Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Arduino Developers?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.805
33.947
roka.mk
Дали има девелопери на Arduino на форумов?

Сакам да започнам серија од проекти, па дали ќе има интереси и дали ќе има со некој да дискутирам и разменувам искуства.

Поздрав,

Alksndr

read-only
7 мај 2014
14
4
Јас работам професионално како Embedded Software Engineer со микроконтролери повеќе од три ипол години.

Што поконкретно те интересира за Ардуино?

Мора да е ардуино или те интересира и за PIC, ARM (Cortex...) или други микроконтролери?

Поздрав,
Александар

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.805
33.947
roka.mk
@Alksndr Ти благодарам за одговорот.
Мене не ми треба никаква помош, јас се занимавам со Ардуино програмирање аматерски од хоби, само сакав да направам серија од туторијали и корисни текстови за овој уред.

Gogzy

hello world
12 декември 2013
258
253
@Alksndr Ти благодарам за одговорот.
Мене не ми треба никаква помош, јас се занимавам со Ардуино програмирање аматерски од хоби, само сакав да направам серија од туторијали и корисни текстови за овој уред.

Планираш онака побрзо да напишеш нешто или? Се интересирам онака и ја аматерски да се фатам со ова па да се има туторијалче некакво би било добро :)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Кога сме веќе на темава. Штета што неможам да дојдам во хаклабот ск. Ме интересира колку степ мотори може да контролира еден Arduino Yun. Ќе ми биде од голема помош ако може да ме насочи некој каде да читам, немора да ми објаснува :)

Alksndr

read-only
7 мај 2014
14
4
Кога сме веќе кај ардуина (про мини), еве едно ситно проектче со две ардуина кои комуницираат меѓу себе безжично. Проектчето спремно за утрешна презентација.:)
http://imgur.com/2yN4j0K

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Кога сме веќе на темава. Штета што неможам да дојдам во хаклабот ск. Ме интересира колку степ мотори може да контролира еден Arduino Yun. Ќе ми биде од голема помош ако може да ме насочи некој каде да читам, немора да ми објаснува :)

Зависи како сакаш да ги возиш, дали директно или со драјвер. Директно - не многу, со драјвер - повеќе. Разгледај го линков :

http://www.pololu.com/product/1182

AndrejFerdzo

lurker
18 ноември 2013
862
331
AndrejFerdzo's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Storage