Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Првпат ке треба да отворам диспјут на али, ситуацијата е следна нарачано на 30 ноември последна промена на тракинг на 6 декември дека е испорачано. До сега еднаш кинезот ми го продолжи гарантниот период и од кога истече тој му пишав дека ке отворам диспјут поради тоа што не стигнала навремено, од кога му го пишав ова автоматски одма ми го продолжи рокот и рече да чекам уште али нонсенс е веке 72 дена од нарачка е премногу, е сега прашањето ми е дали е можно да се отвори диспјут во време кога трае уште периодот за вракање на парите или да почекам да истече што е за 1 месец отприлика... ?

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Првпат ке треба да отворам диспјут на али, ситуацијата е следна нарачано на 30 ноември последна промена на тракинг на 6 декември дека е испорачано. До сега еднаш кинезот ми го продолжи гарантниот период и од кога истече тој му пишав дека ке отворам диспјут поради тоа што не стигнала навремено, од кога му го пишав ова автоматски одма ми го продолжи рокот и рече да чекам уште али нонсенс е веке 72 дена од нарачка е премногу, е сега прашањето ми е дали е можно да се отвори диспјут во време кога трае уште периодот за вракање на парите или да почекам да истече што е за 1 месец отприлика... ?

Може, слободно отвори си диспјут, рокот за испорака е 60 дена.
И мене така ме моташе еден пред некое време ќе стигне, ќе стигне и еве ја 85та ден ја нема.. замисли :)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.377
5.511
Во петокот ми стигна и последната нарачка од вкупно 5 шо ги порачав за 11.11 фестивалот. Сите 4 стигнаа пред Нова Година, а оваа дека е low priority (China Post Ordinary Small Packet) дури сега стигна, и тоа од Orico Store.
И мене минатата недела ми стигна пратка нарачана од Орико на 11.11 :)
Уште две чекам од тогаш, една нарачана на 5.11 и една на 12.11.

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
Дечки сакам патики да си нарачам од али. Идат на царина или? Некој да сподели ако нарачал во брзо

Sent from my iPhone using Tapatalk

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Имав нарачано маус пад го чекав.3 месеци абер немаше отворив диспјут ги вратија парите и нов нарачав.
После недела дена стига тој со го чекав 3 месеци фактички сега иам 2 по цена на еден

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Затоа од вакви случаеви ќе си страдаме и ќе не стават на црна листа на Алиекспрес.
Aко се однесуваше тоа на мене да те потсетам рокот беше далеку одминат и extended и на крајот од краиштата со парите со ги вратија друг порачав кој стигна за 2 недели

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Aко се однесуваше тоа на мене да те потсетам рокот беше далеку одминат и extended и на крајот од краиштата со парите со ги вратија друг порачав кој стигна за 2 недели
Биди сигурен дека за тебе се однесуваше!
Место да го контактираш првиот продавач и да му го платиш производот кој ти пристигнал, ти се правиш мангуп дека за цена на еден имаш два производи.
Срамота е!

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Биди сигурен дека за тебе се однесуваше!
Место да го контактираш првиот продавач и да му го платиш производот кој ти пристигнал, ти се правиш мангуп дека за цена на еден имаш два производи.
Срамота е!
Што да платам??
Типот ме маткаше 3 месеци, дека ке стигнела пратката,а на самата пишуваше дека ке стигне најдоцна до декември (нарачана во октомври,а стигната во јануари). Рокот истече и самиот seller ми рече да си отворам dispute. Вие поштењаци сите па мене најде да ми кажуваш

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Што да платам??
Типот ме маткаше 3 месеци, дека ке стигнела пратката,а на самата пишуваше дека ке стигне најдоцна до декември (нарачана во октомври,а стигната во јануари). Рокот истече и самиот seller ми рече да си отворам dispute. Вие поштењаци сите па мене најде да ми кажуваш
Типот не те маткал нубче едно, пратката не доцнела ради него. Ако нешто ти стигне, понуди се да го платиш. Престани да се правдаш.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Типот не те маткал нубче едно, пратката не доцнела ради него. Ако нешто ти стигне, понуди се да го платиш. Престани да се правдаш.
Незнам зашто мислиш дека се правдам не си ласкај, си споделив искуство што ми се има десено, не ме занима причината што доцнела пратката си пишува таму колку време се чека, а после колку се прави dispute башка мене никој не ми гарантира дека ке стигне пратката, која беше најавена за месец а стигна после 3-4 месеци така да ајт поштењаци

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Незнам зашто мислиш дека се правдам не си ласкај, си споделив искуство што ми се има десено, не ме занима причината што доцнела пратката си пишува таму колку време се чека, а после колку се прави dispute башка мене никој не ми гарантира дека ке стигне пратката, која беше најавена за месец а стигна после 3-4 месеци така да ајт поштењаци
Се ок тоа,Али зошто не му плати на човекот од кога ја доби пратката?

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Јас би сакал да си на местото на продавачот и сите муштерии да ти бидат како тебе, се прашувам дали и тогаш би го застапувал овој став.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Се ок тоа,Али зошто не му плати на човекот од кога ја доби пратката?

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro
Многу едноставно, човекот се извини што пратката не е стигната и рече ле прати друг како бесплатна замена , му реков нема потреба да праќа замена бесплатно дека ке си ја платам и така направивме,а овој маус пад т.е вториот стигна за помалку од месец

krema

OG
24 јуни 2009
15.728
15.819
youtu.be
Не дека нема, има мангупи на Али, но ако веќе стигнало нарачаното - добро е да се плати истото.
Имав ситуација каде што ситница од неколку долари не ми стигна и покрај продолжувањето на рокот за чекање, фино лепо се договорив со продавачот да ме рефундира и дека ако го добијам нарачаното ќе му го платам пак назад.
Така и се случи, после три и кусур месеци дојде, му пишав на продавачот дека сум го добил и дека истиот производ ќе го купам пак но тој нема да ми го прати. Едноставно нели.
Договорено - сторено :)
Чист рачун, дуга љубав.

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Гледам се жалите по 3 месеца сте чекале пратки. Пред 2-3 години нарачав футрола (пред тоа имав 10 телефони нарачано кои си стигнаа без проблеми) и не ми стигна за 60 дена. Си отворив диспјут, ми ги вратија парите, а футролата ми стигна после 7 (со букви: СЕДУМ) месеци! :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.728
15.819
youtu.be
На 11.11 преку Алиекспрес се направени 21,2 милиона нарачки, овде не се вклучени нарачките од ebay, GB, DX, Banggood и другите вакви или слични кинески продавници!
Епа одлично е и тоа што сме ги добиле нарачките при ваквиот хаос, инаку јас бев свесен дека ќе каснат затоа и не се замарав многу.
Овде би додал уште една работа, за фри шипинг толку, за подобар третман и побрза испорака доплатете си некој долар повеќе (registered mail), едноставно е: колку пари, толку музика.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
@shitpost101 ок е што си отворил dispute чим не ти стигнала пратката до одредениот термин, ама веќе кога стигнала после одреден период, не можеш да се понашаш како да си ја добил гратис и треба да му ја платиш накнадно...

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Океј е да се плати доколку ти ги вратиле парите, а потоа стигнал производот (мада и тоа е малку дискутабилно заради курсни разлики и промена на цените, сите гиневме на 11.11 за пишљиви 50-100 денари поевтини производи)........ НО, ако не ти ги вратиле парите а ти стигнал уште еднаш истиот производ, чуму ти се два исти, зошто да плаќаш за нешто што не ти треба повеќе, да фаќа прашина?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Едниот го дадов на подарок,ај ако не отворете тема и линчувајте ме на плоштад на триумфална, колку што знам темава не е за мене

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
А што правиме ние, кои и покрај диспјут и обврската на Али за 3-20 бизнис дена да ги врати, нема сеуште ги вратено парите ? Има ли некој таков случај ?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Едниот го дадов на подарок
giphy.gif

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно