Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

mitch

read-only
19 декември 2009
4
0
dali e bezbedno pri otvoranje na smetka na paypal na mestoto
"State / Province / Region" da se napise makedonija ili da go napiseme gradot

digi

read-only
27 мај 2009
7
3
Во моментот кога ќе плаќаш, автоматски ќе повлече пари од кредитната на пејпал.

Sakav da kupan nesto sto vredi 95 dolari , imav na paypal 80 dollari a na debitnata imam uste 1000 denari ama probav da platim mi go dava ovoj odgovor:

We were unable to verify your credit or debit card. To proceed with your purchase, please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue.

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Да откако ќе ја верификуваш ( кога ќе го внесиш тој четирицифрениот код од трансакцијата ) ќе наплати прво со парите што веќе ги имаш на пејпал, а останатиот дел ќе го повлече од картичка. Но мора да е верификувана.

digi

read-only
27 мај 2009
7
3
Да откако ќе ја верификуваш ( кога ќе го внесиш тој четирицифрениот код од трансакцијата ) ќе наплати прво со парите што веќе ги имаш на пејпал, а останатиот дел ќе го повлече од картичка. Но мора да е верификувана.

Verifikuvana mi e kartickata veke 1 mesec. Drugo resenie sto bi mozelo da bide ?

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Не разбирам велиш дека проблемот што се појавил е

We were unable to verify your credit or debit card. To proceed with your purchase, please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue.

а од друга страна верификувана ти е картичката.

А дали можеш во моментот кога ќе плаќаш да внесиш друга кредитна картичка (ти сепак внеси ја истата што треба да е верификувана во моментот) ?

please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Ако ти е верификувана нема да ти ја даде таа грешка ти мислиш дека си ја верификувал ама не ти е.

Gogo_mkd

read-only
2 јануари 2010
2
0
Ај јас да прашам нешто. Се регистрирав со на мајка ми картичката од НЛБ на нејзино име. Направив акаунт на нлб страната, и сега мајка ми има 4 картички сите ми ги покажува на нлб акаутот. На Visa Electron-от има отидено минус -32,193.00 MKD а лимит и е минус 32,000 што значи дека расположливи средства има околу 6 денари и резервирани средства 1 денар. Сега дали ако ставам 200 денари плус на картичката значи моментална состојба да биде минус 31,993 денари, што значи 206 денари расположливи средства, ќе можам да ја верифицирам картичката на пејпал? Дека вака гледам неможе. Или пак да вадам моја картичка од нлб (полнолетен сум) што не е во минус па со таа да морам. И дали ако извадам моја картичка да ја ставам мојата картичка во пејпал акаунтот што е регистриран на мајка ми или да мењам целосно информации име презиме сосе бројот на картичката. Благодарам однапред.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Ај јас да прашам нешто. Се регистрирав со на мајка ми картичката од НЛБ на нејзино име. Направив акаунт на нлб страната, и сега мајка ми има 4 картички сите ми ги покажува на нлб акаутот. На Visa Electron-от има отидено минус -32,193.00 MKD а лимит и е минус 32,000 што значи дека расположливи средства има околу 6 денари и резервирани средства 1 денар. Сега дали ако ставам 200 денари плус на картичката значи моментална состојба да биде минус 31,993 денари, што значи 206 денари расположливи средства, ќе можам да ја верифицирам картичката на пејпал? Дека вака гледам неможе. Или пак да вадам моја картичка од нлб (полнолетен сум) што не е во минус па со таа да морам. И дали ако извадам моја картичка да ја ставам мојата картичка во пејпал акаунтот што е регистриран на мајка ми или да мењам целосно информации име презиме сосе бројот на картичката. Благодарам однапред.

Значи, едноставно вака кажано, пробано и работи и за ПејПал и за Директно плаќање. Се додека си во рамки и на дозволениот минус, картичката ќе ти работи, пошто банката на продавачот ќе му даде одговор дека ОК ти имаш пари на сметка. Тоа ти е исто ко да одиш у продавница и на ПОС терминал да купиш нешто се додека си во границите на одобрениот минус од банката.

Gogo_mkd

read-only
2 јануари 2010
2
0
Значи, едноставно вака кажано, пробано и работи и за ПејПал и за Директно плаќање. Се додека си во рамки и на дозволениот минус, картичката ќе ти работи, пошто банката на продавачот ќе му даде одговор дека ОК ти имаш пари на сметка. Тоа ти е исто ко да одиш у продавница и на ПОС терминал да купиш нешто се додека си во границите на одобрениот минус од банката.

Eпа топ баш тоа ми требаше. Фала.

Gateway

hello world
21 март 2009
103
2
Дојде и 2010 година Македонија ја нема и оваа година на листата на paypal.
Имам едно прашање имам значи paypal акаунт регистриран на словенија верификуван ми е и ми имат префрелно 20$ е сега ако ми го суспендираат акаунтот овие 20$ не можам да ги префрлам т'e заминаја во неповрат не можам да ги префрлам на друг акаунт и да ги префрлам во банка на моја сметка..?
Што со $ после суспендирање на акаунтот како што му го имаат суспендирано на многу други ? Чаре ? :rolleyes:

Gateway

hello world
21 март 2009
103
2
@Gateway
Колку што знам ти даваат период да си ги повлечеш назад на картичката/банката.

Освен да си ги повлечеш назад на картичката/банката дали можам да ги префрлам на друг акаунт што е на мој другар од USA кој има валиден акаунт од PayPal?Ако знае и некој друг нека пиши :rolleyes:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Значи очигледно не сте ги прочитале моите постови каде ви укажав се за paypal. Минав низ сите фази на PayPal :)

Откако ке те суспендираат прво ти бараат адресата да им ја потврдиш. Тоа би можел да го сториш со сметка за струја/телефон или нешто друго кај што не пишува Македонија, туку само валидна адреса.

Ќе те одбанираат ама после некое време пак ќе ти побараат лична карта каде очигледно се гледа дека си македонец. И тоа значи крај.

Доколку имаш пари на сметката, парите ќе бидат во мирување 180 дена во случај да се појави некој случај на кражба на пари па да се реши.

Или пак друг начин е тој што ти ги пратил парите да отвори Dispute case и да му ги вратат нему, ти ќе потврдиш дека се работи за некоја грешка и ќе му ги вратат на тој што ти пратил, потоа ќе се договорите со него како да ти ги прати.

Откако ќе поминат 180 дена ти дозволуваат да си ги префрлиш на кредитната картичка и после тоа ти го затвораат акаунтот.

Тоа беше мое лично искуство.

За вас претпоставувам ќе ве најде слична судбина.

Bondzi

read-only
22 октомври 2009
25
2
На акаунтот од paypal имам 50$ кои ми ги пратиле, но не можам да ги потврдам, бидејќи зачленет сум под Хрватска. Кога пробувам да ја потврдам трансакцијата, ми вика дека за Хрватска моментално не може да се прима пари, туку само да се испраќа. Доколку во рок од 30 дена не ја потврдам трансакцијата, парите ќе бидат вратени и ќе ми пропаднат.

Некој начин како да сменам држава, пример, Словенија?

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Да им пратиш лична карта на PayPal дека си словенец :)

Друг начин мислам дека не постои.

Bondzi

read-only
22 октомври 2009
25
2
Да им пратиш лична карта на PayPal дека си словенец :)

Друг начин мислам дека не постои.

Ги контактирав по е-маил и ми рекоа да си креирам нов акаунт од Словенија, а парите што ги имам на стариот -- да ги вратам на испраќачот и потоа тој да ми ги испрати на новиот. =)

Gateway

hello world
21 март 2009
103
2
Ги контактирав по е-маил и ми рекоа да си креирам нов акаунт од Словенија, а парите што ги имам на стариот -- да ги вратам на испраќачот и потоа тој да ми ги испрати на новиот. =)

Кажини понатаму што си направил :ermm:

Gateway

hello world
21 март 2009
103
2
Сеуште не можам да стапам во контакт со испраќачот. Пишав веќе 2 е-мајлови, но уште нема одговор.

Освен со испракачот со друг можиш да контактираш и после него да му ги пратиш парите на негов валиден акаунт од paypal?

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно