CyberSpic
lurker
Во моментот кога ќе плаќаш, автоматски ќе повлече пари од кредитната на пејпал.
Да откако ќе ја верификуваш ( кога ќе го внесиш тој четирицифрениот код од трансакцијата ) ќе наплати прво со парите што веќе ги имаш на пејпал, а останатиот дел ќе го повлече од картичка. Но мора да е верификувана.
We were unable to verify your credit or debit card. To proceed with your purchase, please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue.
please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue
Ако ти е верификувана нема да ти ја даде таа грешка ти мислиш дека си ја верификувал ама не ти е.
Ај јас да прашам нешто. Се регистрирав со на мајка ми картичката од НЛБ на нејзино име. Направив акаунт на нлб страната, и сега мајка ми има 4 картички сите ми ги покажува на нлб акаутот. На Visa Electron-от има отидено минус -32,193.00 MKD а лимит и е минус 32,000 што значи дека расположливи средства има околу 6 денари и резервирани средства 1 денар. Сега дали ако ставам 200 денари плус на картичката значи моментална состојба да биде минус 31,993 денари, што значи 206 денари расположливи средства, ќе можам да ја верифицирам картичката на пејпал? Дека вака гледам неможе. Или пак да вадам моја картичка од нлб (полнолетен сум) што не е во минус па со таа да морам. И дали ако извадам моја картичка да ја ставам мојата картичка во пејпал акаунтот што е регистриран на мајка ми или да мењам целосно информации име презиме сосе бројот на картичката. Благодарам однапред.
Значи, едноставно вака кажано, пробано и работи и за ПејПал и за Директно плаќање. Се додека си во рамки и на дозволениот минус, картичката ќе ти работи, пошто банката на продавачот ќе му даде одговор дека ОК ти имаш пари на сметка. Тоа ти е исто ко да одиш у продавница и на ПОС терминал да купиш нешто се додека си во границите на одобрениот минус од банката.
@Gateway
Колку што знам ти даваат период да си ги повлечеш назад на картичката/банката.
Да им пратиш лична карта на PayPal дека си словенец
Друг начин мислам дека не постои.
Ги контактирав по е-маил и ми рекоа да си креирам нов акаунт од Словенија, а парите што ги имам на стариот -- да ги вратам на испраќачот и потоа тој да ми ги испрати на новиот. =)
Кажини понатаму што си направил :ermm:
Сеуште не можам да стапам во контакт со испраќачот. Пишав веќе 2 е-мајлови, но уште нема одговор.