Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални канали на Телекабел

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Ај некој да ми објасни како да ги фатам дигиталните канали преку ТЕЛЕКАБЕЛ. Значи имам DVB-C на телевизорот. Кога идам преку опцијата да ми ги најде каналите автоматски,имам да бирам Antenna(DVB-t) или Cable (DVB-c) ,местам cable и после наредно ми дава држави од ЕВРОПА ...ми рекоа да изберам ДАНСКА и као наводно ќе ги фатам дигиталните програми,ама нејке ,само аналогни ги фаќа. 68 програми. ПОМОШ ,што пропуштам во постапката. ?

EDIT: Аааа ,допуна,не сум приметил имало сетинзи при барање автоматски ,фреквенција сеа да поставам за дигиталните канали уште тоа да се снајдам,ако има некој дежурен набрзинка да ми ги каже параметрите во меѓувреме ,док чачкам,нека пише.

Темава врска нема ,може да се избрише ,во телевизорот само била исклучена опцијата да бара дигитални канали ,ON and OFF :))

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Абе само вклучи го дигиталниот тјунер и пушти автоматски да скенира он ќе ги најде каналите.Имаат скриени фреквенции што ги нема на тој линкот затоа иди на аутоскен.И кажи што канали има моментално на дигиталната

petarpan3

read-only
7 јуни 2011
5
3
Епа дечки и ја го имам истиот проблем само што немам опција да бирам дали може дигитални или не. ТВ има dvb-t и dvb-c тјунер и ако идам со првото ги фаќа само аналогните, а со другово фаќа само некојси 6-7 други канали надвор од аналогните. Шо да се праи? А немам точни фреквенции од каналите за да ги барам мануелно.
Помош, фала и поздрав

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Епа дечки и ја го имам истиот проблем само што немам опција да бирам дали може дигитални или не. ТВ има dvb-t и dvb-c тјунер и ако идам со првото ги фаќа само аналогните, а со другово фаќа само некојси 6-7 други канали надвор од аналогните. Шо да се праи? А немам точни фреквенции од каналите за да ги барам мануелно.
Помош, фала и поздрав

Бирај си тука од кај сакаш фреквенции. http://telekabel.net.mk/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=27&lang=en

bla bla

read-only
10 јули 2011
1
0
ne funkcioniraat frekvenciite koi se dadeni na oficijalniot sajt...jas uspeav da najdam samo 5-6 programi. pred dva meseca nemase nikakov problem....

Derof

hello world
16 јануари 2016
126
58
Велес
Derof's setup  
Processor & Cooler
I5 6500
PSU
CM 750 GM
RAM
8 a data 2133mhz
Video card
gtx1060 windforce
Case
CM
Monitor
Dell
OS
Win 10
Како се декодираат каналиве како бразерс ?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно