Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.486
7.752
Скопје
www.facebook.com
абе другар слуснав јас за биткоин усте 2013 год син ми ми вели тато купи си биткоин јас нему што е тоа он ми објаснува а за мене шпанско село добро ама се распрашувам по мои пријатели од кои двајца генерални директори на банки и они абер немаат пршувам и во други дрзави и никој и се отказав во јуни 2016 влегов во онецоин 3000 еур заглавив таму ми пропаднаа и така на еден мој пријател му зборам за онецоин тој ми вика ајде влози кај нас ние правиме коин јас ти давам гаранција 80% во злато плоцки не му требеше да ме убедува за 5 минути му дадов 4000 долари и ми даде за тие 200000 коини коинот се викасе ГОЛДБЛОЦК и за усте 1000 долари се регистрирав на цех.ио и од таму купив бтц за 1000 долари околу 1,5 бтц и со тие купив усте некаде околу 350000 коини ГОЛДБЛОЦК едури пред 2-3 недели ги продадов на 500-600 сатоши и земав 2 бтц за два дена крена на 4000 сатоши дапоцекав усте два дена ке земев најмалце 10 бтц и коинот ГБ и ден денес го има на цоинмаркет оваа година моите другари пак правеа коин тој се вика цреам во ицо собраа едно 50 бтц јас купив во предпродазба за кеш 200000 коини по 200 сатоши првиот ден на излегуванје на берза стигна до 1300 сатоши јас ги продадов просек 600 сатошие другар сепак нешто разбирам и сеа предмесец правеа на германци коин 12 милиони собраа во ицо лугето 30000 ги пратет на телеграма и околу 20000 на твитер за зал неми казаа кога го пустија за копанје па тие ископаа доста за 3-4 дена сеа се копа јавен е пулот али голем дификал знаци знам дека има и многу шпекулации ама тоае ризик ако не сакашшпекулации к си работаш келнер кувар таксист професор доктор или било што и ке си земаш броени пари секој месец 12000-15000-20000-30000-50000 денари ни еден појке ни еден помалку е ние ризикуваме и ако ме паметни никој зијан нема да биде е сега некому не му се свига тоа е брат не мора да влегуваш и рескирашиди на зихер на нешто друго
Ја не знам зашто се мачеш да му објаснуваш таму, туку купи си сеа едно порше најјнов модел , вила на хаваите , едно цесна авионче и кулиркај си а и плус ке ти остане и некое коинче за тепање време додека ја пушеш кубанската пура оптегарен на плажата што ти е пред вилата..

И п.с До дечките останатите многу отидовте офтопик.
Изглеа ке морам да ви го пуштам папагалот од Астро да ви ги искорне дугмињата од компјутерите.

Последна промена:
R

Roncic

Гостин
И една донација за форумов од 200000 еура , че ти ставиме кастом ргб тајтл , Пане да пукне од мака !!! А другар ти може и 500000, тој пошто поофајда се нафатирал машала машала. Тој за аватар ќе може видео да стави.

Bronx

Баниран/a
3 декември 2017
24
15
абе другар слуснав јас за биткоин усте 2013 год син ми ми вели тато купи си биткоин јас нему што е тоа он ми објаснува а за мене шпанско село добро ама се распрашувам по мои пријатели од кои двајца генерални директори на банки и они абер немаат пршувам и во други дрзави и никој и се отказав во јуни 2016 влегов во онецоин 3000 еур заглавив таму ми пропаднаа и така на еден мој пријател му зборам за онецоин тој ми вика ајде влози кај нас ние правиме коин јас ти давам гаранција 80% во злато плоцки не му требеше да ме убедува за 5 минути му дадов 4000 долари и ми даде за тие 200000 коини коинот се викасе ГОЛДБЛОЦК и за усте 1000 долари се регистрирав на цех.ио и од таму купив бтц за 1000 долари околу 1,5 бтц и со тие купив усте некаде околу 350000 коини ГОЛДБЛОЦК едури пред 2-3 недели ги продадов на 500-600 сатоши и земав 2 бтц за два дена крена на 4000 сатоши дапоцекав усте два дена ке земев најмалце 10 бтц и коинот ГБ и ден денес го има на цоинмаркет оваа година моите другари пак правеа коин тој се вика цреам во ицо собраа едно 50 бтц јас купив во предпродазба за кеш 200000 коини по 200 сатоши првиот ден на излегуванје на берза стигна до 1300 сатоши јас ги продадов просек 600 сатошие другар сепак нешто разбирам и сеа предмесец правеа на германци коин 12 милиони собраа во ицо лугето 30000 ги пратет на телеграма и околу 20000 на твитер за зал неми казаа кога го пустија за копанје па тие ископаа доста за 3-4 дена сеа се копа јавен е пулот али голем дификал знаци знам дека има и многу шпекулации ама тоае ризик ако не сакашшпекулации к си работаш келнер кувар таксист професор доктор или било што и ке си земаш броени пари секој месец 12000-15000-20000-30000-50000 денари ни еден појке ни еден помалку е ние ризикуваме и ако ме паметни никој зијан нема да биде е сега некому не му се свига тоа е брат не мора да влегуваш и рескирашиди на зихер на нешто друго

Абе филмови еј. Онака 4000 долари ти се као мачја кашлица. Ај бар кажи ни со што се занимаваш чим имаш ваква сува пара или татко ти е еден од оние тајкуни од транзицијата па сеа ти ќе му го прошируваш бизнисот со криптовалути. Дај донирај ми 4000 евра ми требаат за свадба ќе ти ги враќам на рати.

Bronx

Баниран/a
3 декември 2017
24
15
ијакоaабев вонемачка тамуеден мирече еај иjаок иетесега газпром гокупифме

Alex & Elena in the car part 1 REBORN

Да да да да, тоа е тоа видео на шмизла, спонзорка и деген што се расфрла со парите на татко му, што ги заработи со шверц комерц. ЈБГ никој не ми е крив шо татко ми цел живот е со крст на чело.

Брат фала шо ме потсети на видеово сеа го глеам малку да се ежам. Од дамна не сум се ежел.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
"... и затоа Македонија во 2018 година забрани секакви активности поврзани со криптовалути." -- ќе рече некој професор по економија во 2025-та.

Човеку, ти си совршен пример за несофистициран инвеститор со повеќе пари од знаење кој може да биде изигран од "пријател".

Си имал среќа до сега што не си изгубил се`, ама немој твоето искуство да го претставуваш како нешто нормално кон кое треба да се стремат сите.
Ако толку се грижат да не банкротира народот зошто на секој ќош има казина, машини во кладилниците и плус убави каматни стапки на кредитите.

Ама муабетот тие во вода скрос друже ЕЈ..... СЕКОЈ ГЛЕДА ДА НАПРАВИ ПАРИ ВО ЦЕЛ СВЕТ НЕ САМО ВО МКД
Незнам зошто со глупи муабети...
Значи нема врска што е СЕКОГАШ СЕ ИНВЕСТИРА ПАРИ ШТО МОЖЕШ ДА дозволиш да ги изгубиш, макар биле слотови, кладилница, утакмици и незнам што.

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Јас мислам дека ако е некој 7 години на темава, а про коин, реално е да има бар 1.000-2.000 BTC онака што му останале по дискови.
Бидејки имаат, ги почитувам како постари и упатени во работава.
Се што ќе речат треба внимателно да се прочита и прими, мудрост пресветла. :)

Edit:
Satoshi Nakamoto вистинскиот лично да дојде сега да се зачлени на форумов, нуб ќе биде. Толкава е мудроста на овие постариве.

Последна промена:

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
што ви реков вчера? :) Почнаа америте со фјучрс договори и лично во 12:00 часот сношти гледав како скокна 1000$ за помалку од една минута...лудило.

пс. Извинете што не го знаев форумов порано, тоа доволно кажува колку не знам што е биткоинТ :(

R

Roncic

Гостин
Абе све то убаво , ама пред да се расфрлате со милиони и милјарди прво научете како се пишува и со колку нули се истите. После убаво ажурирано со докази шо како и каде. Па тек после може да правиме муабет.

Dark3rr

read-only
19 ноември 2017
1
0
Vo forumov se zacleniv pred nekoe vreme barajki nesto vo vrska so carina. Inace od sega brzo (pred mesec i nesto ) pocnav so Cloud Mining (dosta profitabilno mi stoi)
Ako ima nekoj da pise iskustva ili da spodeli nekoj sovet ke sum mnogu blagodaren.

Fala Odnapred.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
абе другар слуснав јас за биткоин усте 2013 год син ми ми вели тато купи си биткоин јас нему што е тоа он ми објаснува а за мене шпанско село добро ама се распрашувам по мои пријатели од кои двајца генерални директори...
Жити мајка користи "Ш" буква ... аман.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
24909857_1144193809053128_2978278662270717923_n.jpg

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

reflexmk

hello world
13 март 2014
292
342
Велес
Абе само смејте си се, човекот не го знам многу време ама го знам доволно за да ги потврдам бројките што ги пишува, само вие смејте си се. Ако познавате некој друг 50+ години човек што има разбирање од крипто, слободно упатете ме многу би сакал да го запознаам. И да, не е се до Ш и алт+шифт, верувале или не.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Абе само смејте си се, човекот не го знам многу време ама го знам доволно за да ги потврдам бројките што ги пишува, само вие смејте си се. Ако познавате некој друг 50+ години човек што има разбирање од крипто, слободно упатете ме многу би сакал да го запознаам. И да, не е се до Ш и алт+шифт, верувале или не.
Бидејки човекот има неееезнам колку BTC на сметка, ние треба да се кршиме за да сфатиме што сака да каже?

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Па не, но со малку позитивна култура и охрабрување, следниот пат ќе се помачи повеќе и напише поубаво.
А може и едноставно трола да види колку мајмуни ќе се закачат, за мала шала.

@reflexmk Друже, молам дигни тоа бројката на 60+ ете та ја сум ала 50-ka :)
Сега, немам премудрост како 2-3 форумски години постари, но криптографски синџир на блокови колку толку знам.

Во меѓувреме, додека ние си ги меревме и за правопис дебатиравме, америка нешто како да омекна околу криптово...
SEC.gov | Statement on Cryptocurrencies and Initial Coin Offerings
Clayton: "I encourage Main Street investors to be open to these opportunities, but to ask good questions, demand clear answers and apply good common sense when doing so."

Последна промена:

Bronx

Баниран/a
3 декември 2017
24
15
Ако имал он познавање некакво немал да улета у уанкоин ко слепо куче и да изгуби пари. Него лесно му се дојдени парите,
затоа ги расфуцкува по коини. Боље нека иде на црно црвено нека ги лупне.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Какви ликови донела темава на форумов...
Ја би ја забранил за view ако немаш мин. 200 поста и 2 години членство :)
И јас сум за ова. Сериозно. А и не само оваа тема, има уште неколку кои треба да се малку "затворат".

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

crazzyy84

hello world
26 април 2017
291
195
па да може да се затворат пошто ова стана место за препукуванје,место за нови и стари каде што си ги мерат а ништо корисно не се дискутира освен Марлон и 2,3јца кои што се трудат да се држат до темата и давват корисни информации друго се е иронија и исмејувањеи пцуење.

Енџру

hello world
18 март 2014
50
40
Дечки LTC зима замав се поголем, побрз од бтц и моментално поголем простор за раст од него. Шо мислите, ова е максимумот шо може да иде (250$) или и тоа е малце?

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Дечки LTC зима замав се поголем, побрз од бтц и моментално поголем простор за раст од него. Шо мислите, ова е максимумот шо може да иде (250$) или и тоа е малце?
По се изгледа дојде светло време за LTC, но мислам сега не е добро да се влага допрва, нека олесни малку, т.е. на следниот убав пад.
Еве и „газдата“ негов, човек што многу го ценам, вели:
Screenshot_6.png
Читај и двата твита.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно