Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Call of Duty Modern Warfare проблем

Tunee

hello world
19 јануари 2010
209
4
Дечки, имам еден проблем со Call of Duty Modern Warfare.. го ставам CD-то што е за инсталација на играта и кликам на iw3sp.exe со кое кога ќе кликнеш треба да почне да се инсталира играта и ми вели "missing mss32.dll" Го скимнав dll-то и го ставив во C:\Windows\System32. Повторно кликам на iw3sp.exe да ја инсталирам играта и ми вели "The procedure entry point _AIL_set_speaker_configuration@16 could not be located in the dynamic link libary mss32.dll"
iw3sp.jpg

До што е проблемот ? :plachko2:

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
Не треба на тоа да се инсталира играта...се инсталира преку Setup.exe, а ова што го отвараш всушност е самата игра, пробуваш од CDто да ја подигнеш, затоа несака :)

Tunee

hello world
19 јануари 2010
209
4
Еве што има на CD 1.
call.jpg

Во тој фолдерот е тоа iw3sp.exe
Досега не сум се сретнал со овие што завршуваат на .001, .002... да не се отвараат со некој програм ? :)

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
Вака, тоа внатре е кракот, тоа си знаеш како да го средиш.
А фајловиве се зипувани, иди најдоле ќе видип или rzr-cod4.rar или rzr-cod4.zip. Инсталирај WinRAR за да ги отпакуваш, и ќе дојдеш до инсталационото за играта, или ISO фајл.

Tunee

hello world
19 јануари 2010
209
4
Едит: Се снајдов го отворив со WinRar :) Не сум знаел дека овие се отвараат со WinRar :)
Сега ќе пробам да ја инсталирам па ќе пишам што сум направил.

Tunee

hello world
19 јануари 2010
209
4
@HijackHacker
Ти благодарам за помошта.. Играта ја инсталирав и моментално ја играм :D

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Пријатна игра. Ако имаш проблем пиши.. Па HH пак ќе ти помогне :))

Тема затворена.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно