е префрлено, дали било на берза или од новчаник во новчаник. Цела трага од негово постоење ја имаш во биткоин леџерот. Ако украдеш биткоин, и купиш нешто на твоја адреса да ти биде доставено, ќе те фатат. Ти треба да најдеш money-ramp за да ги смениш за долари, кеш. Најчесто тоа е менувачница. Твоите украдени биткоини, ако се најдат на менувачница се обележани, и ќе ти бидат лесно одземени. Џабе ако е биткоин децентрализиран, кога сите рампи за кеш се централизирани и барат KYC, документи како пасош, лична карта и живеалиште. Затоа ако се крадат ситни суми биткоин, инстантно тој се менува за Монеро на Децентрализирана менувачница со достоен волумен, пример Bisq.

Зошто монеро? Бидејќи е најдецентрализиран приватен коин, со доволно девелопери, и најважно голем волумен. Зошто монеро го нема скоро во ниедна од големите менувачници, како Binance, Bitstamp, Coinbase? Бидејќи не може да се влезе во траг од каде е добиен, кој биле претходни сопственици итн. Неможе да влезе во регулација кај Америте, контролорите, владите. Целиот блек маркет функционира преку Монеро. Thepiratebay функционира со монеро, додека ти скролаш и бараш торенти, во позадина копаш монеро за сопствениците на Thepiratebay.

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
@Sludge.Factory ти благодарам за одличното објаснување, иако со некои ситни детали некако не се согласувам баш (на пример дека јас копам монеро за Thepiratebay додека барам торенти кај нив :) можда некои копаат што немаат блокатори и слично, има шанси, валда мали но сепак)

Последна промена:

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
028c121665b426dfff4938df117fa59d.jpg

И

Избришан член 18474

Гостин
Welcome to the club, тоа е од почетокот на годината.

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Здраво, може ли некој да ми објасни/помогне во врска со Binance. Сакам да купам Bitcoin, како после доколку го продадам јас ги зимам парите? Или како и да оди тоа?
Нов сум, ме интересира, но не сум толку упатен.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.507
7.812
Скопје
www.facebook.com
Здраво, може ли некој да ми објасни/помогне во врска со Binance. Сакам да купам Bitcoin, како после доколку го продадам јас ги зимам парите? Или како и да оди тоа?
Нов сум, ме интересира, но не сум толку упатен.
Kupuvas od decki , prodavas na decki.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно