Не сум сигурен дали си го "хакнал"...Сопственици на Gaggia после неколку месеци користење и кога ќе им влезе чивијата.
Погледнете го атачментот 160316
Едно прашање до земјаците, абе кај да купам Битола кафе пресно во зрно, освен кафе Mexico во пазаро, дали има други кафе шопој негде?
До сега немав купено локално, 3 години ми носат кафе роднини од странство, но во моментов останав само на dark roast ќумур отров и не ме бендисва како го вади Гаџијата, ќе одам со посветло medium roast некое 50/50 арабика робуста, за крема поќе.
svemir.mk
www.tipika.mk
Ајде Гаџијаши малце хелп.
Ме јади црвчето за апгрејд кон прецизна контрола на температура, притисок, автоматско палење за греење на машината на сабајле, и т.н.
Значи имам нова GC E24. Дали да одам со Gaggiuino, Gaggimate, Shades, или нешто четврто?
Од друга страна, деновиве кај нас тигна Gaggia Classic UP , да ја продадам Е24 и да земам UP, да не се дупам со модирање.
Како би играле вие?
Абе шо не си свариш Турчеле на плинско ѓезве, шоќети овој ѓаол...
Сопственици на Gaggia после неколку месеци користење и кога ќе им влезе чивијата.
Погледнете го атачментот 160316
Ајде Гаџијаши малце хелп.
Ме јади црвчето за апгрејд кон прецизна контрола на температура, притисок, автоматско палење за греење на машината на сабајле, и т.н.
Значи имам нова GC E24. Дали да одам со Gaggiuino, Gaggimate, Shades, или нешто четврто?
Веќе е стигната и е 37.500 во интерфуд. Топ цена има, ако не ти се работи, земи си ја, имаш доволно за да направиш 99% од кафе што би го правел со гагиуино.Од друга страна, деновиве кај нас тигна Gaggia Classic UP , да ја продадам Е24 и да земам UP, да не се дупам со модирање.
Ако моеш да ја продаеш и да земеш Up, земи си.Како би играле вие?
и да купиш Classic Up
Топ цена има, земи си ја
Погледнете го атачментот Aaa_Wow.mp4и да земеш Up, земи си.
Темата може да ја преименувате и во Кафемати и Искуства
Во моментот користам Philips EP 2220, вади одлично кафеЈа имам веќе 3 години, но деновиве започнува да ми претекува под пепеларникот. Покрај него подлизгува вода и оди под машината...водата е ладна, не губи ништо од кафето си го прави перфектно. Сумњам во некоја гумица.
Малце ме разочара што за 3 години се јави некаков проблем, редновно ја чистам, подмачкувам и тоа со оригинални Philips производи.
Јас овој го користам за Mocca кафе од 150ml. Ептен добро еспресо прави, само долниот дел се мие додека во горниот ни најзакоравениот италијанец не дозволува да се мие со детергент зошто со месеци ќе му треба да го добие правиот шмек.
Нема потреба по 100.000 ден. да се дава за добро кафе.
Инфо како се користи овде.![]()
Јас користам Еспресо од рептил
Треба да биде покрупно од еспресо а поситно од филтер. Турско не може бидејќи тоа е пофино и од еспресо.А ова мока пот прима само кафе за експресо или можеш да му ставиш обично Гранд пример да речеме?
Може и обично за турско кафе испорбано, но наместо 4 лажици еспресо, сум пробал со 2 турско на моево од 150мл. за да не затне и нема да протече а најверојатно ќе се активира и сигурносниот вентил.А ова мока пот прима само кафе за експресо или можеш да му ставиш обично Гранд пример да речеме?
Може и обично за турско кафе испорбано, но наместо 4 лажици еспресо, сум пробал со 2 турско на моево од 150мл. за да не затне и нема да протече а најверојатно ќе се активира и сигурносниот вентил.
Секако дека може, што ќе добиеш е прашање.Може и обично за турско кафе испорбано, но наместо 4 лажици еспресо, сум пробал со 2 турско на моево од 150мл. за да не затне и нема да протече а најверојатно ќе се активира и сигурносниот вентил.
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Digital Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
36.990,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден