Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.314
11.867
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Денес во пребарување на Македонски Пошти нарачката со LK***SK број не ја ни наоѓа а до вчера прикажуваше дека е во Пошта стигната 22.12.25
Истото и кај мене.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Денес во пребарување на Македонски Пошти нарачката со LK***SK број не ја ни наоѓа а до вчера прикажуваше дека е во Пошта стигната 22.12.25
Да, да исто и мене...

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Кај нив секој ден така си ги снемува, па воскреснуваат, па пак ги снемува. .И така до 6 месеци. Чудо евангелиско...
Важно плата зеле.
Пратките кој ги ....
И онака не се платени за тоа

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Погледнете го атачментот 158240

Добро е, има некој напредок, не пишува дека има нешто за плаќање додатно.

Колку беше нарачката и дали плати нешто при подигање?

И јас сум со ист MK...R тракинг и појавена на ELS сајтот буквално нецели 5 мин. пред твојата, ама уште стои „Креирана нарачка“, абер нема да се смени...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.314
11.867
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Колку беше нарачката и дали плати нешто при подигање?

И јас сум со ист MK...R тракинг и појавена на ELS сајтот буквално нецели 5 мин. пред твојата, ама уште стои „Креирана нарачка“, абер нема да се смени...
Ништо не платив, околу 5$ беше нарачката. Во понеделникот ми ја донесоа, т.е. вчера.

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
За пратките MK-R очекувајте повик од ЕЛС, доколку пратката е над 90 евра, ве прашуваат дали сакате да платите ДДВ + царина или да ја враќаат назад. Давачките се плаќаат при достава на пратката со откуп. Воедно наплаќаат и такса за церинска постапка, не знам дали е % од сума или фиксна, мене ми кажаа за мојата пратка ќе кошта 10е (пратка 120е). Такви насоки добив јас денес. Генерално за пратките со Али стандард овој би бил процесот најверојатно... малтене како федекс, ДХЛ и така натака со сите марифети и такси

Последна промена:

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
За пратките MK-R очекувајте повик од ЕЛС, доколку пратката е над 90 евра, ве прашуваат дали сакате да платите ДДВ + царина или да ја враќаат назад. Давачките се плаќаат при достава на пратката со откуп. Такви насоки добив јас денес

Кога ти е нарачана, кога ти е појавена на сајтот на ELS и која сума ти е пратката?

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
298
192
За пратките MK-R очекувајте повик од ЕЛС, доколку пратката е над 90 евра, ве прашуваат дали сакате да платите ДДВ + царина или да ја враќаат назад. Давачките се плаќаат при достава на пратката со откуп. Воедно наплаќаат и такса за церинска постапка, не знам дали е % од сума или фиксна, мене ми кажаа за мојата пратка ќе кошта 10е (пратка 120е). Такви насоки добив јас денес. Генерално за пратките со Али стандард овој би бил процесот најверојатно... малтене како федекс, ДХЛ и така натака со сите марифети и такси
Која пресметка е за 120 евра 10 евра трошоци

Manis

hello world
14 јануари 2026
147
58
По што наплаќат ДДВ и Царина по вредноста што е пишана ли на пакетот од кинезот? На пратка што кошта 120еура, па не е многу 10 евра. Фер такса за пкаќање. Само да не доцнат по 5 месеци!

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
По што наплаќат ДДВ и Царина по вредноста што е пишана ли на пакетот од кинезот? На пратка што кошта 120еура, па не е многу 10 евра. Фер такса за пкаќање. Само да не доцнат по 5 месеци!
Погрешно ме имаш разбрано, фактура добиваат од Али платформата најверојатно со точен износ на пратката, пресметуваат ДДВ (на 120е), пресметуваат царина на 120е (за вредност над 90е) + царинска постапка 10е.. така што ќе си платам одприлика 50е откуп.. јбг битна ми е праткава нешто што го немам локално за жал..

Manis

hello world
14 јануари 2026
147
58
Погрешно ме имаш разбрано, фактура добиваат од Али платформата најверојатно со точен износ на пратката, пресметуваат ДДВ (на 120е), пресметуваат царина на 120е (за вредност над 90е) + царинска постапка 10е.. така што ќе си платам одприлика 50е откуп.. јбг битна ми е праткава нешто што го немам локално за жал..
Значи наплатиле ти шпедициски услуги за царинење 10е, + ДДВ и Царина= 50еура се вкупно. И се тоа за пратка која кошта 120е, и го имат точниот износ што е порачано од платформата алиекспрес. Па многу е ццц...Чисто стрижење. За нешто што е битно порачано во ред. За друго и нема логика...

А колку дена ја чекаше пратката од кина да дојде овде во МК ?

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
Значи наплатиле ти шпедициски услуги за царинење 10е, + ДДВ и Царина= 50еура се вкупно. И се тоа за пратка која кошта 120е, и го имат точниот износ што е порачано од платформата алиекспрес. Па многу е ццц...Чисто стрижење. За нешто што е битно порачано во ред. За друго и нема логика...

А колку дена ја чекаше пратката од кина да дојде овде во МК ?
20тина дена, како што реков, давачките се слични како да сте нарачале преку брзиве пошти, каде што пратката ја добивате за неколку дена.. а не за еден месец.. реално ако стварно немате потреба, веќе не се исплати да се нарачува од Али.. барем не сега со моменталнава ситуација

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Дали некој воопшто има земено пратка од Алиекспрес по примената на новиов глупав закон за ддв? Од 40 пратки кајмене ниту една неиспаднала од 1006 откако влегла а само 1-на е со ознака недостасува ф-ра од 27-ми Јануари и не сум испратил ништо на нивниот мејл поштп не сум ни добил никакво официјално известување дека барат доказ за уплатата. Да чекам сеуште за известие или да праќам скриншотови? Ме интересира дали воопшто ги обработуваат пратките или?

Manis

hello world
14 јануари 2026
147
58
Дали некој воопшто има земено пратка од Алиекспрес по примената на новиов глупав закон за ддв? Од 40 пратки кајмене ниту една неиспаднала од 1006 откако влегла а само 1-на е со ознака недостасува ф-ра од 27-ми Јануари и не сум испратил ништо на нивниот мејл поштп не сум ни добил никакво официјално известување дека барат доказ за уплатата. Да чекам сеуште за известие или да праќам скриншотови? Ме интересира дали воопшто ги обработуваат пратките или?
Убаво ти пишува недостасува фактура, Праќај скриншотови на нивни мејл [email protected] нема што да чекаш.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Пратив ама нема НЕ ја обработија денеска еве. Затоа прашав дали има воопшто некои што му ја обработиле пратката на царина по новиов глупав закон?

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97

Пратив ама нема НЕ ја обработија денеска еве. Затоа прашав дали има воопшто некои што му ја обработиле пратката на царина по новиов глупав закон?
Ти очекуваше денес да ти одговорат?
Ахахахахахахаха, добар штос....
Каде мислиш дека се наоѓаш, во Швајцарија?
Седи сега и чекај
Да не кобам, но мислам дека ќе поминат недели дур се смилуваат да ја отворат
Глеј да не ги изнервираш па да ја фрлат во контејнер...
Треба и тие да одморат...

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно