Импресивно! :bravo:
Aко е некој заинтересиран ќе постирам кодови за BSOD при оверклок, кои ќе ви помогнат да го стабилизирате системот при истиот, малце офтопик но сепак кодовите помагаат и тек како кога саката да постигнете висок клок и имата проблеми со BSOD.
Доколку рамот не е во ред, и на пример поради него од време на време се појавува BSOD, какви последици може да има?
Дали мора да се купи нов рам, или може да се тера со овој?
Дали тоа може да поебе нешто друго ?
Прашувам онака, ме интересира, пошто моментално не сум при пари да го менувам, а уште не сум го скенирал, прашувам доколку најде еррори дали мора да се смени веднаш.Мењај одма, тоа не се прашува
П.С. Го скенираше како што ти објаснив, па ти најде error-и, или чисто онака прашуваш?
Прашувам онака, ме интересира, пошто моментално не сум при пари да го менувам, а уште не сум го скенирал, прашувам доколку најде еррори дали мора да се смени веднаш.
Го скенирав денес и рамот и немаше никакви ерори, пројдоа неколку циклуси и ниту еден ерор не покажа.Е па исто ти е како да пробуваш да наполниш дупнато шише со вода, да возиш кола со дупнати гуми, итн. Мислам дека ме конташ што сакам да ти кажам
Лично, имав искуство каде при копирање на фајлови, истите потоа не се пуштаат, односно стануваат корумпирани при копирањето.
Го скенирав денес и рамот и немаше никакви ерори, пројдоа неколку циклуси и ниту еден ерор не покажа.
Можно ли е да биде до вискоите температури на процесорот и графичката бидејќи у последно време работат и до 65 степени мах.
Или пак до најновите драјвери инстаалирани од официјалната страна на нвидиа.
И БСОД не се појавува често, туку во месец 1, мах 2 пати.
Пак ми се појави БСОД, овој пат пак не успеав да го фатам со слика, но го имам фајлот од минидумп, сега како да го отворам и да видам што е?
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x1000008e (0xe0000001, 0xb8390925, 0xb0d8d740, 0x00000000). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini052411-01.dmp.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Ова го видов во евент вјуер, во Варнинг беше.
Постирај ги следниве параметри од евент вјувер,
Event Source
Event Category
Event ID:
Description:
Инсталирај една постара верзија на видео дравјер, и една постара верзија на драјвер за звук Realtek.
.asp[/url].
Не верувам дека е до драјверите за звук бидејќи ги инсталирам од цд-то што ми го дадоа кога го земав пц-то.
А користам најнови драјвери за графичка симнати од офијалјаната страна на нвидиа.
Ќе ги инсталирам драјверите за графичка што ми ги дадоа со цд-то кога го земав ПЦ-то.
Преинсталирав драјвери, сега ќе видам како ќе иде.Све што гледам вика дека е драјвер проблем, пробај со други дравјери за звук и постари драјвери за графичка, не е битно ако дали идат со цд-то од матичната.
останува според мене да пробаш со матична друга ако имаш или да ѕирнеш да не има некој електролит набабрен
BookmarkedСлучајно ја најдов листава на BSOD кодови предизвикани од оверклокување. Немам време да ја преведам, па еве Ви само линк. Ако некој има слободно време, нека ја преведе.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?266589-The-OverClockers-BSOD-code-list