Ако го земам овој најнискиот сега 1800 ден, ќе имам македонска ип или странска
Мислењето е автоматски споено:
Искуства?
Пушти линк од понудата ?
Ако го земам овој најнискиот сега 1800 ден, ќе имам македонска ип или странска
Мислењето е автоматски споено:
Искуства?
starlink.comПушти линк од понудата ?
Така звучи, јас го имам купено китот. Претпоставувам дека ќе ти кажат да одиш од Нептун или некоја друга локација да го земеш.Со моменталната понуда на официјалната страна, со самото нарачување ти пуштаат (не знам од каде) бесплатен кит кој го ренташ за времетраењето на сервисот, и освен месечната претплата други трошоци нема?
Ова е истиот тој кит кој се продаваше по 20к, па 16к итн.?
Слика за референца:
Погледнете го атачментот 160182
Мислам дека прават испорака они, бидејќи плаќаш 1380 денари за испорака.Така звучи, јас го имам купено китот. Претпоставувам дека ќе ти кажат да одиш од Нептун или некоја друга локација да го земеш.
Инаку сетапот е прилично едноставен, го местиш и потоа добиваш 1 час бесплатен интернет за да го сетираш акаунтот со платежни методи. Единствено внимавајте ако сте во стан, 50% покриеност кон небо (пример од балкон) не ви е доволно - имате Starlink апликација која може да ја симнете и да проверите како ќе ви биде покриеноста.
Кај мене во куќа, првично стоеше на еден од балконите и со 65% покриеност имав константно паѓање на конекција, пример на секоја минута по 5-10 секунди.
Испораката дали знае од каде се врши? Вика 1-2 недели достава..Мислам дека прават испорака они, бидејќи плаќаш 1380 денари за испорака.
Ова е за рентање на уредот по цена од 1380 денари или за купување на истиот ?Не се објаснуваш со никого. DHL ми го донесе на врата никакви дополнителни трошоци или проблеми.
Ова е за рентање на уредот по цена од 1380 денари или за купување на истиот ?
Kako e so stabilnost i brzina sega?Така звучи, јас го имам купено китот. Претпоставувам дека ќе ти кажат да одиш од Нептун или некоја друга локација да го земеш.
Инаку сетапот е прилично едноставен, го местиш и потоа добиваш 1 час бесплатен интернет за да го сетираш акаунтот со платежни методи. Единствено внимавајте ако сте во стан, 50% покриеност кон небо (пример од балкон) не ви е доволно - имате Starlink апликација која може да ја симнете и да проверите како ќе ви биде покриеноста.
Кај мене во куќа, првично стоеше на еден од балконите и со 65% покриеност имав константно паѓање на конекција, пример на секоја минута по 5-10 секунди.
![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Неограничен трафик е мислам..Има лимити за политика на фер користење? На колку гигабајти е cap-от? Што се случува кога ќе се потоши.
Имам читано ToS одамна, и мрзелив сум да барам на страната на Starlink, признавам.
Да де кога внесам Неколку градови од источна македонија не ми дава да бирам кој пакет го сакам туку директно ми го одбера најсилниот пакет и ми додава 22К за опрема. Кој знае зошо е тоа така. Во некои градови ми дава да бидам пакет.
Да, сеа баш пробував и така дава, стварно не ми е јасно зашто така. Не знам што би било ако регистрираш за Скопје и да порачаш ако си решен да земаш, не ми се верува дека би направило проблемДа де кога внесам Неколку градови од источна македонија не ми дава да бирам кој пакет го сакам туку директно ми го одбера најсилниот пакет и ми додава 22К за опрема. Кој знае зошо е тоа така. Во некои градови ми дава да бидам пакет.
P.S: Во мојата општина не ми дава да изберат пакет, т.е секогаш ми го одбира најсилниот и најскапиот до дифолт без можност да бирам и ми додава плус пари за опремата. Ако одберам соседна општина (20-тина км) од мене ми дава да бирам пакет, како кај вас и нема додаттни трошоци. Чудно !
Mene mi e vo Grcija setup-ot, taka sto nema da vi vrsi rabota za ovde. So brzini so stariot paket bese 400mbps konstantno, sega gledam e 300mpbs 99%.Kako e so stabilnost i brzina sega?
⬇⬇⬇Poracav Starlink i sakam da go montiram na terasata ili na krovot - nekoj da znae kaj nas kade se prodava drzac/stojka?
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
PSU 550W BE QUIET! PURE POWER 12 w/PCIe 5.1, 80 Plus GOLD, BP001EU
5.490,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27QA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 2560 x 1440, 2x HDMI, DP
10.380,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL MINI HAMA RAGE EXODUS 760 RGB LED 60% w/palm rest OUTEMU Red switch , Black, 217828
2.580,00 ден
NB 2-SCREEN MONITOR FOR LAPTOP 15.6" EXTRALINK T01, IPS FULLHD,USB TYPE C&MINI HDMI
20.230,00 ден