Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Каде може да најдам - Официјална тема

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Немам некое искуство со самоградба на звучни кутии, ама од дискусија со другар кој има прилично - "многу зависи од типот на проектот".
  1. За зацврстување на ѕидовите и смирување на вибрации - битуменски плочи како Dynamat, ги има по фирмите за инсталација на звучници во автомобили - Dog Security или евентуално во Зец;
  2. За расипување на звучни бранови (начелно) сунѓер во форма на табла јајца - Хубо Маркет или L-Decibel - нешто може има и во Зец;
  3. За генерално полнење на кутија, полиестерски материјал (batting) кој се користи за полнење на јоргани и перници - или да се уништи стар јорган или да се оди во Чаршија ако постои се уште мајстор Али (Халили).

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Канистер за млеко за Беко машина?
1770114825667.png

Се јавив во Сервис Македонија, 4040 денари ми побараа за чудово што внатре буквално нема ништо, а цела машина кошта 7000 денари.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Канистер за млеко за Беко машина?
Погледнете го атачментот 158333

Се јавив во Сервис Македонија, 4040 денари ми побараа за чудово што внатре буквално нема ништо, а цела машина кошта 7000 денари.
Имаш избор - да им дадеш 4.000 или да купиш нова за 7.000 а оваа да ја чуваш за делови. Или да го најдеш канистеров во Турција за поевтино па и малце да прошеташ

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Имаш и трета опција.
Ќе си пиеш исклучиво еспресо.
Имам посебна машинка за топлење млеко и правење пена, ама не ми се пушта за едно кафе само, нема смисла.
Канистерот е малку „разглобен“, постоечкиот, ама го средив за да можам да си направам кафе ко што сакам.

Сепак убаво ќе беше да го имав целиот канистер, но ете, 4000 денари за парче пластика, нема смисла.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
413
672
Каде купувате вакви батерии?

Ми рикна на тастатурата Keychron K8.
Нема физички простор за 18650 модел, мора да е ваква некоја тенка.

Јас бев во иста ситуација со Redragon тастатура и купив ваква батерија преку AliExpress.
Супер излезе се, сам ја сменив и си работи тастатурата.
По Скопје барав ама не најдов.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
395
296
Здраво на сите,

Каде можам да најдам Philips Hue RGB strip, идеата ми е да наместам позадинско осветлување и сите да бидат контролирани преку апликацијата на телефон. Е сега побарав али гледам има само Логинг и една страна vint.com , дали е тоа од избор во Македонија или ги има и на други места?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Каде да најдам ПЦИ е мрежна картица со 2х 2.5ГБ порти? Реалтек или интел преферабилно.

noviot

hello world
1 февруари 2008
152
129
Каде да најдам ПЦИ е мрежна картица со 2х 2.5ГБ порти? Реалтек или интел преферабилно.
Тешко ќе најдеш pci x1 картица со 2 порти, евентуално како опција да си земеш два вакви адаптери од Анхоч:

https://www.anhoch.com/products/usb-to-rj45-25g-gigabit-network-adapter-space-grey-typea-plus-c-2901

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје
Некој предлог за адаптер NVME во SATA? Имам пар NVME дискови кои можам да ги штекнам во сата портови да ми збркаат работа периодов...

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
360
278
Имаш во Нексио

или на форум маркетот можеш да го нарачаш

Дечкиве малку зезнале дескрипшн за второво. Личи на едноставен сата адаптер.
Мислењето е автоматски споено:

Некој предлог за адаптер NVME во SATA? Имам пар NVME дискови кои можам да ги штекнам во сата портови да ми збркаат работа периодов...
Имам сата дискови. Трампа?

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Бидејќи ни на темју не најдов а алиекс ни е проблематичен, каде можам да најдам 6mm x 1mm магнети? Хубо не носат под 8mm

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Другари кај може да се најде ваква мрежа (перфориран лим) за ваква намена (направено преку AI), не сакам стакло да ставам затоа што внатре ќе имам ресивери, па да има некакво струење на воздух..

Ако имате некој ваш другар што би изработил вакво нешто ве молам пишете ми, уште ова ми остана да го направам под ТВ :)
1773008513311.png

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
Другари кај може да се најде ваква мрежа (перфориран лим) за ваква намена (направено преку AI), не сакам стакло да ставам затоа што внатре ќе имам ресивери, па да има некакво струење на воздух..

Ако имате некој ваш другар што би изработил вакво нешто ве молам пишете ми, уште ова ми остана да го направам под ТВ :)
Погледнете го атачментот 159360
за вакво нешто да видиш некои што работат метал со ЦНЦ машини. да им ја пуштиш сликава и да ти кажат што можат.

или некој ако може со 3Д принтер да направи нешто пластично, но ова ми изгледа огромно за да биде едно парче пластика изработено на 3Д принтер.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019

Минесота имаат перфориран лим. Но финиширање е друг проблем, и не гледам едноставен начин да се направи да личи на нешто, а да биде ефтино, и по изглед и по трошок.

А ако поентата не е да биде ефтино, тогаш е потребен малку поинаков пристап.

Спомна дека сакаш да има струење на воздух. За тоа треба да има и влез и излез на воздух. Ако немаш издув назад и горе, тогаш нема да постигнеш ништо со перфориран лим од надвор. Всушност, ќе го постигнеш спротивниот ефект затоа што ќе создадеш зона која нема да има излез за топлиот воздух, и во која температурата постојано ќе флуктуира.

Ако се работи за парче мебел што допрва ќе се прави:
  1. Стави стакло напред. Јаца Инжинеринг се извонредни, имаат различни дебелини и бои, можност за CNC пескарење и сечење;
  2. Долу напред направи отвор и монтирај решетка за вентилација како ова:

Има различни димензии, ова е пример;
  3. Назад горе остави отвор за вентилација - процеп кој е широк а плиток е сосема во ред.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Каде може да се најде имбус бит (6-ка поточно) што е барем 3,4 цм долга главата (претпоставувам глава се вика горниот дел) ? Каде не барав, амазон, мк продавници, алиекспре, сите се кратки, а ми треба за thru-axle на точак да можам да стегнам со момент клуч. Моментално користам сечен имбус, ама не лежи баш убаво во момент клучот.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
А зошто не земеш bit extender? Не одговара на клучот?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно