Light processing vs stock нема?
Не сум тестирал тоа, гледав да го напнам на General повеќе пати едно по друго.
Light processing vs stock нема?
Еден ден користење и можам да ти кажам за разлика од S24 еxynos ова е бар 20-30% подобра батерија од него. Засега сум задоволен од батеријата.Како сте задоволни од батеријата на С25 обичниот?
Некако малку ми е 3900![]()
Стави ли лајт перформанс? Најважната опција кај Самсунг.Еден ден користење и можам да ти кажам за разлика од S24 еxynos ова е бар 20-30% подобра батерија од него. Засега сум задоволен од батеријата.
СтавеноСтави ли лајт перформанс? Најважната опција кај Самсунг.
Не ја гледам поентата на опцијава. Скоро никаква заштеда на батерија, а доста полоши перформанси.Стави ли лајт перформанс? Најважната опција кај Самсунг.
Не ја гледам поентата на опцијава. Скоро никаква заштеда на батерија, а доста полоши перформанси.
Драстично поспор мултитаскинг, се губи способноста да слика телефонот на секое стискање на копчето. Итн.
Драстично поспор мултитаскинг, се губи способноста да слика телефонот на секое стискање на копчето. Итн.
Ако на некој му се штеди батерија нека стави на 60хц екран, далеку повеќе заштеда ќе има така.
Ако на некој му се штеди батерија нека стави на 60хц екран, далеку повеќе заштеда ќе има така.
Има некои тестови за корисничко искуство?Имаш некакви споредбени тестови или на памет само?
Различна работа е шатер лаг од ова јас што го спомнав. Ама да со лајт перф и шатер лаг се додава.Нема врска муабетов, shutter lag имаат сите Самсунзи.
Скроз се слагам, не сум бил единствен. Мислам дека повеќето што користат Light performance слепо му веруваат на Самсунг за опцијата без претходно самостојно да ја тестираат. Апсолутно никаква разлика нема во штедење батерија, тестирано 2 месеци со standard и 2 месеци со light. Немаше никаква разлика во SOT, ниту пак во standby.Не ја гледам поентата на опцијава. Скоро никаква заштеда на батерија, а доста полоши перформанси.
Има некои тестови за корисничко искуство?
Различна работа е шатер лаг од ова јас што го спомнав. Ама да со лајт перф и шатер лаг се додава.
99% дремат на мобилен по 4-6 часа и активно гледаат во екранот.Екранот е упален 6 часа, а не дека го гледаш. Навигација, музика, серија, подкасти, јутјуби вртат, свашта цело време. Не значи дека ти активно го гледаш тоа. Еве вчера било 4:35 минути на пример. Но без 6 часа реално еден ден телефонот не може да истера. Некогаш се и 8 часа, ако има подолг период на навигација. Пред се затоа што навигацијата на колата/моторот може да го нема тој пат, и да ти даде различен параметар. А и точак/мотор немаат андроид ауто, па телефонот си врти. Исто и додека работиш нешто, може да си врти серија (некои и подкаст вртат на телефонот кој не ја ни гледаш, нешто како музика. Да не ни навлегувам дека видео колс и мејлови и чатови ако земеш да гледаш или го користиш за енидеск или слично, и по 12 саати може да отиде скринот без проблем - да, голем дел од тоа не го гледаш активно, но скринот се користи.
Затоа и велам дека околу 6 часа СОТ е некој минимум за да не се замараш многу за дали ќе издржи телефонот од 7 сабајле, до 23 вечер.
Лајт перформанс го овозможува тоа. Исто така Extra Dim овозможува уште малку буст ако е таков денот, што е многу корисно.
Во мојот случај исто ова важи, нема разлика освен полоши перформанси.Не ја гледам поентата на опцијава. Скоро никаква заштеда на батерија, а доста полоши перформанси.
Ќе ме натераш пак да тестирам, ама дефинитивно ќе приметев ако имаше разлика од 1 до 2 саати плус на Sot. Просек ми е 5 часа Sot со полнење 20-80, истото беше случај и со Light Performance.Кај мене разликата на S23 е од 4 часа СОТ на 6 часа СОТ со лајт перформанс и без. Односно разликата меѓу бескорисен телефон кој не може да издржи еден ден, и телефон кој издржува еден ден. Во превод небо и земја.
Да, ако веќе имаш 30% на крај на ден батерија, нема да имаш многу бенефит, ако со лајт си на 45%, зошто секако ќе треба да го полниш вечерта. Но, за телефони со помала батерија, или корисници кои малку повеќе користат телефон - е страшно важно. Како што реков и претходно, разлика меѓу тоа да имаш полнење во текот на денот, и да немаш.
Се надевам малку ви ја доближив логиката на користење на лајт моуд и каде има бенефит.
Ај прати ни да видиме ти колку имаш Sot, ти се кладам дека имаш 5+ во период од 24 часа. Денешно време 5-6 часа дремење на телефон не се ништо ако се земе обзир дека телефоните во поголем дел заменуваат лаптоп. Па минимум 1 сат денот се збира само од дремење на форумов, кај се други форуми, јутуб, browsing.Чекајте малку,
сериозни сте дека секојдневно гледате во телефонот по најмалку 6 или 8 часа?
За ништо од ова сѐ што наброја, нема потреба екранот цело време да работи, ниту па има причина зошто за тоа време не може телефонот да се полни.Екранот е упален 6 часа, а не дека го гледаш. Навигација, музика, серија, подкасти, јутјуби вртат, свашта цело време. Не значи дека ти активно го гледаш тоа. Еве вчера било 4:35 минути на пример. Но без 6 часа реално еден ден телефонот не може да истера. Некогаш се и 8 часа, ако има подолг период на навигација. Пред се затоа што навигацијата на колата/моторот може да го нема тој пат, и да ти даде различен параметар. А и точак/мотор немаат андроид ауто, па телефонот си врти. Исто и додека работиш нешто, може да си врти серија (некои и подкаст вртат на телефонот кој не ја ни гледаш, нешто како музика. Да не ни навлегувам дека видео колс и мејлови и чатови ако земеш да гледаш или го користиш за енидеск или слично, и по 12 саати може да отиде скринот без проблем - да, голем дел од тоа не го гледаш активно, но скринот се користи.
Затоа и велам дека околу 6 часа СОТ е некој минимум за да не се замараш многу за дали ќе издржи телефонот од 7 сабајле, до 23 вечер.
Лајт перформанс го овозможува тоа. Исто така Extra Dim овозможува уште малку буст ако е таков денот, што е многу корисно.
Па ако го полниш додека го користиш не го намалува времето кое го поминуваш пред екран.За ништо од ова сѐ што наброја, нема потреба екранот цело време да работи, ниту па има причина зошто за тоа време не може телефонот да се полни.
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден