Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Нарачав телефон од Али со огромен попуст (-150 еур), се сомневам дека продавачот сака да ме заебе некако баш ради попустот, ми бараше да ја откажам нарачката, контактирав customer support двапати кои баш и не ми помогнаа нешто, не ја откажав, чекав 1 недела и ја маркираше како shipped нарачката, меѓутоа на tracking сајтовите пишува дека е пратен со Cainiao, а кодот е RR......HU, плус пишува: Shipment type: Small packet/letter.

Мислења или искуства?

• лол
Реакции: thrw

krema

OG
24 јуни 2009
15.715
15.811
youtu.be
Телефонот не е пратен, кога ќе измине заштитниот рок за чекање ќе ти ги вратат парите по автоматизам.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Телефонот не е пратен, кога ќе измине заштитниот рок за чекање ќе ти ги вратат парите по автоматизам.
Не е пратен, и ке чекаат да измине одреден период, а воедно му дале тракинг (фејк).по одреден период ке мрдни тракингот, до незнам таму кој статус, и ке си остане на тој статус за навек. Па после 60 и кусур дена ке се расправаш со Али за спор, што ке ти тврдат дека е спремна за достава.
Го Кркав тој пат.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Не е пратен, и ке чекаат да измине одреден период, а воедно му дале тракинг (фејк).по одреден период ке мрдни тракингот, до незнам таму кој статус, и ке си остане на тој статус за навек. Па после 60 и кусур дена ке се расправаш со Али за спор, што ке ти тврдат дека е спремна за достава.
Го Кркав тој пат.
Screenshot_20240409-141811_com.android.chrome.png

Мислиш дека е лажен кодот? Зошто едноставно продавачот не ја откажа сам нарачката? Инаку, над 650 позитивни рејтинзи има продавачот, но нешто ми е сомнително.

15 септември 2012
1.159
1.300
Нарачав телефон од Али со огромен попуст (-150 еур), се сомневам дека продавачот сака да ме заебе некако баш ради попустот, ми бараше да ја откажам нарачката, контактирав customer support двапати кои баш и не ми помогнаа нешто, не ја откажав, чекав 1 недела и ја маркираше како shipped нарачката, меѓутоа на tracking сајтовите пишува дека е пратен со Cainiao, а кодот е RR......HU, плус пишува: Shipment type: Small packet/letter.

Мислења или искуства?
Ќе добиеш цигла, ако нешто воопшто добиеш за тие пари...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Јас би ја откажал нарачката ако продавачот ми вели така. Можеби направиле грешка со попустот. Се купува со аирлија.

Никој не може вака да ти каже што и дали е пратено. Ќе видиш сам.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Како што разбрав му рекол да откаже нарачка пред да шипне. Овој не откажувал и чекал една недела.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Јас би ја откажал нарачката ако продавачот ми вели така. Можеби направиле грешка со попустот. Се купува со аирлија.

Никој не може вака да ти каже што и дали е пратено. Ќе видиш сам.
Не е грешка со попустот, алиекспрес имаше големи попусти со купони од 20 до 120 евра, во зависност од сумата на нарачката. Го искористив тој купон од 120 додека продавачот имаше некои 30 евра попуст ставено.

За второто, во право си, останува да чекам и видам, ме интересираше дали некој имал слично искуство оти од 2013 нарачувам и прв пат се соочив со ваков проблем.

krema

OG
24 јуни 2009
15.715
15.811
youtu.be
@gokica
Аха добро, се разбравме. :)
ме интересираше дали некој имал слично искуство
Јас бев во иста позиција, продавачот ми вели да ја откажам пратката пошто као квалитетот не бил задоволителен на производот кој што го нарачав, а баш искористив добар купон од Али.
Се заинатив и му велам на продавачот без разлика каков е квалитетот да ми ја шипне нарачката, тој повторно ми вели плис кенсел ордер, и не ја откажав за да видам што ќе се случи. :)
И оп ја шипна, дестинација МК - RR бројче , си велам добро е :) после три дена нарачката пристигна во Јапонија и четвртиот ден успешно испорачана на адреса во Japan "KANAGAWA,HODOGAYA, 240-8799, Final delivery".
Му се пуштив на продавачот и без никакви преписки ми се извини и ми рече слободно да отворам спор и парите ќе ми бидат вратени, така и се случи.

Да резимирам, за секакви случки продавачите си имат разработени различни сценарија на исход. Зошто ме убедуваше да ја откажам нарачката не знам, претпоставувам ако по негова вина не ја шипне добива негативни поени како продавач, ако јас ја откажам никому ништо. Вака симулира дека ја пратил, си завршил тој работа, па ти чекај. :)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Мислења или искуства?
Прати линк да видеме што телефон е и од кој продавач си порачал да го избегаваме...

Јас зема note9 со 30 долара попуст и прати ми ја без проблем сега чекам ја.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Пратка од алиекспрес, пратена со AliExpress Selection Standard ми стигна за 22 дена, а ми ја достави Via Post. Дали сериозно веќе поштата нема да доставува пратки, или ова е само за одреден шипинг метод?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Пратка од алиекспрес, пратена со AliExpress Selection Standard ми стигна за 22 дена, а ми ја достави Via Post. Дали сериозно веќе поштата нема да доставува пратки, или ова е само за одреден шипинг метод?
Jas kako sto mozam da vidam pocna da ima dve opcii "AliExpress Standard Shipping" i "AliExpress Selection Standard" golemi se sansite tie so "selection standard" privatna posta da gi dostavuva....Koj znae kje videme.

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
И кај мене исто. Само што ми ја доставија.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.268
Скопје
hackitfree.github.io
Море Се од корен треба да се смени таму . Како не изгоре Пошта - Универзална ни крива ни дужна :cry:
Уште јагленчиња по двор собирам.. Абе 500м - преку 5 зради и пепел и жарчиња паднаа .. Јак пожар не е играчка -може да запали цел кварт :eek:

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
зарем не се сеќавате дека имаше пожар во старата зграда на македонски пошти,ако посакувате да се запали што ќе правиме со порачаните пратки од чичко али како ќе им кажеме пратката е тука но пеплосана а сакаме рефундација. и јас би сакал да се средат работиве околу доставувањето(транспорт) дали од мкд пошта или некоја приватна сеедно но со правилно,безбедно работење следење на пратките.дали ќе ги превземе приватната и старите како и новите(треба кадар,систем итн.) ние клиентите треба тоа да го знаеме. Што да речат оние кои при премин од стара Југославија во независна,суверена Македонија им ги фрлиле, уништиле,изгореле одредени оригинал лични документи(тогаш немаше фотокопири,туку се носеа и бараа оригинали и беа принудени да вадат нови,измислени здрав.картички кои не верувам дека повеќето ги користел некаде) и ред други работи.многу приватни фирми работат со загуби,во ред не толкави како пошта.зошто не се реорганизира,модернизира таа установа да речеме подели на одредени сектори,можеби полесно и порентабилно ќе работи.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно