@The_Man, го најдов фајлот преку Event Viewer
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x000000d1 (0x0000000000000028, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff880018af6fd). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: .
Unable to produce a minidump file from the full dump file.
Исто така не ми е јасно и ова: Total memory треба да е збир од available и cached?
Немам Mc Afree, но имам YAC мери време на boot и чисти junk и сл. работи.
Ова ми се случува после долго играње и кога ќе ја изгасам играта тогаш ми се појавува..
![]()
Ако некој знае што е проблемот нека пише, несакам да оштетам друг дел затоа што го земав пцво пред некоја недела![]()
До интегрираната ти,т.е. драјверите . Не играј,почекај додека ти стигне графичката. Нема да оштетиш дел,затоа и се гаси пс-то за да се избегне оштетување.
Јас мислам дека некоја оптимизација околу напоните е погрешно решена со плочата. Само, тоа бара многу копање по информации, јас нема да се нафатам за тоа. Единствено да земеш update за bios-от, можеби ќе ти го реши проблемот.
Ова нема врска со другиот проблем кој си го имал, ова е како една заштита од интел против кражби но кај нас нема некој бенефит и ако не се лажам се наплаќа.![]()
Еве ова ми се појави ми вика "Intel State is not enrolled" што е проблемот?
EDIT: Да не отварам нова тема, пошто овдека прашував за bluescreenofdeath...
На интегрирана работам, кога ќе земам графичката се надевам дека ќе нема проблеми![]()
Прво здраво на сите, нов член сум на форумов, инаку закон си еБи сакал да споделам со вас еден мој проблем. Купив нови матична, процесор, рам и графичка, и после недела дена користење, два пати ми се појави BSOD. Го прикачив репортот во слика. Дали некој знае поконкретно кон што води проблемот?
Cause
This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code.