Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
на грујо побегуља за пошта му се нудеа 50 милиони да ја продаде на канадски пошти, на комуњарите 30-35, не ја продаваат за да ги влебат лепачите на плакати и да крадат по 10 милиони годишно. Не им е гајле колку трпи економијата македонска од немање пошта. Да цркнат сите племе да им еб...

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Колку што можам да прочитам на сајтот на пошта, роковите за достава на пратки во внатрешен сообраќај се Д+1 односно Д+3. Ова важи за сите видови пратки меѓу кои и масовни пратки, односно пратки кои ги испраќа еден испраќач на повеќе примачи. Под претпоставка дека кога интернационалните пратки ќе се појават во пошта спаѓаат во внатрешен сообраќај, би требало да важат овие рокови...

Навистина жално.
Моментално рокот е од Д+30 до Бесконечност.
Еве колку е ажурна нашата пошта.
Од пошта Кавадарци до кај мене дома е 7 минути пешки, да ми викнел поштарот од пред пошта кога сум на тераса дека има пратка за мене ќе сум го чуел, ама не викна, не ја донесе, не ме извести, не ми се јави, не ми прати порака.
Ја подигнав од шалтер без известување, со убедување дека не е стигната, дека јас не знам да гледам тракинг, дека кинезите се глупи и лажат дека стигнала, па дојди попладне кај колегата тој можеби знае, јави му се на поштарот да не е кај него...... и пола саат барање каде е конечно беше во мои раце.
И оваа ли беше заглавена во вреќа во Унгарија?
1.png

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Од пошта Кавадарци до кај мене дома е 7 минути пешки, да ми викнел поштарот од пред пошта кога сум на тераса дека има пратка за мене ќе сум го чуел, ама не викна, не ја донесе, не ме извести, не ми се јави, не ми прати порака.
Ја подигнав од шалтер без известување, со убедување дека не е стигната, дека јас не знам да гледам тракинг, дека кинезите се глупи и лажат дека стигнала, па дојди попладне кај колегата тој можеби знае, јави му се на поштарот да не е кај него...... и пола саат барање каде е конечно беше во мои раце.
Погледнете го атачментот 135988
Биди среќен што за време на тие 35 дена во Кавадарци не ти ја украле или после 8 дена не ја вратиле назад бидејки не си ја подигнал во тој рок.Има и друга опција а таа е после истекот на тие 8 дена да ја стават во магацин и од секој ден да пресметуваат лежарина па ти да си платиш лежарина за околу 35 дена што ти ја чувале таму.

• не се согласувам
Реакции: thrw

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Погледнете го атачментот 135988
Читаш гледам писмен си, тука ти била а неспособните не ти ја донеле. Сеа по повод твојата случка викаш дека нашите се во македонија ако пишува маџарска.
Мислењето е автоматски споено:

1710894742243.png 1710894773264.png

Последна промена:

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Читаш гледам писмен си, тука ти била а неспособните не ти ја донеле. Сеа по повод твојата случка викаш дека нашите се во македонија ако пишува маџарска.
Да писмен сум, можам да читам кирилица печатно и ракописно, знам да пишувам само печатни букви, латиница слабо, ама мојата писменост не важна.
А каде прочита дека велам (многу го мразам зборот ВИКАШ и ретко кога викам), дека вашите пратки се заглавени во Унгарија (Маџарска)?

Тоа што пишува на сајтот на Пошта на Северна Македонија е валидно колку и ветување на политичар пред избори. Пишува Д+1 Д+3 ама во реалноста е Д10+. И на мојата пратка пишува „ Izvesten-Za isporaka na {alter 2-FEB-24 “ ама:
1. Тешко можам да го прочитам слабо ми оди латиница, а изгледа на тие во пошта уште послабо, кирилица најверојатно и не знаат.
2. Пишува известен ама не е известен.
3. Да е само таа пратка во ред се греши ама не е една многу се.

И сите ни се криви сега Унгарија се мрзеливи не ни ги праќаат вреќите, пред тоа Полска не мразеше, па не знам кој не не сакаше, Али не сака, Ибеј не може, ДХЛ се ненормални, Пејпал се глупи, само ние сме нај умните и нај убавите, додуша и србите се тука некаде.

Пробај направи порачка со испорака кај мрзеливите Унгарци и види за колку дена стига, пробај одбери било која држава во светот и види колку е времето на испорака, во појасот Газа - Палестина ќе стигне побрзо, пробај било каде во Африка, во Украина во војна има пократок рок на испорака, да не правиме муабет за европските држави.
Нема подолг рок на испорака од Македонија, јас не најдов!

П.С. (Ајде да ги зае*беме и Маџарите, ги бришеме) Пробај локално, кога ќе одиш во Грција преку Дојран спакувај две цигли и прати си ги на домашна адреса едната во пошта Дојран другата во карго експрес, и ќе видиш која и дали ќе ти ја достават и во каква состојба ќе бидат, шансите преку пошта да ја достават во исправна состојба за Д+1 како што пишува се еднакви на 0 (НУЛА) воопшто некогаш да ја достават во исправна состојба се помали од 50%.
И не ми кажувај што пишува јас во сезона праќам 10-на пратки неделно со кршливи работи и знам кој и како работи, пробај па види и ти.

Атачменти

• Македонија.jpg
    Македонија.jpg
    67,9 KB · Прегледи: 54
  • Унгарија.jpg
    Унгарија.jpg
    84,7 KB · Прегледи: 50
  • Палестина.jpg
    Палестина.jpg
    73,5 KB · Прегледи: 51
  • Украина.jpg
    Украина.jpg
    69,8 KB · Прегледи: 54
  • Словенија.jpg
    Словенија.jpg
    76,5 KB · Прегледи: 53

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Да писмен сум, можам да читам кирилица печатно и ракописно, знам да пишувам само печатни букви, латиница слабо, ама мојата писменост не важна.
А каде прочита дека велам (многу го мразам зборот ВИКАШ и ретко кога викам), дека вашите пратки се заглавени во Унгарија (Маџарска)?

Тоа што пишува на сајтот на Пошта на Северна Македонија е валидно колку и ветување на политичар пред избори. Пишува Д+1 Д+3 ама во реалноста е Д10+. И на мојата пратка пишува „ Izvesten-Za isporaka na {alter 2-FEB-24 “ ама:
1. Тешко можам да го прочитам слабо ми оди латиница, а изгледа на тие во пошта уште послабо, кирилица најверојатно и не знаат.
2. Пишува известен ама не е известен.
3. Да е само таа пратка во ред се греши ама не е една многу се.

И сите ни се криви сега Унгарија се мрзеливи не ни ги праќаат вреќите, пред тоа Полска не мразеше, па не знам кој не не сакаше, Али не сака, Ибеј не може, ДХЛ се ненормални, Пејпал се глупи, само ние сме нај умните и нај убавите, додуша и србите се тука некаде.

Пробај направи порачка со испорака кај мрзеливите Унгарци и види за колку дена стига, пробај одбери било која држава во светот и види колку е времето на испорака, во појасот Газа - Палестина ќе стигне побрзо, пробај било каде во Африка, во Украина во војна има пократок рок на испорака, да не правиме муабет за европските држави.
Нема подолг рок на испорака од Македонија, јас не најдов!

П.С. (Ајде да ги зае*беме и Маџарите, ги бришеме) Пробај локално, кога ќе одиш во Грција преку Дојран спакувај две цигли и прати си ги на домашна адреса едната во пошта Дојран другата во карго експрес, и ќе видиш која и дали ќе ти ја достават и во каква состојба ќе бидат, шансите преку пошта да ја достават во исправна состојба за Д+1 како што пишува се еднакви на 0 (НУЛА) воопшто некогаш да ја достават во исправна состојба се помали од 50%.
И не ми кажувај што пишува јас во сезона праќам 10-на пратки неделно со кршливи работи и знам кој и како работи, пробај па види и ти.
пак се грешно, тоа дека с е неспособни рамковни во пошта е решено, дром поштар иде на 6 недели наместо 2 пати неделно, но тоа не значи да се правиме глупи и слепи и да викаме маџарите се исправни. Секаде пратките за балканот ги каснат од 1=4 месеца стави на тоа и неколку недели наместо денови тука и проблемот се гледа од авион

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
пак се грешно, тоа дека с е неспособни рамковни во пошта е решено, дром поштар иде на 6 недели наместо 2 пати неделно, но тоа не значи да се правиме глупи и слепи и да викаме маџарите се исправни. Секаде пратките за балканот ги каснат од 1=4 месеца стави на тоа и неколку недели наместо денови тука и проблемот се гледа од авион
Веќе не. Само кај нас каснат, ако мислиме на RR...HU пратки.

А UB...HU секаде каснат.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Беше 100+- дена прсечна достава сега е 60+- дена. Полека нормализира се доставата на пратки од алиескпрес.
Порачана 19 јануари денеска во МК стигна.
fdr.png

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
иначе, глупа работа. од иста продавница нарачувам 2-ве футроли за телефон, во ист момент, исто плаќање.
ги пратиле посебно, посебни tracking броеви.

двете нарачани 26ти декември 2023.

едново
------------------------------
Dec 29, 2023, 20:52 / Aliexpress-Cainiao / Received by logistics company. Accepted by carrier
Dec 29, 2023, 20:52 / Aliexpress-Cainiao / Fenggang Town, Processing at sorting center. Inbound in sorting center
Dec 30, 2023, 00:42 / Aliexpress-Cainiao / Fenggang Town, Departed from sorting center. Outbound in sorting center
Dec 31, 2023, 13:55 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at departure transport hub
Jan 03, 2024, 18:30 / Aliexpress-Cainiao / Export customs clearance started
Jan 05, 2024, 15:38 / Aliexpress-Cainiao / Export customs clearance complete. Export clearance success
Jan 07, 2024, 00:00 / Aliexpress-Cainiao / Departed from departure country/region. Left from departure country/region
Jan 07, 2024, 00:00 / Aliexpress-Cainiao / Leaving from departure country/region
Jan 16, 2024, 14:07 / Aliexpress-Cainiao / Arrived in transit country/region
Jan 16, 2024, 15:17 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at linehaul office
Jan 18, 2024, 12:24 / Aliexpress-Cainiao / Leaving transit country/region. Parcel outbound from transit facility
Jan 19, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / HU350, Pratkata se prim od ispra} a ~
Jan 19, 2024, 19:16 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company
Jan 20, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / HU350, Pratkata is stavena vo vre} a (izlez)
Feb 23, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje io, 1003, Vo posta
Feb 23, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje2-dostava, 1000, Vo posta
Feb 27, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje -20, 1020, Ispora ~ ana

другово
Dec 28, 2023, 01:25 / Aliexpress-Cainiao / Received by logistics company. Accepted by carrier
Dec 28, 2023, 01:25 / Aliexpress-Cainiao / Fenggang Town, Processing at sorting center. Inbound in sorting center
Dec 28, 2023, 04:08 / Aliexpress-Cainiao / Fenggang Town, Departed from sorting center. Outbound in sorting center
Dec 29, 2023, 16:28 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at departure transport hub
Jan 02, 2024, 10:00 / Aliexpress-Cainiao / Export customs clearance started
Jan 02, 2024, 11:00 / Aliexpress-Cainiao / Export customs clearance complete. Export clearance success
Jan 04, 2024, 03:48 / Aliexpress-Cainiao / Departed from departure country/region. Left from departure country/region
Jan 04, 2024, 03:48 / Aliexpress-Cainiao / Leaving from departure country/region
Jan 13, 2024, 12:14 / Aliexpress-Cainiao / Arrived in transit country/region
Jan 13, 2024, 17:18 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at linehaul office
Jan 19, 2024, 16:34 / Aliexpress-Cainiao / Leaving transit country/region. Parcel outbound from transit facility
Jan 22, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / HU350, Pratkata is stavena vo vre} a (izlez)
Jan 22, 2024, 21:55 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company
Jan 23, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / HU350, Pratkata se prim od ispra} a ~
Feb 29, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje io, 1003, Vo posta
Mar 08, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje -20, 1020, Ispora ~ ana

пс.
и трета работа нарачана ист ден, али па тракингот:
Jan 16, 2024, 16:12 / Magyar Posta / International Post Replacing Center | Vecsés, Package taken. We took the shipment from the sender
Jan 16, 2024, 17:39 / Magyar Posta / International Post Replacing Center | Vecsés, Preparation for the consignment for international transportation
Mar 07, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje io, 1003, Vo posta
Mar 07, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / MKSKPB, Pristignata vo naizmeni! Na po {ta (vlez)
Mar 07, 2024, 08:45 / Magyar Posta / Inbox to take over in the replacement
Mar 07, 2024, 13:32 / Magyar Posta / Transfer for transportation
Mar 08, 2024, 00:00 / North Macedonia Post / Skopje -20, 1020, Ispora ~ ana
Mar 08, 2024, 07:44 / Magyar Posta / Under process
Mar 08, 2024, 09:32 / Magyar Posta / Under delivery
Mar 08, 2024, 11:59 / Magyar Posta / Successful delivery

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
од иста продавница нарачувам 2-ве футроли за телефон, во ист момент, исто плаќање.
ги пратиле посебно, посебни tracking броеви.
Ова се случува кога еден продавач има неколку магацини на различни локации, едната футрола која ја немало на лагер во едниот магацин ја пратиле од другиот магацин.
Се случуват вакви работи, ништо чудно.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
дали би нарачале од продавница на aliexpress која има ваков рејтинг:
1711118231094.png

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Читај ривјуа на производи, па види која им е најчеста поплака те причина за лоши ривјуа. Вакви агрегат ѕвезди не даваат целосна слика. 4.6 е солидна оцена, нз што филм си прават али со тоа below average.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Погледнете го атачментот 136069
4+ солидеј рејтинг. Зошто не би порачал...Само види за конкретно кој производ сакаш да го купеш...Барем да има барем 2-5 задоволни.... Инаку колку и да се трудеш што и да правеш не можеш да му задоволеш на секој купувач...Некој и да е се во ред ќе ти стават негативен фидбек со банални изговори и глупости.....На 100 производи можеби и 1 нема да се погоде ќе се расипе...Некој и намерно ќе го скрше производот и негативен фидбек ќе ставе...Види и на амазон и таму ништо не е подобро од англо американците какви се негативен фидбек имат ставено со глупи замерки а производот се во ред...

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Погледнете го атачментот 136069
Сум нарачувал и од бетер продавачи, никаков проблем. Сѐ што е над 88% ми е ок. Оваа е 94%.
Нормално ќе си пазиш на карактеристики и коментари за производот што сакаш да го нарачаш, како и за кој било друг.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
З а пратки од алиекспрес новите пратки ми стигнаа преку виа пост приватна пошта за рекордно време од 17 дена. Толку повеќе завршена е работата со македонска пошта.... Новите пратките од алиекспрес немало повеќе да се достравуват со мк пошта така ми кажа курирот....Виа Пост склучиле договор со алиекспрес за достава на пратките во мк.

Chiller

user
8 март 2012
1.552
1.159
Скопје Аеродром
З а пратки од алиекспрес новите пратки ми стигнаа преку виа пост приватна пошта за рекордно време од 17 дена. Толку повеќе завршена е работата со македонска пошта.... Новите пратките од алиекспрес немало повеќе да се достравуват со мк пошта така ми кажа курирот....Виа Пост склучиле договор со алиекспрес за достава на пратките во мк.
За оваа ли пошта станува збор? Viapost

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
За оваа ли пошта станува збор? Viapost
Да за таа пошта станува збор. Многу чудна работа станува ова. И во сабота доставуват за разлика од македонски пошти :ROFLMAO:
Сите нови пратки стигнаа ми во рекордно време(10-20 дена). А старите пратки уште ги чекам по 50-60 дена од македонска пошта.

Chiller

user
8 март 2012
1.552
1.159
Скопје Аеродром
Да за таа пошта станува збор. Многу чудна работа станува ова. И во сабота доставуват за разлика од македонски пошти :ROFLMAO:
Сите нови пратки стигнаа ми во рекордно време(10-20 дена). А старите пратки уште ги чекам по 50-60 дена од македонска пошта.
А на алиекспрес има да ја одбереш поштава или по дефолт виа пост ги превзема?

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Без платно ги носат?
Виапост ги превзема пратките кои доаѓаат од Унгарија колку што јас го разбирам ова. Или имаат свои канали од Кина? Не ми е баш јасно како стигнуваат толку брзо?

Последна промена:

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
4+ солидеј рејтинг. Зошто не би порачал...Само види за конкретно кој производ сакаш да го купеш...Барем да има барем 2-5 задоволни.... Инаку колку и да се трудеш што и да правеш не можеш да му задоволеш на секој купувач...Некој и да е се во ред ќе ти стават негативен фидбек со банални изговори и глупости.....На 100 производи можеби и 1 нема да се погоде ќе се расипе...Некој и намерно ќе го скрше производот и негативен фидбек ќе ставе...Види и на амазон и таму ништо не е подобро од англо американците какви се негативен фидбек имат ставено со глупи замерки а производот се во ред...
Точно. Не можеш да го задоволиш секој купуач и да имаш чисто позитивен рејтинг. Доста видеа имам по јутјуб гледано од враќани амазон пратки кои што немаат никаков дефект, све е у ред, ама ги вратиле по некоја причина и остаеле негативен фидбек.
Никад, ама никад до сеа немам гледано рејтинг на било кој производ на али, освен чат-пат ривјуа со слики.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Што бројчиња имаат праткете што ги добивате преку ВиаПост? Стандард, РРххххХУ, УБххххХУ..?
Може ВиаПост имаат некоја соработка со Македонски Пошти, ако овие се стварно заглавени па дел од праткете ги обработуа ВиаПост, којзнае...

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Без платно ги носат?
Виапост ги превзема пратките кои доаѓаат од Унгарија колку што јас го разбирам ова. Или имаат свои канали од Кина? Не ми е баш јасно како стигнуваат толку брзо?
Ете стигнаа...И мене не ми е јасно...Истите тракинг броеви RR**HU. Едните со виа пост стигнаа за 15-25 дена...Старите од македонска пошта нема ги 50-60 дена....Ништо не е бесплатно како бесплатно ...Зимат и они процент(пари) за таа услуга имат склучено договор со алиекспрес. Доставата е пресметана во цената. Од кина па се до македонија...Ако не е пресметана тогаш пример пишува 5-10-20-30 долара шипинг достава...
Што бројчиња имаат праткете што ги добивате преку ВиаПост? Стандард, РРххххХУ, УБххххХУ..?
Може ВиаПост имаат некоја соработка со Македонски Пошти, ако овие се стварно заглавени па дел од праткете ги обработуа ВиаПост, којзнае...
Standard RR*HU :ROFLMAO:

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Ете стигнаа...И мене не ми е јасно...Истите тракинг броеви RR**HU. Едните со виа пост стигнаа за 15-25 дена...Старите од македонска пошта нема ги 50-60 дена....Ништо не е бесплатно како бесплатно ...Зимат и они процент(пари) за таа услуга имат склучено договор со алиекспрес. Доставата е пресметана во цената. Од кина па се до македонија...Ако не е пресметана тогаш пример пишува 5-10-20-30 долара шипинг достава...

Standard RR*HU :ROFLMAO:
Чудно ама ако зачести ќе стане ваљда појасна целава работа. А на тракинг во Македонија се појавуваат со стандардни ставки во смисол пристигната, за испорака, испорачана и слично?

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
значи да очекуваме порачаните пратки за скоро време да пристигнат во нашите домови.Зошто да им плаќаме плус за достава? ајде нека ги превземат и оние од мкд пошта заглавените ни.(вреќите). да им се израдуваме пред Рамазан и Велигден.на Тодорова сабота Цветници Чист понеделник итн.од посно и ние да се омрсиме.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно