Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Зашто во 2018та уште се дискутира што е боље, Apple или Android, кога не постои подобар телефон, туку се е до преференца, односно подобар телефон за вас е тој што вас повеќе ви користи?
Не сте размислиле дека дискусиите се плитки и глупи? :D

Ама ти не сфаќаш дека само Ајфон е статусен симбол и коа веќе немаме а и скапи ни се новиве, може да си ќутиме!

Колку и да се зезам со ова така гледаат пола луѓе на прагматикава и до негде е реалност.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Колку пари ти земаа?

PS Еве брајтнесот на тесотот за батерија еднакво им е ставен.
https://ibb.co/ixOSu9 (несака како слика урл да се стави никако на форумов)

qgncgqS

Околу 1880 денари ми наплаќа за батеријата за 6с Плус , но најпрвин треба да регистрираш до Апле сервис за проверка за таа цена нешто како рекламација

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Ама ти не сфаќаш дека само Ајфон е статусен симбол и коа веќе немаме а и скапи ни се новиве, може да си ќутиме!

Колку и да се зезам со ова така гледаат пола луѓе на прагматикава и до негде е реалност.
Не сфатив што сакаш да ми кажеш, ваљда сарказам имаше :D

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Не сфатив што сакаш да ми кажеш, ваљда сарказам имаше :D

Каков сарказам братеу! Сериозно тоа е највечи статусен симбол! Иди на плавуша од центар извади и на маса ајфон и самсунг види на шо ќе се попали повеќе! Можеме чевлите да им ги лижеме на сите шо имаат ајфон пенис! Овај тенис!

7 февруари 2013
950
1.088
Каков сарказам братеу! Сериозно тоа е највечи статусен симбол! Иди на плавуша од центар извади и на маса ајфон и самсунг види на шо ќе се попали повеќе! Можеме чевлите да им ги лижеме на сите шо имаат ајфон пенис! Овај тенис!
Не ги потценувај, ретко девојкиве се одлучуваат за самсунг, ама ги знаат скапиве самзунгзи, поготово од кога почнаа да им парираат со цени на епл, брзо научија :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.449
11.509
Скопје
Чекај бе малку, за какви девојки зборите?
Секој втор постирач на форумов спомнува синови, ќерки, жени... какви црни девојки?!
Сакате да кажете дека сте неверени!? Изневерувате!? Швалерки!?!? Клецање!??!?! Шопрајме?!?!

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
брааа дури и да неќеш нема спас! штом те видат со ифонот ти се нафрлаат... е сеа синоќа една ми скапа филм да ти кажам право. пошо иам ифон десетес ама у бело, она си мислеше иам ифон десет и ми вика као поголем фраер бил Перо шо има златен ифон десетес. али ја разбирам брат поштена грешка е, од кај ти знае просечна цура како да брои линии за антени на прв поглед за да укопча дека уствари и јас иам десетес. шо да ти кажувам, секакви ги има.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Коментарите од типот, ајфон на маса и клецање женски :fooled:
Ако мислете дека ајфон xs или што и да е причина за клецање девојки, до тука е работата. Тој што не клеца, било xs, било ферари, нема да клеца.

А видеото од споредбата со покофонт, од некој лик на јутјуб шо клика со прсти и коментира жива брука.

Како што и порако објаснував, најрелевантно видео за брзината на телефонот е phonebuff со нивните спиид тестови.
Лани беше oneplus 6, Оваа година се враќа на тронот повторно ајфонот.

И реалноста е освен тоа што квичете за цена, која е најнебитната работа во нормалниот свет и особено на it.forum телефонот нема маана.

И е најдобриот телефон на планетата моментално светлосни години пред останатите.

А за поздрав е pocofone f1, супер одличен телефон.
Само гледам со цените нешо 600 усд го продаваат глобална верзија, каде може да се нарача толку ефитно тој телефон?

28 јануари 2017
2.086
4.798
Ресен
Коментарите од типот, ајфон на маса и клецање женски :fooled:
Ако мислете дека ајфон xs или што и да е причина за клецање девојки, до тука е работата. Тој што не клеца, било xs, било ферари, нема да клеца.
Зошто би зел здраво за готово обично тролање не знам.

А видеото од споредбата со покофонт, од некој лик на јутјуб шо клика со прсти и коментира жива брука.
Како што и порако објаснував, најрелевантно видео за брзината на телефонот е phonebuff со нивните спиид тестови.
Ко ќе одговара е супер, ко ќе не чини ќе плачиме.

И реалноста е освен тоа што квичете за цена, која е најнебитната работа во нормалниот свет и особено на it.forum телефонот нема маана.
И е најдобриот телефон на планетата моментално светлосни години пред останатите.
Шо и да коментирам ќе згрешам.

Убај се вака искрени одговори, да знаеш кога и со кого да се внесиш во дискусија во иднина и кога да си премолчиш да си избегниш нервози и недоразбирања, барем кога станува збор за ајфони, уствари... убо си реков да не отварам, шо ме натера врагот.

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Иако не сум мод, убаво би било да се ускрати тролањето и офтопиците.
Колку и да преферирам или не преферирам ајфон, не би навлагал у дискусија со fanboys како влавот :D:D:D

Поентава на постов - правете конструктивни дискусии со интересни аргументи, а не живи глупости со глупави спид тестови, кој клецал со ајфон кој не или фенбој муабети како погоре шо пиша @vlavot.

Секако ваш избор е, форум е, ама за општо добро зборам.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Јас ќе се надоврзам на тоа дека очигледно никој не го изгледал тоа видеото шо го споделија за тоа зошто спид тестови не се релевантни. Тоа беше можеби најкорисна и најинформативна содржина на темава откако е започната. Џабе е иначе колку пати и да повторам дека ајфонот е еден од топ 3 најдобри телефони коа некои луѓе ќе се фатат у теснец со тебе само затоа шо ќе кажеш дека сепак има маани. И покрај тестовиве за батерија кај шо вади 7 саати ете Хаиме Ривера вика дека слабо држи батерија, дека ВиФи модемот е слаб и губи конекција лесно на не толку голема далечина, Сакитек збори како у 5 области ноут 9 стварно го демолира у функционалност и тоа е се ок. Не мора да е најдоброто нешто откоа е измислен воздухот. Телефонот е одличен но не е за мене. Ако е за тебе тоа си е супер за тебе. Нема зашо да ме убедуваш дека е светиот грал.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
моментот со клецањето беше добро тролање, не треба ваљда да се објаснуваме и за тоа. Спид тестови, тестови за батерија и камера пуштајте што е можно повеќе. За некој е најдобар, за некој е најлош, на некому е сеедно. Не е убаво да се напнува во некои дискусии, да се тера правдата која најчесто е 'мојот е најубав'. Некој вели дека најмногу му одговарал, јас пример не гледам ниту една причина да го имам. Нит има најдобра камера, ни батерија, ни е најбрз, нит е најефтин, ниту се поправа најефтино, оперативниот е тапа џонсон ограничен во секоја смисла, менито 200 години истото. Интересен месец е ова кога излегува новиот ајфон, има дискусија.

Патем кога сме кај клецањето да си прашам, дали со P10 имам шанси да клецнам нешто на страна, некој паталец да даде свое мислење или да го менувам за S9?

kolesk

lurker
6 февруари 2016
789
1.225
Ебаве клецачите, божем парче правите вие, па ни се потсмевате на нас со ајфоните. :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Иако не сум мод, убаво би било да се ускрати тролањето и офтопиците.
Колку и да преферирам или не преферирам ајфон, не би навлагал у дискусија со fanboys како влавот :D:D:D

Поентава на постов - правете конструктивни дискусии со интересни аргументи, а не живи глупости со глупави спид тестови, кој клецал со ајфон кој не или фенбој муабети како погоре шо пиша @vlavot.

Секако ваш избор е, форум е, ама за општо добро зборам.

Одамна овде нема модератори и админи во права смисла, место да се дискутира за сериозни теми и аспекти, сите работи се вртат на клецање, заебанции, досетки...

Кога има членови со експертиза и познавање на различни аспекти, но тие веќе се откажаа од пишување (или бар сериозна дискусија), кој е крив за тоа? Не може оддеднаш 30 души да го „надраснаа“ форумов и да престанаа со дискусии. Голем дел од темите се само за лична корист, „како да направам ова или она“, место да дискутираме новитети, трендови итн.

Погледни ги дискусиите овде за ајфон 6 и сега „дискусијава“ за ајфон Xs...форумов го отварам веќе од навика, а очигледно уште малце ќе го отварам само за добра зделка од оглас.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.840
4.989
Писти Охту
Не верувам да се до толку будали истото да го кажат. Мислам дека е 20% шансата да го кажат истото.... Мислам дека научија лекција, и се ќе се сведи дали ќе признаат или нема да признаат...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Ајфон корисник би кажал: што ќе ми се опцииве? Навикнат сум си вака. Ајфон фанбој ќе те убедува дека е тотално грешка типов и дека не знае шо збори.

Доста добро видео у секој случај. Мене на ајпадот ми е крајно глупо тоа со контрол центарот како е решено.

View: https://youtu.be/REDAgpbfUo0

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно