Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
ako nekoj go koristi cex.io, sto e razlikata od opcija buy/sell do opcija TRADE?

na Trade e mnogu pomala provizijata otkolku na buy/sell?

Caviroski

read-only
2 октомври 2017
2
0
Ова ме лаже:
Кај стикот пишува дека има: Rev 2 GekkoScience 2-Pac Compac USB Stick Bitcoin Miner 15gh/s+
, а кога пресметувам оваа брзина ка копање кај LTC калкулатор , ми дава бесни суми.
Е, сега ако лажат за брзините..Иако има доста со брзини 0д 2,4 Gh/s, % Gh /s и слични..
Ве молам објаснете ми каде грешам ? gekko.jpg calculator.jpg

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Ова ме лаже:
Кај стикот пишува дека има: Rev 2 GekkoScience 2-Pac Compac USB Stick Bitcoin Miner 15gh/s+
, а кога пресметувам оваа брзина ка копање кај LTC калкулатор , ми дава бесни суми.
Е, сега ако лажат за брзините..Иако има доста со брзини 0д 2,4 Gh/s, % Gh /s и слични..
Ве молам објаснете ми каде грешам ? Погледнете го атачментот 59306 Погледнете го атачментот 59307

Тоа ти е мајнер (копач) за биткоин кој што е sha - 256 алгоритам додека ЛТЦ е скрипт алгоритам и тоа не е исто.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
гледаш дека веќе ми одговориле претходно.
Учтиво , за разлика од тебе бе !

Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
Морав неучтиво, повторно и со извичник, за да ти кажам у никој случај да не го купуваш!

Bobi-MK

read-only
2 октомври 2017
42
26
Морав неучтиво, повторно и со извичник, за да ти кажам у никој случај да не го купуваш!
ok , sorry
очигледно е дека не се разбирам па можеби некому одам и на нерви.
Ова со коиниве ги крши законите на монетарната економија , и како на економист ми ствара дополнително конфузија.
Но и ова е некаков општествен договор како што е и монетарната економија , па зошто да не му се придаде иста важност. Можеби е дојдено времето за промена..

Затоа и ме интересира пред се '. За жал не сум моментално во можност ни да копам , ни да тргувам.

Ако сум напорен со некои прашања , укажете слободно

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
ok , sorry
очигледно е дека не се разбирам па можеби некому одам и на нерви.
Ова со коиниве ги крши законите на монетарната економија , и како на економист ми ствара дополнително конфузија.
Но и ова е некаков општествен договор како што е и монетарната економија , па зошто да не му се придаде иста важност. Можеби е дојдено времето за промена..

Затоа и ме интересира пред се '. За жал не сум моментално во можност ни да копам , ни да тргувам.

Ако сум напорен со некои прашања , укажете слободно

Нема гајле темата е за прашување.
Инаку се е ствар на договор.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Не крши никакви закони. Само е во зачеток и големи играчи можат да влијаат на пазарот полесно. Затоа и има варијации.

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Според Global Charts | CoinMarketCap
сите останати почнаа да губат во споредба со BTC некаде почнувајки од јули навака. Август малку се оправи, но септември и особено од октомври е BTC тренд:

Screenshot_27.png
Нормално, има по некој што ветува принос краткорочно, но не би се закопувал во алткоини се додека не видам обратен тренд.
Мислам BTC е модата сега, нека падне деновиве да се докупам.

Последна промена:

Fijaker

read-only
30 септември 2017
15
14
[QUOTE = "M.Marlon, post: 1024617, член: 29499"] Според Global Charts | CoinMarketCap
сите останати почнаа да губат во споредба со BTC некаде почнувајки од јули навака. Август малку се оправи, но септември и особено од октомври е BTC тренд:

[ATTACH = целосна] 59314 [/ ATTACH]
Нормално, има по некој што ветува принос краткорочно, но не би се закопувал во алткоини се додека не видам обратен тренд.
Мислам дека БТК сега е мода, ајде да паднеме до денес. [/ QUOTE
Според Global Charts | CoinMarketCap

Погледнете го атачментот 59314
Мислам BTC е модата сега, нека падне деновиве да се докупам.
Точно така мојот акаунт од 3,7 бтц ми дојде на 2,5 бтц во долари ако рачунас е исто ама во бтц сум голема загуба требаше излегуванје од алткоини уште во јули

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
дали може од cex.io купените биткоини да се префрлат на некој wallet?

со withdraw гледам само на картичка/банкарска сметка може?

13 ноември 2014
12
2
Дали е возможно да се направи риг за отприлика 500 евра, кој ќе заработува доволно да не влезам во минус :D (зборувам за моменталната состојба 23.10.2017). Чисто од ентузијазам , и што би биле ваши препораки за хардвер? :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дали е возможно да се направи риг за отприлика 500 евра, кој ќе заработува доволно да не влезам во минус :D (зборувам за моменталната состојба 23.10.2017). Чисто од ентузијазам , и што би биле ваши препораки за хардвер? :)
НЕ!

crazzyy84

hello world
26 април 2017
291
195
толку горе долу ти е една графичка од старт си минус

Испратено од Lenovo K33a48 преку IT.mk форум апликација

taranenik

lurker
12 јуни 2007
555
15
Имам 5.000 евра кои сакам да ги инвестирам во криптовалути, дали копање, дали трејдање или купување. Што би предложиле?

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Имам 5.000 евра кои сакам да ги инвестирам во криптовалути, дали копање, дали трејдање или купување. Што би предложиле?
Копање бара работа, знаење и искуство, ако не си hardcore по таа работа, немој.
Трејдање е интересно, но ако немаш бар 5-10 годишно искуство, немој ни тоа, на маркетот влегоа појаки манги од сите нас заедно, изгоревме.
Значи останува штедење.
Подели ги парите на неколку дела, па на секој поголем пад купи. На ептен голем скок, на пример 3+ пати, продај малку, и така.
Ова е хибрид штедење-трејдање, не бара многу работа (еднаш дневно пола саат), а дава најдобри резултати од психичка а задоволителни од економска.
Демек dolar-cost-averaging.
Значи уште еднаш, купуваш малку само на голем пад, продаваш малку само на голем скок. Мислам така најпаметно.
FOMO ти е најголем непријател, а FUD е брат му паничарот.
HODL и BTD/BTFD :)

Последна промена:
И

Избришан член 18474

Гостин
Има некој искуство со gekko?
Конфигурурирав се и направив стратегија не знам зашто не тргува ?

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно