Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

C# Книга/CD на македонски јазик

Dr.Delete

read-only
26 јануари 2011
18
1
Како што гледам повеќето луѓе изразуваат желба за учење на програмскиот јазик C# па затоа решив (ако има заинтересирани) да ја објавам мојата книга/CD која несомнено ја "работам" во моето слободно време.
Во план ми е книгата да ја претставам во 4 units (до сега ги имам завршено само 2) во кои на прост начин, но многу детално ќе бидат објаснети ОСНОВНИТЕ делови на програмирањето во C#. Па подоцна ако ја имам вашата подршка ќе продолжам со издавање и на други книги со ПОКОМПЛИЦИРАНИТЕ делови на C# јазикот (За издавање на други книги ќе ми биде потребно повеќе време земајќи го фактот дека имам само 16 години...)

Edit:
Како што веќе реков еве еден мал дел од 1 unit
Download

P.S. Во план ми е насловната на 1 издание да биде во овој стил:
12.jpg

Edit:
Втората лекција од книгата можете да ја симнете тука: Download

Ви благодарам за подршката и чекам ваши мислења.

Поздрав,
Виктор

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
да ја објавам мојата книга/CD која несомнено ја "работам" во моето слободно време

Ај малку поконкрeтно за ова "работам".
Пишуваш врз база на твоeто познавањe на C# или прeвeдуваш од постоeчка книга?

Доколку e од твоe знаeњe (да нe изглeда грубо, самиот го навeдe фактот дeка имаш само 16 год, колку познавањe би имал за да напишeш книга) навeди дeл од содржината која ја имаш опфатeно во под-точки да имамe нeкоја прeтстава за што поконкрeтно сe работи.

Petkovsky

hello world
7 декември 2009
323
31
Мислам дека покорисно ке биде да преведеш некоја книга отколку да напишеш сам.

Stru4nak

hello world
16 април 2007
416
177
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Јасно е дека сам не ја пишува а нема ни врска многу малце има автори кои сами ги пишуиваат книгите секогаш се користат со другите литератори кои се на располагање како и да е имаш подршка од мене и ако треба нешто во врска со книгата тука сум пошто колку толку знам C#.net.

Dr.Delete

read-only
26 јануари 2011
18
1
@Fiasco @Stru4nak
со тоа "работам'' сакам да потенцирам дека моето слободно време во користам за изработка/формирање на книгата
имам прочитано 3-4 книги за C# од различни автори од C# 2005 до C# 2010. Со програмирање се занимавам од мојата 12 година... Тоа ти се 4 години активно програмирање... Книгата е комплет од сите мои знаења претставени на едноставен начин со длабински инофрмаци (ако ме разбираш што сакам да кажам) многу е полесно кога тоа сам го пишуваш и да почнам да преведувам книги од други автори не е баш најдобар начин... До сега најмалата книга што ја имам видено за C# e од минимум 300 па и повеќе страни... Моментално сум на училиште па неможам да објавам дел од некоја лекција (интернетот е крш). Moжам само да потенцирам дека во 1 unit се објаснува потребата, намената и почетното користење на C#

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
@Fiasco @Stru4nak
со тоа "работам'' сакам да потенцирам дека моето слободно време во користам за изработка/формирање на книгата
имам прочитано 3-4 книги за C# од различни автори од C# 2005 до C# 2010. Со програмирање се занимавам од мојата 12 година... Тоа ти се 4 години активно програмирање... Книгата е комплет од сите мои знаења претставени на едноставен начин со длабински инофрмаци (ако ме разбираш што сакам да кажам) многу е полесно кога тоа сам го пишуваш и да почнам да преведувам книги од други автори не е баш најдобар начин... До сега најмалата книга што ја имам видено за C# e од минимум 300 па и повеќе страни... Моментално сум на училиште па неможам да објавам дел од некоја лекција (интернетот е крш). Moжам само да потенцирам дека во 1 unit се објаснува потребата, намената и почетното користење на C#

Тоа ме интересираше. Фала.
Чекаме некој дел од материјалот. :)

Dimz

read-only
9 јануари 2011
46
1
Ај кога ке се вратиш дома пушти некој дел од материјалот. Едвај чекам да почнам со програмирање.

Stru4nak

hello world
16 април 2007
416
177
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Да не знае некој од каде да ја најдам оваа книга да ја купам C# Моќ на објектното програмирање & Web програмирање од Славко Горчески.

vbu

read-only
25 јануари 2011
6
0
Dr.Delete: Само напред. Со убава работа си се фатил. И да не е нешто посебно првото издание, второто ќе биде подобро, третото уште подобро. Не си воопшто млад, сега му е мајката.
Она што е важно да разбереш (ќе си земам за право бидејќи дупло сум постар од тебе) да кажам оти е важно да разбереш дека треба да вложуваш во себе, односно да учиш за она за што си се фатил. (не мислам само на формалното образование).
Еве ти еден корисен линк од мене во контекст на вложувањето во себе во доменот на објектно ориентираното програмирање, било тоа во C# или нешто друго. http://www.pdfchm.net.

Нека силата биде со тебе!

Dr.Delete

read-only
26 јануари 2011
18
1
Dr.Delete: Само напред. Со убава работа си се фатил. И да не е нешто посебно првото издание, второто ќе биде подобро, третото уште подобро. Не си воопшто млад, сега му е мајката.
Она што е важно да разбереш (ќе си земам за право бидејќи дупло сум постар од тебе) да кажам оти е важно да разбереш дека треба да вложуваш во себе, односно да учиш за она за што си се фатил. (не мислам само на формалното образование).
Еве ти еден корисен линк од мене во контекст на вложувањето во себе во доменот на објектно ориентираното програмирање, било тоа во C# или нешто друго. http://www.pdfchm.net.

Нека силата биде со тебе!

Благодарам....
Втората лекција ќе биде набрзо додадена на почетниот пост

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Мајсторе ова ти е грешно:

„Не грижете се, IDE е вештачки јазик создаден со цел да стане
универзален втор јазик за луѓето што зборуваат со различни лингвистички
позадини“.

Кога го прочитав, прво што ми падна на памет беше WTF?

Dr.Delete

read-only
26 јануари 2011
18
1
Мајсторе ова ти е грешно:

„Не грижете се, IDE е вештачки јазик создаден со цел да стане
универзален втор јазик за луѓето што зборуваат со различни лингвистички
позадини“.

Кога го прочитав, прво што ми падна на памет беше WTF?
Тоа не е толку битно... занемари го... (батали го)

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
попрво претстави некоја апликација изработена во C# отколу да пишуваш книга. од друга страна пак пишувањето не е лоша работа. може да ти помогне подобро да се изразуваш и доколку ги прифаќаш критиките од читателите така ќе можеш да научиш како полесно да те разбираат.

на пример, претстави некоја апликација и напиши некој материјал како сето тоа работи. зошто се користат класи и објекти итн...:bravo:

Благодарам....
Втората лекција ќе биде набрзо додадена на почетниот пост

draganmk

read-only
16 декември 2009
1
0
Видела жабата како го потковаат коњот па и она дигнала нога....

Mожеби е добро да си го инвестираш времето во нешто поконструктивно за тебе. Но, ако веќе си запнал да пишуваш нешто што личи на техничка литература, земи прочитај како се прави тоа, не пишуваш Зоки Поки....

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно