Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
И јас приметив дека во недела најмногу пратки ми се обработуваат последниот месец. Изгледа од понеделник до сабота одмараат за напорот.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Прееска ми беше испорачана нарачка од али ама преку приватна курирска служба (КАРГО), 1ви Март Маџарска, 11ти влез МКД, 12ти март испорачана до адреса со комбе, на МК пошта нема никаква информација за испорака ама релативно брзо пристигна.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Што се однесува до мене немам ништо протв да ги чекам пратките и по 100 дена доколку ми излезат бесплатни а Унгарците и понатаму нека ги држат со месеци доколку им е исплатливо постојано да плаќаат оштети спрема кинезите.

Damjany

read-only
7 јануари 2018
5
2
здраво дечки, сакам да нарачам некој ситници од алиекспрес и имам опција како што гледам да биде испратена со Yanwen Economic Air Mail. прочитав овде дека со нив побрзо стигале, е сеа не знам дали е исклучок тоа или генерално,па да ги изберам нив како опција? фала на инфо

Smoking4e

hello world
19 ноември 2008
413
58
Царина има за производи што се над 45 евра а се со Free-shipping или преку China Post или Hongkong Post. Се што е преку USPS, DHL или FedEx подлежи на постапка на царинење, без оглед дали ќе има потреба од царина или не. За подетално околу тоа што подлежи а што не подлежи на царина обрати се кај дечкото од царина @sp1on .
Пратките стигаат за околу 3-6 недели зависно од положбата на ѕвездите и времетраењето на ноќта :D j/k различно стигаат и зависи од експедитивноста на ... нашите пошти ваљда, бидејќи гледам во Норвешка стигаат за 2-3 недели. Кај нас кога ќе ти стигне пратката ќе ти стигне дома известување дека е стигната пратката и таа е најчесто на пошта и треба да си ја подигнеш. Зависно од пратката, некогаш треба да се плати поштарина од 102 денари + 22 денари за бабино здравје.
90 евра е границата сега јас како знам :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.292
11.822
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
здраво дечки, сакам да нарачам некој ситници од алиекспрес и имам опција како што гледам да биде испратена со Yanwen Economic Air Mail. прочитав овде дека со нив побрзо стигале, е сеа не знам дали е исклучок тоа или генерално,па да ги изберам нив како опција? фала на инфо
Слободно бирај ја таа опција и обавезно контактирај го продавачот со напомена да ти го почитува изборот. Затоа што се случува да одбереш Yanwen тој да прати преку Унгарија и после да те убедува како е тоа најдобро за тебе. Или однапред прашај го пред да нарачаш.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.626
3.180
Што се однесува до мене немам ништо протв да ги чекам пратките и по 100 дена доколку ми излезат бесплатни а Унгарците и понатаму нека ги држат со месеци доколку им е исплатливо постојано да плаќаат оштети спрема кинезите.
Истото и мене имав порачано за тастатурата свичеви, по 90 дена стигна. Не се жалам пошто испаднаја "free". Вака ќе си пазарам со 100% кешбек.
Маџарите се чисти, они испорачале на време и за тоа имаат доказ.
Оти два месеци стоеше дека се спрема за излез од маџарска, им пишав меил да прашам зошто толку се чека, за да ми кажат дека кај нив воопшто не стојат пратките дека е пратена на денот кога е пишано дека се сортира за излез, ги праќаат за Македонија а застојот е тука.
Така да тоа бесплатни се и тоа како скапи, оти плаќаме ние како држава пенали со многу скап шипинг или со продавачи што не испорачуваат за Македонија.

Чекам пратка од ноември, и уште абер немаат. Отворив диспјут и ми врати дел од парите, а не комплет.
На праќачот му пишав неколку пати да продолжи време за испорака, ама не продолжи. Му пишав дека ако воопшто стигне пратката, ќе му пишам да купам нешто и да потврдам прием без да праќа во износ колку што ми вратија.

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Имав пратка стоеше на 11ти март Vo Posta и Pristignata vo naizmenicna posta vlez и си викам ок кај и да е ќе ја донесат до аеродром поштата да си ја земам. Проверувам секој ден од тогаш навака, исти статус.

Денес отварам, уопште не ја дава >_> Не се пронајдени податоци за (пратка број).

УАТ Д ФАК

Ја најдов на маѓар пошта сајтот и овака стои

1710540371130.png

:unsure:

Историски апдејти

1710540414666.png

Шо праат маџариве бе, каков Addressee not available :unsure:
Also, како ја имаше па ја снема на мк пошта сајтот??? Си стоеше MKSKPB не сум ни ќор ни луд. Ај да кажам сум утнал нешо некоја друга пратка сум гледал ама 4 дена по ред да утињам?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Истото и мене имав порачано за тастатурата свичеви, по 90 дена стигна. Не се жалам пошто испаднаја "free". Вака ќе си пазарам со 100% кешбек.
Кај мене чорапи, гаќи, патики, влечки, механичка тестатура, маус, деск пад, таблети, телефони, часовници...Се живо поднови се скоцка се...
Се испадна ми фри 100% кешбек. Ни јас не се жалам оти 90 дена се чека. Екстра е редовен муштерија стана. Алиекспрес најдобар само вака нека продолжат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.716
Кај мене чорапи, гаќи, патики, влечки, механичка тестатура, маус, деск пад, таблети, телефони, часовници...Се живо поднови се скоцка се...
Се испадна ми фри 100% кешбек. Ни јас не се жалам оти 90 дена се чека. Екстра е редовен муштерија стана. Алиекспрес најдобар само вака нека продолжат.

Додека не дојде Temu... Тек тоа каква зараза е :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Маџарите се чисти, они испорачале на време и за тоа имаат доказ.
Оти два месеци стоеше дека се спрема за излез од маџарска, им пишав меил да прашам зошто толку се чека, за да ми кажат дека кај нив воопшто не стојат пратките дека е пратена на денот кога е пишано дека се сортира за излез, ги праќаат за Македонија а застојот е тука.
Така да тоа бесплатни се и тоа како скапи, оти плаќаме ние како држава пенали со многу скап шипинг или со продавачи што не испорачуваат за Македонија.

Чекам пратка од ноември, и уште абер немаат. Отворив диспјут и ми врати дел од парите, а не комплет.
На праќачот му пишав неколку пати да продолжи време за испорака, ама не продолжи. Му пишав дека ако воопшто стигне пратката, ќе му пишам да купам нешто и да потврдам прием без да праќа во износ колку што ми вратија.
Маџарите се највалкани од сите а за нив напишав пред некој ден по добиена информација од Пошта дека пратки од Америка ги сечеле со нож па повторно ги шиеле за како такви да ги испраќаат кај нас во ЕМС.ако кај нас ги држат толку време тогаш сите останати пратки што транзитираат преку други држави ќе ги дрѓеа исто како унгарските но тие ги процесираат во нормално време.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Џони звани Кешбек :cool:
Ќе те научат - не ти праќаат више ;)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Џони звани Кешбек :cool:
Ќе те научат - не ти праќаат више ;)
63hf.png 35736jgg.png 6365.png
Епа те некој примери...? Ај разбери се??? Пишувам и не се замарат рандом срциња емоји пишуват..рандом пораки....Custumer Support ботови исто рандом пораки генерирани пратени..Мува не ги лазе, ладни како шприцер....Милионски профити вртат..Гајле и е дали некој со никнејм џони добил 5000 евра кешбек...Навикнаме се на 90 дена супер е само нека дават кешбек.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.626
3.180
Маџарите се највалкани од сите а за нив напишав пред некој ден по добиена информација од Пошта дека пратки од Америка ги сечеле со нож па повторно ги шиеле за како такви да ги испраќаат кај нас во ЕМС.ако кај нас ги држат толку време тогаш сите останати пратки што транзитираат преку други држави ќе ги дрѓеа исто како унгарските но тие ги процесираат во нормално време.
Грешиш,
Бев и во пошта, па кажаа дека проблемот со маџарите е дека веќе не праќаат на дневно ниво со авион, туку на неделно со шлепери и кога ќе дојде праткатата од маџарска само ја истовараат и стои на куп дур не се процесира а имаат многу купови.

А ако си приметил, пошта е преполнасо примачи на плата, ама нема работници.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Погледнете го атачментот 135899Погледнете го атачментот 135901Погледнете го атачментот 135902
Епа те некој примери...? Ај разбери се??? Пишувам и не се замарат рандом срциња емоји пишуват..рандом пораки....Custumer Support ботови исто рандом пораки генерирани пратени..Мува не ги лазе, ладни како шприцер....Милионски профити вртат..Гајле и е дали некој со никнејм џони добил 5000 евра кешбек...Навикнаме се на 90 дена супер е само нека дават кешбек.
Има два логични одговори. Или неизмерно те сака или веќе решиле да не откачат па нека се соберат што повеќе диспјути. Верувам дека Али им ги компензира парите па затоа така и се однесуваат.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Има два логични одговори. Или неизмерно те сака или веќе решиле да не откачат па нека се соберат што повеќе диспјути. Верувам дека Али им ги компензира парите па затоа така и се однесуваат.
Да сакаа да не откачат до сега ќе го направеа тоа и без собирање диспјути. Јас неможам да најдам никакви логичности. Али 100% ги компензира парите пошто многу продавачи тоа имат го кажано затоа и не се замарат. Али и Унгарската пошта можат да си дозволат да губат пари без проблем пошто со многу големи милионси суми работат и сеедно и е секогаш на крајот се во профит...Друга нелогична работа кај унгарска пошта порано пишуваше статус дека пратката е пратена за македонија а сега останува статусот само на "Shipment is being prepared for international delivery"

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Не сум баш сигурен дека така лесно и за толку кратко време може да блокираат одредена држава. Најверојатно треба да помине поголем временски период и да се задоволат некои статистики и проценти за да се направи тоа. Сепак останува фактот дека и порано не беа флексибилни околу промена на начинот на испорака (Yanwen, Cainiao и сл.).
Што се однесува до статусите „Пратката е ставена во вреќа/се прима од испраќачот“, очигледно дека не сакаат да се знае времето кога се испратени пратките. Единствено не се сеќавам дали имаше и кои беа еквивалентни интернационални статуси на нашиве погоре спомнати статуси.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Грешиш,
Бев и во пошта, па кажаа дека проблемот со маџарите е дека веќе не праќаат на дневно ниво со авион, туку на неделно со шлепери и кога ќе дојде праткатата од маџарска само ја истовараат и стои на куп дур не се процесира а имаат многу купови.

А ако си приметил, пошта е преполнасо примачи на плата, ама нема работници.
А како ќе го објасниш фактот што бројот на пратките кога пристигнуваа од Латвија и Литванија не беше помал од сега а проблемот со легачите што зимаат плата а не одат на работа во пошта не е од вчера како и недостатокот на работници не е драстигно зголемен од предходно.Куп сведоштва има дека сегашните пратки што не транзиттираат преку Унгарија пристигнуваат во нормален период па се поставува прашањето ако има недостиг на работници во нашата пошта зошто тие многу побрзо ги процесираат и кој го прави тоа ако нема работници?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Купон 20 долара зема за 160 долара..телефон порача, а купон 80 долара на 500 долара не можам да земам само пишува наводно "restocking"
68gd.png

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.767

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно