Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

И

Избришан член 41324

Гостин
Уште нема ништо ново?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Пред некоја недела прашав - уште е истиот одговор, се работи на поддршка но за жал нема ETA. Apple ја кочи работата, никој друг.

Пробајте да добиете нова информација со пишување на mail - [email protected], така јас добив контакт од Apple developer, ако бидете по упорни ќе ви вратат по нормален одговор наместо copy-paste шо го пуштаат на сите.

Update:

Нешто тазе индексирано. Изглеа има шанси за брзо да биде, чат пат има нови индексирани работи за стрингот ‘apple pay macedonia’.

И

Избришан член 41324

Гостин
Само што приметив, мојот wise account го имав наместено на австралија за да зеам нова картичка бидејќи така има достава до МК и со МК документи. Но јас приметив ми даде опција за виртуелна карта што немаше така предходно првин требаше да има физичка. И еве успеав да ја ставам , со оваа картица можам од банкомат да вадам пари. (Пс Visa Platninum e)
12b50ef85d906d6d6c7c8e86de1a5058.jpg

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
1684586194033.jpeg

Средив и јас Wise, со адреса од Бугарија, па после на верификација има опција Македонија и со лична карта за 1 минута готова работа. Вака иницијално изгледа со многу помал fee за top up од FinTrust. Thanks, @LEOtechforce.

И

Избришан член 41324

Гостин
Погледнете го атачментот 126246

Средив и јас Wise, со адреса од Бугарија, па после на верификација има опција Македонија и со лична карта за 1 минута готова работа. Вака иницијално изгледа со многу помал fee за top up од FinTrust. Thanks, @LEOtechforce.

Ништо баш мене вака ми е супер , плус денес ја испробав на новите бинбин скутери супер е. Конверзија живо џабе 0.1 €. Само ајде Apple нека побрзаат со интеграцијава барем летово да ни биде уживанцја со Apple Pay.

И

Избришан член 41324

Гостин
Погледнете го атачментот 126246

@Ervo дали проба со S1LKPAY?, бидејќи со мојата картичка Од ПроКредит не сака Top-Up бидејќи банката го приметува ко “online gambilng” а со картичката од НЛБ и оваа од WISE можам супер.

Petarys

hello world
28 јули 2009
255
449
Прага, Чешка
Побитно е реално Револут да влезе у земјава за банкиве малку да се преиспитаат што прават. Ако Револут влезе, по дифолт и Apple Pay/Android Pay ќе поддржи

И

Избришан член 41324

Гостин
Побитно е реално Револут да влезе у земјава за банкиве малку да се преиспитаат што прават. Ако Револут влезе, по дифолт и Apple Pay/Android Pay ќе поддржи

Тоа баш така не работи но Revolut многу брзо се развива .
c6f79cbf120f0d1fc689898362cbbb51.jpg

dd690643c831b6a475d5b624975ae969.jpg

Еве како што гледате дури во Оман и Еквадор ќе биде скоро достапно а ние Македонците и (Србите,Црногорците,Босанците) тешко дека ќе биде.

Petarys

hello world
28 јули 2009
255
449
Прага, Чешка
Тоа баш така не работи но Revolut многу брзо се развива .
c6f79cbf120f0d1fc689898362cbbb51.jpg

dd690643c831b6a475d5b624975ae969.jpg

Еве како што гледате дури во Оман и Еквадор ќе биде скоро достапно а ние Македонците и (Србите,Црногорците,Босанците) тешко дека ќе биде.

Не знам што се деси со нив, колку што се сеќавам, прво влегоа во МК на почеток, па се тргнаа

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.721
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас еве како ги гледам работите и зошто ништо од ова нема да добиеме во скора иднина, а и темава еве веќе наближува 10 страни од кога е отворена.

Банките наплаќаат провизии за користење на нивните мобилни услуги на месечно ниво. Државата зема кредити со ниски камати од овие банки.

Јас овде гледам повеќе на тоа каде банките ја контролираат државата отколку обратно. Зошто?
- Зема државава кредити, мора да исполни и некои желби на банките, а тоа е тие да си останат без никакви други конкуренции од страна (пејпал, револут, ејплеј и други). Со тоа јас и вие ќе си плаќаме по 100денари месечно за одржување и користење на мобилно банкарство, државата ќе земе кредит, банката ќе нема конкуренција. Сите среќни освен обичниот корисник.

Исто како што е и со казината и кладилнциите, зошто не ги тргнат како што спомнаа на 500м одалечени од школите?
- Затоа што државата е заложник, и ако тоа го изгласа, овие ќе затворат многу кладилници и казина, луѓе ќе останат без работа, и со тоа помали приходи во буџетот.

Можеби Оман и Еквадор ги има на револут, ама можеби и немаат толку корумпирана власт или алчни банки да забранат секоја „трета“ опција да влезе во државава. Пошто копилињата се премногу алчни.

И за крај, имаше статија на ИТ, не знам дали е нешто сменето до сега, ама ќе го цитирам ВенкоПал:
Според Пејпал, поголемите банки во Македнија не даваат зелено светло на Пејпал за да стартува сервисот во Македонија. Моите сознанија кажуваат дека во 2014 година се направени измени во регулативата од страна на НБРМ со што се дозволило постоење на виртуелни сметки за физички лица за плаќање (односно увоз) на производи преку Пејпал. Не е направена измена да може домашни субјекти, било физички или правни лица, да може да отворат сметки во банките, а тие да бидат поврзани со Пејпал.

Јас сум голем скептик дека нешто ќе се промени во државава, од друга страна па видете какви ветувања добиваме од лица кои сакаат да се доцепаат до фотеља: Hristijan Mickoski on TikTok

kirev

senior
31 мај 2010
9.072
7.757
А па од овие у фотељите добиваме * подолг…

Мора да се влезе во SEPA и толку.

Exooo

hello world
21 декември 2016
90
45
Само што приметив, мојот wise account го имав наместено на австралија за да зеам нова картичка бидејќи така има достава до МК и со МК документи. Но јас приметив ми даде опција за виртуелна карта што немаше така предходно првин требаше да има физичка. И еве успеав да ја ставам , со оваа картица можам од банкомат да вадам пари. (Пс Visa Platninum e)

Ова одлично функционираше за две трансакции и на третата побара пин, а бидејќи е дигитална картичка нема пин… Споделете како ќе биде кај вас.

Испратено од iPad преку IT.mk форум апликација

И

Избришан член 41324

Гостин
Ова одлично функционираше за две трансакции и на третата побара пин, а бидејќи е дигитална картичка нема пин… Споделете како ќе биде кај вас.

Па да само ако ја имаш физичката можеш со пин. Дали беше 750 ден нагоре или 2000?

kirev

senior
31 мај 2010
9.072
7.757

До терминалот е. За виртуелна гледај да се пријавиш со прст или со лице и не смее да ти бара пин.

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Јас сум голем скептик дека нешто ќе се промени во државава, од друга страна па видете какви ветувања добиваме од лица кои сакаат да се доцепаат до фотеља: Hristijan Mickoski on TikTok
Ветувањата важат додека не седне на фотеља. СДСМ ветија 0% данок за ИТ, па не 0, него сакаа да воведат и придонеси да плаќаме.
Ништо нема да биде и од ПејПал, и од СЕПА, бидејќи државата станува ново Косово, а не ЕУ претендент.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Значи ова финтава со Wise кај шо мењаш country иако си од Македонија и сепак работи они сигурно ја знаат, ама ете оставаат сепак да можеме да ги користиме услугите, иако не е официјално, им пишав mail чисто да видам да не имаат план годинава за поддршка, еве шо вратија:

1684704480226.png

Според муабетиве и шо се слуша, изгледа банкиве наши некако не даваат дозвола за ваква конкуренција да влезе на пазарот, не знам на каков начин, но околу Apple Pay според мене, а и тоа шо ми кажале, не кочат банките воопшто, сепак Apple Pay не е сервис што ќе им конкурира нив, напротив може да олесни само наплаќање и да се зголеми користењето на нивните картички.

Ај, скоро секаде пуштија веќе поддршка, очекувам годинава да биде и кај нас сепак...

kirev

senior
31 мај 2010
9.072
7.757
Проста cui bono анализа е доволна - единствената гранка на стопанството во Македонија што во пандемијата двојно ги зголеми заработките е повеќе од мотивирана и кадарна да блокира и влез во SEPA, и влез на било какви играчи кои ќе ги загрозат. А тоа го прават подмитувајќи и уценувајќи кај стигнат.

joe_te

hello world
18 ноември 2015
55
52

Sent from my iPhone using Tapatalк

Кој регион го имаш сетирано ? USA ?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Добивме Револут сабајлево, во лајт верзија без картички. Може само да се прима и праќа пари.
Од каде инфово, повеќе детали? На сајтот кај нив се си е по старо.

IMG_2545.jpeg

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје

Атачменти

• Screenshot_20230528_094018_Gmail.jpg
    Screenshot_20230528_094018_Gmail.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 44

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Кај мене стои на вејтинг.
670e549aabfd82928621d5e6603975fa.jpg

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
И кај мене исто waiting ..

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.102
Скопје
Кај мене стои на вејтинг.
670e549aabfd82928621d5e6603975fa.jpg

Пробај активирај бета тестинг на ПлејСтор ако си на Андроид. Мене вака ми даваше година дена, и сабајле успешно се регистрирав со МК лична карта откако стигна меилот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно