gOJDO
sensei
gOJDO's setup
- Processor & Cooler
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Motherboard
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Storage
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- PSU
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- RAM
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Video card
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Case
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Mouse
- @@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Keyboard
- @@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Audio
- @@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Monitor
- @@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не знам колку си во тек со моменталните цени на процесорите за десктоп, воркстејшн и сервер, ама пер долар повеќе не е предност на АМД.Да споредбата е сам со себе АМД, но донесе и прилично забележлив раст и општо, што во чисти перформанси, што во пер долар.
Годинава или две или три неможе. Ама од 2005-та па се до 2018-та Интел донесе перформанси само кога сакаше. Со Core2 тотално го згази AMD, за потоа трошките да му ги исчисти со Core 1st gen. Чекор понатаму 2nd gen Core само му наби на АМД дистанца која АМД не успеа да ја достигне малтене 10 години.Но, Интел последнава година две, изгледа пак несака. Или овојпат неможе?
Нешто ќе да си во заблуди околу паѓањето на продажбата и акциите. Годинава акциите на Интел има рекордно висока цена, производството на процесори му е двојно зголемено во однос на лани и има зголемена продажба и приходи од годоина во година изминатите 5 години. Да, застапеноста му е намалена затоа што почнаа луѓето да купуваат и АМД. Но побарувачката за процесори расте од година во година, па така Интел не е кус со продажба.Некоја чудна бизнис логика тера сѐ уште, иако акции му паѓаат, продажба му паѓа, застапеност му паѓа, почна да го мењаат и по дата центри и слично кај се држеше...